
Mouche
Captain A skrev for 3 timer siden:https://www.skretting.com/nb-NO/sporsmaal-svar/hvor-mye-for-trenger-fisk/
Du bommer litt Mouche i følge skretting sin info ?
Av og til er det jamen meg bra t man bommer! Men en annen ting er jo at "kun" 70% av det foret man gir fisken blir spist av fisken, og resten synker til bunns hvilket kanskje ikke er tatt med i din oversikt?
Ifølge forskere spiser laksen trolig omlag to ganger mer menneskemat enn den gir oss. https://www.faktisk.no/faktasjekker/71v/nei-oppdrettslaksen-spiser-ikke-fem-ganger-sa-mye-mat-som-den-gir-oss
Forskerne anslår at cirka 27 % av proteinet og 25 % av kaloriene i fôret til akvatiske arter, blir tatt opp og tilgjengelig i sluttproduktet som går til humant konsum. For kylling viser analysen at cirka 37 % av proteinet og 27 % av kaloriene blir tatt opp og tilgjengelig for mennesker.
https://www.kyst.no/article/bekrefter-laksetall-paa-forutnyttelse/
Ikke helt lett å finne et svar med to streker under her, selv ikke en strek ser det ut til?
Forøvrig ser jeg frem til dagens "herremåltid", ekte sørlandstorsk med lever og rogn. Fisken ble tatt opp av en mære på fiskemottaket i etttermiddag og behørig avfotografert! Var så levende selv etter at vi hadde delt den opp på kjøkkenbenken at den bekreftet salgsplakatene; Levende torsk i skiver!