Jump to content

Edit History

Lars H.

Lars H.

En kan nok ikke sikre seg helt mot å få strøm i seg. Du snakker om ujordet metall, men det skal en ikke ha ombord. Slikt utstyr skal ha jordet støpsel som er plugget inn i en jordet stikkontakt. Og blir det overledning her, vil allerede jordfeilsbryteren ha slått ut.

 

Tar man en strikkepinne i hver hånd og stikker disse inn i en stikkontakt (uten barnesikring) hjelper hverken jordfeilsbryter, Dynaplate, stålskrog eller noe som helst. Da rister det godt i kroppen!

 

Det har jeg selv erfart, dog ikke med strikkepinner men med en ledning i hver hånd til en stikkontakt. Jeg sprellet godt og fikk tydelige svimerker i hendene. Lignende opplevelser har jeg nok også hatt flere ganger, men er fremdeles oppegående. 25kV fra en gammeldags TV var heller ikke særlig behagelig å få i seg.

 

Konklusjonen er vel at en ikke fusker med noe så alvorlig/farlig som sterkstrøm?

Lars H.

Lars H.

En kan nok ikke sikre seg helt mot å få strøm i seg. Tar man en strikkepinne i hver hånd og stikker disse inn i en stikkontakt (uten barnesikring) hjelper hverken jordfeilsbryter, Dynaplate, stålskrog eller noe som helst. Da rister det godt i kroppen! Det har jeg selv erfart, dog ikke med strikkepinner men med en ledning i hver hånd til en stikkontakt. Jeg sprellet godt og fikk tydelige svimerker i hendene. Lignende opplevelser har jeg nok også hatt flere ganger, men er fremdeles oppegående. 25kV fra en gammeldags TV var heller ikke særlig behagelig å få i seg.

Lars H.

Lars H.

En kan nok ikke sikre seg helt mot å få strøm i seg. Tar man en strikkepinne i hver hånd og stikker disse inn i en stikkontakt (uten barnesikring) hjelper hverken jordfeilsbryter, Dynaplate, stålskrog eller noe som helst. Da rister det godt i kroppen! Det har jeg selv erfart, dog ikke med strikkepinner men med en ledning i hver hånd til en stikkontakt. Jeg sprellet godt og fikk tydelige svimerker i hendene.



×
×
  • Create New...