Jump to content

Edit History

Komodo

Komodo

Mange gode råd her ser jeg, men til syvende og sist kommer det vel i stor grad an på hva man liker? F.eks. blir ungene våre sjeleglade hvis de kan få lapskaus på boks eller spagetti ala Capri istedenfor fersk hummer og nystekt loff :crazy: 

 

Hulda skrev for 14 timer siden:

Nå har jeg aldri krysset atlanteren, muligheten for at det kommer til å skje er fragmentarisk. Dog, makell i tomat må jo være en vinner. 

I likhet med Hulda har jeg heller ikke krysset atlanterhavet, men vi er mye ute med båten fra vår til høst, og har jo fått litt erfaring med å fylle opp båten med mat. Vi er nesten aldri i land og spiser, og det blir kun få handleturer i land i løp av sommeren. Da for å få litt ferskt. Hermetikk og andre produkter med lang holdbarhet handler vi på Rema e.l. i begynnelsen av sommeren, og da er det sjelden behov for å etterfylle dette før båten blir tatt opp i november. 

Jeg ville derfor som Hulda valgt å kjøpe inn en grunnstamme av matvarer i Norge før avreise. Da vet man hva man får av produkter og kvalitet i forholdt til hva man liker. Ting vi synes er greit å ha ombord er:

  • Lapskaus på boks
  • Spagetti ala Capri (for barna....)
  • Makrell i tomat (Stabburet!)
  • Leverpostei (Stabburet!!)
  • Hermetisk ananas
  • Oliven
  • Pasta (tagliatelle, penne og spagetti)
  • Suppeposer
  • Halvstekte rundstykker, høyvacuumpakket (Obs, vi har funnet ut at de beste er first price sandwichbaguetter fra Kiwi. De er billige og gode). Disse kan stekes både i stekeovn og på bluss.

Går man tom for fersk mat da, så har man alltids noe å overleve på. Men det viktigste er vel nesten å ha nok vann. Vi klorer alltid tanken på våren, bruker da tanken som drikkevann. I tillegg pleier vi å fiske, dykke og sanke litt råvarer underveis. 

 

Bitteliten skrev for 14 timer siden:

Real turmat er enkelt og godt alternativ og ikke minst tar det liten plass og har lang holdbarhet. 

Er ikke den dyr?

 

index skrev for 13 timer siden:

Om du vil ha eggene til å vare smører du inn skallet med vannglass eller smør. Har sett flere langreisende som anbefaler dette.

Poenget er vel at fettlaget utenpå egget gjør skallet tettere slik at det ikke kommer til oksygen. Sikkert smart for en langtur, men litt jobb også kanskje...

 

Sitat

Husker et av Sven Yrvind sine triks var å kjøpe masse billig brød, skjære det i skiver og tørke dem i solen før avreise.

Nå gjorde vel Yrvind en del andre valg også som jeg heller ikke ville gjort :giggle:

 

Komodo

Komodo

Mange gode råd her ser jeg, men til syvende og sist kommer det vel i stor grad an på hva man liker? F.eks. blir ungene våre sjeleglade hvis de kan få lapskaus på boks eller spagetti ala Capri istedenfor fersk hummer og nystekt loff :crazy: 

 

Hulda skrev for 14 timer siden:

Nå har jeg aldri krysset atlanteren, muligheten for at det kommer til å skje er fragmentarisk. Dog, makell i tomat må jo være en vinner. 

I likhet med Hulda har jeg heller ikke krysset atlanterhavet, men vi er mye ute med båten fra vår til høst, og har jo fått litt erfaring med å fylle opp båten med mat. Vi er nesten aldri i land og spiser, og det blir kun få handleturer i land i løp av sommeren. Da for å få litt ferskt. Hermetikk og andre produkter med lang holdbarhet handler vi på Rema e.l. i begynnelsen av sommeren, og da er det sjelden behov for å etterfylle dette før båten blir tatt opp i november. 

Jeg ville derfor som Hulda valgt å kjøpe inn en grunnstamme av matvarer i Norge før avreise. Da vet man hva man får av produkter og kvalitet i forholdt til hva man liker. Ting vi synes er greit å ha ombord er:

  • Lapskaus på boks
  • Spagetti ala Capri (for barna....)
  • Makrell i tomat (Stabburet!)
  • Leverpostei (Stabburet!!)
  • Hermetisk ananas
  • Oliven
  • Pasta (tagliatelle, penne og spagetti)
  • Suppeposr
  • Halvstekte rundstykker, høyvacuumpakket (Obs, vi har funnet ut at de beste er first price fra Kiwi. De er billige og gode). Disse kan stekes både i stekeovn og på bluss.

Går man tom for fersk mat da, så har man alltids noe å overleve på. Men det viktigste er vel nesten å ha nok vann. Vi klorer alltid tanken på våren, bruker da tanken som drikkevann. I tillegg pleier vi å fiske, dykke og sanke litt råvarer underveis. 

 

Bitteliten skrev for 14 timer siden:

Real turmat er enkelt og godt alternativ og ikke minst tar det liten plass og har lang holdbarhet. 

Er ikke den dyr?

 

index skrev for 13 timer siden:

Om du vil ha eggene til å vare smører du inn skallet med vannglass eller smør. Har sett flere langreisende som anbefaler dette.

Poenget er vel at fettlaget utenpå egget gjør skallet tettere slik at det ikke kommer til oksygen. Sikkert smart for en langtur, men litt jobb også kanskje...

 

index skrev for 13 timer siden:

Husker et av Sven Yrvind sine triks var å kjøpe masse billig brød, skjære det i skiver og tørke dem i solen før avreise.

Nå gjorde vel Yrvind en del andre valg også som jeg heller ikke ville gjort :giggle:

 



×
×
  • Create New...