Jump to content

Ferie, grilling og knusktørr natur


ttyridal

Recommended Posts

Du kan sjekke hver enkets kommunes hjemmeside, hvordan de forholder seg til saka. De får vel råd fra lokalkjente brannmestre. Fra Hvaler f. eks:  https://www.hvaler.kommune.no/nyhetsarkiv/totalforbud-mot-bruk-av-apen-ild-opprettholdes/

så da blir det å steke kjøttet på blusset ombord.

Så er det sikkert de som synes at det ikke er så nøye, ref båten er nesten 8 meter, trenger jeg redningsvest....

Redigert av Code0 (see edit history)
Link to post

Jeg har trosset grillforbudet i sommer, ved å la gassgrillen stå i fjæra (altså i vannet), eller på fjell som blir vått av bølgeskvulp når jeg under konstant tilsyn har grillet mat.

 

Jeg anser forbudet som en helgardering, for å luke ut tvilstilfeller.

 

Dessuten har jeg varmtarbeidskurs.

Desverre har jeg kun hatt ett 6 kilos apparat tilgjengelig, kravet er 2. Dette er kompensert med en 10 liters bøtte med sjøvann?

Hold kjeft,når du snakker til meg!

Link to post
Kjetil1 skrev for 3 timer siden:

Dette bringer opp spørsmålet om hvorfor er det lov å steke burgeren på panna over gassbluss inne i båten, men det er ikke lov å steke samme burger på feks Weber gassgrill plassert kanskje 100 meter ute på flytebrygge i betong? 

Igjen er nok dette for å fjærne tvilstilfellene og idiotene som ikke forstår forskjellen på en skikkelig gassgrill,og en engangsgrill.

 

Da blir det laget generelle "idiotsikre" regler, som f.eks grillfirbud og vestpåbud.

Hold kjeft,når du snakker til meg!

Link to post

Det er stor forskjell på smak på maten fra stekepanne og gassgrill. Kan etter mitt sanseapparat ikke sammenliknes. Mindre fett, mer aroma og bedre smak fra grill. I tillegg til at man slipper fettsprut og matlukt i båten.

 

Det er også stor forskjell på å sitte på ytterste øy i skjærgården nede ved vannflaten, med bare svaberg på alle områder rundt, med en gassgrill - enn å ha den samme gassgrillen inne i en knusktørr skog. Forskjellen ligger i risiko for antennelse.

 

Forbudet i Agder er et forbud mot all virksomhet i skog og utmark som medfører risiko for antennelse. Inkludert felling av trær, mekanisk arbeid og skyting. Grilling i egen hage, forutsatt godt vedlikehold, god plassering etc er tillatt. Det er lagt vekt på aktsomhet.

 

Dette tolker jeg som at å sitte på "ytterste" holme, uten vegetasjon / brennbart i nærheten, på en stille dag, med gode brannverntiltak og med gassgrill i god stand - er ok. På lik linje som å grille på verandaen med min godt vedlikeholdte gassgrill, vannslange nær ved og stabil plassering.

 

Så langt jeg kan se måten forbudet er skrevet på så er det ingen forskjell juridisk mellom å bruke blusset i båten eller grille på land rett foran båten. Begge deler har risiko, og begge deler er "virksomhet" som gir fare for antennelse, og det at man tenner opp inni en båt betyr ikke at man er utenfor begrepet "utmark". Blir det samme som å tenne opp et bluss i en campingvogn inne i en skog. Man er fremdeles i utmark eller skog, og forbudet gjelder der. 

 

Mitt ansvar er å være svært aktsom og minimere risikoen for antennelse av naturen. 

 

Jeg har derfor bestemt meg for å ikke ta med kullgrill på ferie i år, samt ha ekstra tiltak rundt gassgrillen i år. Feks så vil ikke grillen tennes opp på annet underlag enn fjell, og heller ikke i nærheten av vegetasjon. I tillegg til å ha slukkemiddel (vann) i umiddelbar nærhet. 

Redigert av Grand Banks jr (see edit history)

Fiskebåten: Shetland 498 - min 16" "speed sjark" - 60 HK Evinrude VRO (deaktivert VRO)
Turbåten: Neptim 8000, VP TMD40A TAMD41B

Link to post
1 hour ago, Pinkvin said:

Grilling er med kull, og det gnistrer. Ville aldri brukt det nå. 

 

 

Grillkull er jo reine peiskosen det, av og til. Det kan sprette gnister langt ut fra grillen. :yesnod: Litt avhengig av hvilket merke som lager kullet, har jeg inntrykk av. :confused:

Men med briketter skjer ikke det. Derfor bruker jeg omtrent ikke kull lenger. Bruker nå bare briketter, om jeg nå i det hele tatt tenner grillen for tiden.

Jada, jeg har syndet. Men da stod grillen helt nede i vannkanten, på fjell, og ikke antydning til hverken vegetasjon eller annet som kunne ta fyr rundt med flere titalls meter klaring.. I tillegg var det fralandsvind. Følte meg trygg på at ingenting kunne ta fyr.

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...