.Olsen
Ugleseth skrev for 1 time siden:Jeg blir noe lattermild når ekspertene gir lange avhandlinger om smaksopplevelser enten det gjelder øl, vin eller cognac . Da kommer det det mange pussige uttalelser som minner mye om keiserens nye klær. MRSMT.
Mye snobberi men jeg tror vi reagerer fordi det brukes "ikke spiselige" greier til å beskrive smak og lukt.
Må innrømme at jeg syns det fungerer veldig godt når noen beskriver lukta eller smaken som "lær i setedelen fra en ridesal" eller "motorolje", "bensin", eller "tobakk" osv. Det går rett hjem hos meg. Gjengkjennbart.
Samme med "hint av vanilje, skogsbær" eller hva det måtte være.
Jeg er ikke veldig vin.. osv interessert men de siste årene så kan jeg i det minste forstå noe av innholdet i bedømmelsene fra ekspertene, det var ikke like enkelt før.
--------
Har kommet til sånn ca konklusjon
- Brennevin: Opplands er godt, og liker også en del bitter så lenge det ikke blir for søtt
- Rødvin: Tunge og komplekse viner er godt, gi meg en fingerbøl, noe mer og hodepine og dårlig form. Har lenge likt "Fredag" på plastflaske. Ukomplisert, lett, kan nesten drikkes kald i varmen. God "drikkevin". Og liker også Meinklang rød godt. Litt det samme som Fredag men noe mer komplisert og "rustikk". Tror jeg kunne fått samme vinen om jeg besøkte et skjenkehus i et ok vinland for 300 år siden ;-)
- Hvitvin: Her har jeg dyr smak. Chablis er fortsatt godt. Meinklang hvit er veldig godt. Og skikkelig dyre hvitviner er utrolig godt. Kona pleier å kjøpe noen flasker som ligger på rundt 400,- på taxfree. Aner ikke hva de heter, er uforståelig fransk, vanvittig godt. Søt og halvsøt vin er grusomt, klarer det overhodet ikke.
-------
Bunnlinja er at jeg har blitt så gammel at jeg i det minste kan drikke noe jeg liker når jeg først drikker. Men kan strekke meg til å lyve om akkurat det når noen insisterer på at jeg må prøvesmake øllet eller cideren de har brygget på hjemme