Jump to content

Origo spritkjøkken e.l. finnes dette å få tak i nytt?


Kenneth 81

Recommended Posts

Faktisk noen ganger før også. Virker ikke uten strøm til gløding og om drivstofftanken er tom, har hatt en del henvendelser om akkurat det.

Hadde forleden dag en som ikke hadde vært i bruk på 6 år, hadde kjøpt brukt båt hvor forrige eier ikke engang hadde skiftet ut drivstoffet på disse årene. 4-liters tanken som ble innlevert samtidig var omtrent halvfull av vann.

 

Men så klart - det finnes mandags-apparater på lik linje som det finnes mandags-biler (og båter). Var ombord i en båt forrige uke som har både Wallas varmer og kokeapparat. Båten var kjøpt ny for 3 år siden, og først nå ville han begynne å bruke varmeren som han hadde slitt litt med å få igang. Kokeapparatet (med viftelokk) var jevnlig i bruk uten problemer. Når jeg var ombord og sjekket installasjonen av varmeren, var det knapt nok en eneste slangeklemme som var strammet til så den trakk falsk luft fra  drivstofflinjen. Ikke var slangene festet til utblåsningsventilene, og ene slangen hadde bokstavelig talt en knekk så luften ikke fikk komme ut, helt flat i svingen. Kunde fortalte også om manglende slangeklemmer på toalettslangene ++++, og da ble det litt feil å skylde på Wallas'en.

 

 

Wallas Service v/Rune Akerø. run-ak@online.no, tlf 900 18 209

"Jeg var et skolelys, men så gikk strømmen"

Link to post
Share on other sites

Wallas Service skrev 1 time siden:

 

Hva er fryktelig treig? Her på verkstedet (temmelig kaldt til tider) koker 1 ltr vann på 10-12 minutter fra oppstart. Omtrent samme tiden som jeg bruker hjemme på komfyren min

Jeg hadde mitt Origo 4100 (2 brennere) fra 2016 hjemme for en aldri så liten service i helga. Da jeg testet etterpå kokte en liter vann på 9 minutter. Vannet kom rett fra springen og apparatet stod i kjelleren i en temperatur på ca 17 grader. Men det er veldig viktig at det ikke blåser, da øker koketid veldig, og det har også hendt at flammen kommer ut inne i selve apparatet.

Link to post
Share on other sites

Takk for gode innlegg alle sammen. Har fått litt å tenke på nå. De små gass-apparatene er kanskje litt vel stor risiko i ei gammel snekke uten selvlensende dekk. Og jeg vet ikke helt om jeg liker tanken på ett spritapparat som flammer opp under hardtoppen... (Jeg vet at risikoen ikke er kjempestor, men jeg er rimelig overforsiktig når det kommer til varme og båt).

 

Skikkelig gassanlegg eller Wallas utgår i denne omgang da det rett og slett blir for dyrt. Skal "heldigvis" på ferie nordover snart, så behovet er egentlig ikke så stort for å få kokeapparat på plass i år.

 

Satser på at vinterens båtprosjekter ikke spiser opp alt for mye av budsjettet slik at jeg kanskje kan få gjort noe neste vår. :cheers:

Skibsplast 675 HT med Suzuki DF 250, Biam 800 HT med Yanmar 4JH2-HTE 75Hk

Mazda 929Toyota Celica, Volvo 940GL, Jeep Commander Overland, Volvo 740GL, Mercedes C200 Kompressor, Opel Astra, Mazda CX-5

 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...