volfro Startet 7.April.2017 Link til dette innlegget Startet 7.April.2017 Har noen temp følere på lakselusedreperutsyret som er montert i følerlommer, men vi mangler termisk pasta el. lign. ombord. Hva kan man bruke til erstatning som man finner ombord? Ingen synsing takk da det er titalls millioner kroner i laks vi jobber med. Sitér dette innlegget Link to post
Gimlet Svart 7.April.2017 Link til dette innlegget Svart 7.April.2017 Som erstatning for termisk pasta har vi brukt tannkrem før. Riktignok i forbindelse med kjøling av CPUer. Effektiviteten er ok i denne sammenhengen. Termisk pasta i denne forbindelsen er en polymert substans i likhet med tannkrem (kopolymert). Sitér dette innlegget Link to post
volfro Svart 7.April.2017 Emnestarter Link til dette innlegget Svart 7.April.2017 Jo har tenkt på det, kan gjøre en test på en sensor uten fisk i båten, når det nå måtte bli? Hva med kobber pasta, isolerer eller leder den? Sitér dette innlegget Link to post
Sjømann Siri Svart 7.April.2017 Link til dette innlegget Svart 7.April.2017 (redigert) Søk på "copper paste for heatsink" så får du opp mange svar. Kobber leder varme godt og kobberpasta vil fungere bra (nok), men det er selvfølgelig ikke optimalt. Siden det er snakk om så mye penger så lurer jeg på hvorfor du spør her. Er det ingen mulighet for å få tak i termisk pasta som er ment for formålet? Edit; Hvis dere ikke er på eller ved land så går det vel an å få noen til å kjøre ut til dere med riktig pasta. Uansett så forstår jeg at en nødsituasjon er en nødsituasjon og at man må improvisere, jeg regner da med at det er veldig viktig å få fikset problemet kjappt. Redigert 7.April.2017 av Båtmann Siri (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post
Havlengt Svart 7.April.2017 Link til dette innlegget Svart 7.April.2017 Bruk produkt som er laga for formålet! Du påpeikar jo sjølv viktigheten av at måleresultata er pålitelege. Vil tru at Danfoss lagerfører pasta i Norge, det burde ikkje ta lang tid å få ombord. Sitér dette innlegget Link to post
Guest Avmønstret# Svart 7.April.2017 Link til dette innlegget Svart 7.April.2017 Kobberpasta og varme... er ikke kobberpasta "bare" grease og kobberpulver da..? Kan vel bli noe griseri av det.. og om det smelter etter en har skrudd til så kan ting løsne, brannfare osv. Kjenner jeg er temmelig skeptisk. Sitér dette innlegget Link to post
Sjømann Siri Svart 7.April.2017 Link til dette innlegget Svart 7.April.2017 Er det nok kobber og "limet" ikke smelter så alt flyter ut så går det. Termisk pasta er jo bare for å få bedre kontakt mellom det som avgir varme og det som skal ta imot og fjerne varmen. Vanskelig å si hva han har for hånd når det bare står kobberpasta. Sitér dette innlegget Link to post
shipahoy Svart 7.April.2017 Link til dette innlegget Svart 7.April.2017 Sitér dette innlegget Link to post
Guest Avmønstret# Svart 7.April.2017 Link til dette innlegget Svart 7.April.2017 Om det er to flater som skal mot hverandre, som har små ujevnheter, og man kan stramme hardt. Vil det ikke da være ok å legge et lag med alufolie så glatt man klarer og stramme til som juling? Alu leder varme godt, er mykt og vil bli skviset flat og fylle opp ujevnehter, mao gi større overflate/kontakt mellom "enhetene". Sitér dette innlegget Link to post
volfro Svart 7.April.2017 Emnestarter Link til dette innlegget Svart 7.April.2017 Nå har ikke tiden til googling vært først prioritet for å si det slik, har behandla 900 tonn fisk for 50-60mill. siden jeg la inn dette. Vi regulerer allerede innenfor godt under 1 grad c. , men ønsker å kneppe ned noen tiendeler til. Har pasta på veg det er ikke det, men her er ingen veg i nærheten. Sitér dette innlegget Link to post
Guest Avmønstret# Svart 7.April.2017 Link til dette innlegget Svart 7.April.2017 Ikke veldig vitenskapelig men... her er en som faktisk tester div sauser for mat vs vanlig termisk pasta. Fasit.. alt er bedre enn ingenting og det er marginal forskjell på termisk pasta og feks tomatsaus ;-): Sitér dette innlegget Link to post
volfro Svart 8.April.2017 Emnestarter Link til dette innlegget Svart 8.April.2017 takker, tomatsaus kunne vi ha testa. Fannt tidlig i kula en feil montert manuell butterfly ventil som gjorde ting bedre. Men termisk pasta skal inn i tillegg, noen typer som står lengre enn andre og tåler frost? Sitér dette innlegget Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.