Jump to content

Edit History

Joltus

Joltus

  Lars H. skrev On 28.5.2017 at 11.36:

Jeg litt vanskelig med å forstå talene for mengde "farlig olje" når det gjeldet kokekaffe og filterkaffe. Filterkaffen er jo mer finmalt, og da burde vel disse stoffene ha lettere for å komme ut i vannet? Kan det ha noe med temperaturen å gjøre? Kokekaffen utsettes jo for 100gr. et kort øyeblikk, men filterkaffen er noe lavere, 92 - 96gr.

Vis hele sitatet  

Det stopper i filteret. 

 

Min trakter har forøvrig ikke 100 grader vannet. 

 

https://www.lhl.no/om-lhl/aktuelt/nyhetsarkiv-2014/2014/kaffe--godt-for-hjertehelsen/

 

Her kan man lese hvor mye godstoffer man sentrifugerte ut av kaffe: http://kaffe.no/kaffe-og-blodfetter/

 

http://www.nettavisen.no/nyheter/slik-blir-du-kvitt-det-usunne-kaffefettet/3662146.html

 

Nederst i artikkelen: http://www.tv2.no/a/3956141/

 

Står at kokekaffe inneholder 22% av disse fettsyrene. Og kafestol er et av de mest kolesterol økende fettstoffene. 

 

Trikkerlønning: tror heller ikke det er kritisk. Men det er tydelig trend på minkende tilfeller hjertekarsykdom etter kaffetrakterens ankomst og bruken av kokekaffe avtok. Det står også i ene artikkelen. 

Kaffe inntas jo i mindre mengder. 

Joltus

Joltus

  Lars H. skrev On 28.5.2017 at 11.36:

Jeg litt vanskelig med å forstå talene for mengde "farlig olje" når det gjeldet kokekaffe og filterkaffe. Filterkaffen er jo mer finmalt, og da burde vel disse stoffene ha lettere for å komme ut i vannet? Kan det ha noe med temperaturen å gjøre? Kokekaffen utsettes jo for 100gr. et kort øyeblikk, men filterkaffen er noe lavere, 92 - 96gr.

Vis hele sitatet  

Det stopper i filteret. 

 

Min trakter har forøvrig ikke 100 grader vannet. 

 

https://www.lhl.no/om-lhl/aktuelt/nyhetsarkiv-2014/2014/kaffe--godt-for-hjertehelsen/

 

Her kan man lese hvor mye godstoffer man sentrifugerte ut av kaffe: http://kaffe.no/kaffe-og-blodfetter/

 

http://www.nettavisen.no/nyheter/slik-blir-du-kvitt-det-usunne-kaffefettet/3662146.html

 

Nederst i artikkelen: http://www.tv2.no/a/3956141/

 

Står at kokekaffe inneholder 22% av disse fettsyrene. Og kafestol er et av de mest kolesterol økende fettstoffene. 

Men.... Kaffe inntas jo i mindre mengder. 

Joltus

Joltus

  Lars H. skrev On 28.5.2017 at 11.36:

Jeg litt vanskelig med å forstå talene for mengde "farlig olje" når det gjeldet kokekaffe og filterkaffe. Filterkaffen er jo mer finmalt, og da burde vel disse stoffene ha lettere for å komme ut i vannet? Kan det ha noe med temperaturen å gjøre? Kokekaffen utsettes jo for 100gr. et kort øyeblikk, men filterkaffen er noe lavere, 92 - 96gr.

Vis hele sitatet  

Det stopper i filteret. 

 

Min trakter har forøvrig ikke 100 grader vannet. 



×
×
  • Create New...