
Joltus
Vis hele sitatetJeg litt vanskelig med å forstå talene for mengde "farlig olje" når det gjeldet kokekaffe og filterkaffe. Filterkaffen er jo mer finmalt, og da burde vel disse stoffene ha lettere for å komme ut i vannet? Kan det ha noe med temperaturen å gjøre? Kokekaffen utsettes jo for 100gr. et kort øyeblikk, men filterkaffen er noe lavere, 92 - 96gr.
Det stopper i filteret.
Min trakter har forøvrig ikke 100 grader vannet.
https://www.lhl.no/om-lhl/aktuelt/nyhetsarkiv-2014/2014/kaffe--godt-for-hjertehelsen/
Her kan man lese hvor mye godstoffer man sentrifugerte ut av kaffe: http://kaffe.no/kaffe-og-blodfetter/
http://www.nettavisen.no/nyheter/slik-blir-du-kvitt-det-usunne-kaffefettet/3662146.html
Nederst i artikkelen: http://www.tv2.no/a/3956141/
Står at kokekaffe inneholder 22% av disse fettsyrene. Og kafestol er et av de mest kolesterol økende fettstoffene.
Trikkerlønning: tror heller ikke det er kritisk. Men det er tydelig trend på minkende tilfeller hjertekarsykdom etter kaffetrakterens ankomst og bruken av kokekaffe avtok. Det står også i ene artikkelen.
Kaffe inntas jo i mindre mengder.