Grønnskollingan Startet 2.April.2018 Link til dette innlegget Startet 2.April.2018 Hei. Lurte på om det er noen eksperter som vet sånn ca. hvor mange gram en krabbeklo veier? Da tenker jeg en krabbeklo i vanlig/middels størrelse. Lurte også på om det er noen som vet hvor lenge man må koke krabbeklørna til de smaker best? Sitér dette innlegget Link to post
Sjeldenutpå Svart 2.April.2018 Link til dette innlegget Svart 2.April.2018 Koker de sammen med resten av krabben. Sitér dette innlegget Yanmar 6LYA-STP 340hk Link to post
Eika Svart 2.April.2018 Link til dette innlegget Svart 2.April.2018 Krabber på 15-25cm hiver jeg først i ferskvann noen timer (da slipper de ikke klør/bein sånn at alt kjøttet ligger på toppen av kjelen etter koking) så rett oppi fosskokende saltvann, etter 2min setter jeg ned trykket på kokeren og lar de trekke i 20-30min. Ett lite tilberedningstips: litt hakka chili og hvitløk i vannet er snadder Sitér dette innlegget Link to post
Nero II Svart 2.April.2018 Link til dette innlegget Svart 2.April.2018 Jøss , her er mye folk med fine ganer. Jeg lar vannet koke opp og så legger jeg krabbene i, får vannet til å koke igjen og så en 20-30 minutter. Ikke bruk saltvann, det blir for salt. Men ferskvann med godt med salt. Jeg har vel aldri tenkt på å koke klørne separat. Hva skal det føre til? Chill og hvitløk? Fortell.... Sitér dette innlegget Link to post
Eika Svart 2.April.2018 Link til dette innlegget Svart 2.April.2018 Saltvann med ekstra salt, chili og hvitløk gir masse smak i krabbene og gjør at man blir litt ekstra tørst, Men alle har forskjellig smak, noen liker krabbesalat, noen liker klør, andre liker innmaten i skallet, noen liker lite salt, andre mye salt Tipsa bare etter mine egene smaksløker, for godt er det og det er alltid tomt når det er krabbelag på brygga her nede, så er vist ikke bare mine smaksløker som påstår det er godt Det og legge krabbene i ferskvann noen timer først, bedøver krabbene såpass at de ikke slipper klør/bein, han samme karen som fortalte meg det, sa også at krabbene smaker bedre hvis de trekker enn hvis de koker. Det å koke klørne separat, er det gjerne folk som fisker Krabber, knekker av klørne og hiver resten av krabba utti igjen "den får jo nye klør igjen uansett" er ett argument jeg har hørt flere ganger Sitér dette innlegget Link to post
Grønnskollingan Svart 3.April.2018 Emnestarter Link til dette innlegget Svart 3.April.2018 Har ikke tenkt å koke skallet. Har bare tenkt å koke klørna. Så da tenker jeg på koketida til bare klørna. Sitér dette innlegget Link to post
Gudrun Svart 3.April.2018 Link til dette innlegget Svart 3.April.2018 Ref. det å bare bruke klørne: Vi har hatt diskusjoner på å knekke klørne og kaste resten uti tidligere. Viste seg det finnes regler for dette. Men regner med du allerede visste det. https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Noen-utvalgte-arter/Krabbe https://www.mattilsynet.no/fisk_og_akvakultur/fiskevelferd/forbudt_aa_brekke_av_klorne_paa_levende_krabber.5899 Sitér dette innlegget Link to post
Ida Marie III Svart 3.April.2018 Link til dette innlegget Svart 3.April.2018 På Vestlandet er det så mye krabbe mange steder at det er vanlig å bare ta de store klørne, knuse krabben, og kaste den uti igjen... Dette forstår en muligens ikke før en har dradd noen garn så full av krabbe at hele garnet mest minner om en tømmerstokk. Når jeg bare koker klør koker jeg de i 15 min i sjøvann.. lar de kjøle seg ned i kokevannet før de spises... Sitér dette innlegget Link to post
Lars H. Svart 3.April.2018 Link til dette innlegget Svart 3.April.2018 Å spise bare klørne, forstår jeg ikke. Det er jo i huset alt det gode er! Sitér dette innlegget Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag. Link to post
Mix Svart 3.April.2018 Link til dette innlegget Svart 3.April.2018 Ida Marie III skrev 22 minutter siden: Dette forstår en muligens ikke før en har dradd noen garn så full av krabbe at hele garnet mest minner om en tømmerstokk. Joda, har nå renska trollgarn for mest mulig rusk og rask, for deretter å hive hele garnet med krabben i inn i Elto'en. Sitér dette innlegget Link to post
Ida Marie III Svart 3.April.2018 Link til dette innlegget Svart 3.April.2018 Mix skrev 16 minutter siden: Joda, har nå renska trollgarn for mest mulig rusk og rask, for deretter å hive hele garnet med krabben i inn i Elto'en. Joda, koke blyline, isopor flyteline samt nylon (plastik) garn gir sikkert en ekstra piff... jeg står lett over... Enig Lars, mye god mat i huset, men når du har en del garn ute, og de er full i krabbe, så er det raskest og knekke alle klørne , rulle krabben ut av garnet, for å bli ferdig. Sitér dette innlegget Link to post
