
Krimart
Mouche skrev for 2 timer siden:
Men hvis fisken spiser mat som er produsert på landjorden så opptar det vel langt mer dyrkbar mark enn nødvendig? Med "nødvendig" mener jeg at hvis vi brukte den maten som produseres på land til å mette munner direkte heller enn å helle det ut i sjøen for at fisken skal spise denne og vi spise fisken igjen. Så i et større perspektiv, globalt, så betyr produksjon av fisk at etter- spørsel etter menneskemat blir "unødvendig" høy og det er de fattige i verden som taper på, ikke vi i den rike del av verden.
I starten ble laksen foret med for som var stort sett basert på marine kilder, men problemet var da overfiske av en del arter. Bruk av soya er kanskje bedre, men da går omega3-innholdet ned. Uansett er vel oppdrettsfisk vesentlig bedre enn det meste av annen "animals føde" m.h.t miljø og klimafottrykk. Så med mindre vi alle skal bli veganere er fisk hakket bedre enn kjøtt. Oppdrettsnæringen må rense og rydde opp etter seg og må bli like bærekraftig som alle andre næringer, og de har bedret seg og det går i riktig retning om enn sakte.