Eika Svart 3.April.2018 Link til dette innlegget Svart 3.April.2018 Plasthammer er fine saker for å renske garn Sitér dette innlegget Link to post
Mix Svart 3.April.2018 Link til dette innlegget Svart 3.April.2018 Ida Marie III skrev 37 minutter siden: Joda, koke blyline, isopor flyteline Nå må ikke fantasien din ta fullstendig overhånd. Fantes ikke bly eller isopor i de garna. Sitér dette innlegget Link to post
Ida Marie III Svart 3.April.2018 Link til dette innlegget Svart 3.April.2018 Mix skrev 1 time siden: Nå må ikke fantasien din ta fullstendig overhånd. Fantes ikke bly eller isopor i de garna. Trengs ikke mye fantasi for å forestilles seg at et vanlig trollgarn har blyline og isopor i flolinen... Det er det vanlige... ellers er selve garnet av nylon (plast)... Mix skrev for 2 timer siden: Joda, har nå renska trollgarn for mest mulig rusk og rask, for deretter å hive hele garnet med krabben i inn i Elto'en. Sitér dette innlegget Link to post
Mix Svart 3.April.2018 Link til dette innlegget Svart 3.April.2018 Ida Marie III skrev 19 minutter siden: Trengs ikke mye fantasi for å forestilles seg at et vanlig trollgarn har blyline og isopor i flolinen... Det er det vanlige... ellers er selve garnet av nylon (plast)... Så flott det må være å være allvitende. Kan du ikke fortelle om årstallet det aktuelle garnet ble produsert når du først er igang ? Og sleng på årstallet når kokingen fant sted også når du først er igang. Sitér dette innlegget Link to post
Ida Marie III Svart 4.April.2018 Link til dette innlegget Svart 4.April.2018 Mix skrev for 13 timer siden: Så flott det må være å være allvitende. Kan du ikke fortelle om årstallet det aktuelle garnet ble produsert når du først er igang ? Og sleng på årstallet når kokingen fant sted også når du først er igang. Har du arvet et garn fra din bestefar ? Med glasskuler og rødstein, og bommullstråder som må garves? Sitér dette innlegget Link to post
hanto1 Svart 4.April.2018 Link til dette innlegget Svart 4.April.2018 Bommullsgarn dyppet i Karbolineum gjør seg virkelig i koka.. Sitér dette innlegget Link to post
Mix Svart 4.April.2018 Link til dette innlegget Svart 4.April.2018 Dette er noen år siden ja. Men bare spør Ida Marie, han vet jo alt. Garnet var nok laget av russisk silkehamp muligens impregnert med alkefittefett. Elto'en burde nok vært på teknisk museum, men still going strong som krabbekoker. Sitér dette innlegget Link to post
ags88 Svart 4.April.2018 Link til dette innlegget Svart 4.April.2018 Gjør følgende når jeg koker klør: Koker opp vannet, har klør oppi og venter til det koker opp igjen, så lar jeg det stå litt under kokepunktet for en 8 - 12 min (spørs litt på hvor lang tid det tar før det koker igjen) Det var ikke meningen å forstyrre gan diskusjonen deres, tunge støvler er også effektiv for og ta nuven av krabbe i gan og ruser? Sitér dette innlegget Båter jeg har nå: Atlantic 400ST Uten motor for tiden* Øien 530F og Yamaha 40HK 4 takt * Liten tre pramme Båter har hadde tidligere: Finnøy 26 fots sjark og 10 hk sabb diesel Kval kjøtt e mat, og gått e d å. Link to post
Mix Svart 4.April.2018 Link til dette innlegget Svart 4.April.2018 ags88 skrev 38 minutter siden: tunge støvler er også effektiv for og ta nuven av krabbe i gan og ruser? Det blir ofte hælen på støvlene ja. Kokte krabbeklør blir av og til resultat av for mye krabbe i garn og ruser, men som regel går krabben på sjøen igjen, i deler. Sitér dette innlegget Link to post
ags88 Svart 4.April.2018 Link til dette innlegget Svart 4.April.2018 Mix skrev 33 minutter siden: Det blir ofte hælen på støvlene ja. Kokte krabbeklør blir av og til resultat av for mye krabbe i garn og ruser, men som regel går krabben på sjøen igjen, i deler. Jada, hiver aldri krabben ut levende Sitér dette innlegget Båter jeg har nå: Atlantic 400ST Uten motor for tiden* Øien 530F og Yamaha 40HK 4 takt * Liten tre pramme Båter har hadde tidligere: Finnøy 26 fots sjark og 10 hk sabb diesel Kval kjøtt e mat, og gått e d å. Link to post
Eureka Svart 4.April.2018 Link til dette innlegget Svart 4.April.2018 Det finnes en tråd her, eller fantes i OT, om å koke krabbe med sous vide ( i en lukket egner pose i kokende vann) -skal løfte smaken av krabbe til nye høyder Sitér dette innlegget Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.