Jump to content

Ankerdram


Jonny

Recommended Posts

For en to tre år siden fantes en aquavit som het havstrygersnaps (evnt dansk havstrygersnaps). En mild og fin aquavit som best kom til sin rett når den var romtemperert (trenger ikke kjøleskap) og fungerte riktig bra ut mat til. En god drikkeaquavit. Den er ute av Polets utvalg men neste gang jeg er i Danmark må jeg he med meg en (eller noen) flasker. Dette er en perfekt ankerdram etter min mening.

 

Forøvrig kan sidene til Aperitif anbefales, her er svært mye stoff om mat og drikke. Med tester, vurderinger og tusenvis av gode oppskrifter, anbefales!

Redigert av hallaron (see edit history)

Maxi 95 1975 med Solé 25 mini 2004, Honwave T30-AE 2007 med Tohatsu 9,8 2005.

Link to post
Share on other sites

Aalborg sin røde TAFFEL!!

...danskenes bruksakevitt nr. 1 - går også under "snaps" .........

Medlem i Søndre Kråkerøy Båtforening og "Vraktangen Dram- og Lutefisklag"

Påstand: Isskrape er også båtutstyr! :o)

HADDE tresjark og Sabb 10hk G-modell fra 1990 MED HERLIG LYD! - Har nå konvertert til PLAST! Tromøy 23 m Sabb 2H fra 1975

Walter's HJEMMESIDE ><((((º>

Link to post
Share on other sites

Oppskrift:

Hedemarken spesial Moltelikør:

1 stor helflaske sprit, av bra opphav

1 tesil, nyvasket

1 karaffel for moltelikør spesial

1 moltebær, godt moden.

Gjør så:

Hell spriten sakte over moltebæret, og ned i en karaffel. Ønskes en mildere & ikke fullt så fremtredende bærsmak, kan bæret fjærnes når 2/3 av spriten er helt over på karaffelen.

 

Suzuki

No boat needed..

Link to post
Share on other sites

Einebær i akevitten en 2-4mn tids kjør en litt spesiell smak.

Ellers så kan du jo mikse kanske mange forskjellige urter. Og legge disse på en flaske med rein 50%. Og la den modne til ønsket smak. Er er det hva slags urter du liker det kommer ann på. Kan bruke alt fra oregano(en liten en til pizza`n..) Einebær noen rips bær og litt solbær gir en litt mer høstlig smak. Er bare å prøve seg frem! :drink:

Link to post
Share on other sites

Einebær i akevitten en 2-4mn tids kjør en litt spesiell smak.

Ellers så kan du jo mikse kanske mange forskjellige urter. Og legge disse på en flaske med rein 50%. Og la den modne til ønsket smak. Er er det hva slags urter du liker det kommer ann på. Kan bruke alt fra oregano(en liten en til pizza`n..) Einebær noen rips bær og litt solbær gir en litt mer høstlig smak. Er bare å prøve seg frem! :drink:

Så kan man "glemme" en flaske og "finne" den igjen om noen år, smake på den og si DEN var god den. AH noe å se frem til..

Link to post
Share on other sites

Bruker mest god konjakk, jægermeister eller Jaktmeister (essens + ren sprit). Sistnevnte er faktisk god. Ellers vil jeg anbefale å kjøpe en "Arnbitter" hvis noen er på Jylland i området rundt Ebeltoft. Fåes bare der nede. Helt topp 50% bitter som ikke er veldig bitter, men derimot vedlig god.

 

Kansje litt utenom spørsmålet, men i hvertfall det vi bruker som ankerdram.

Link to post
Share on other sites

Hos meg gårdet mest i øl, men har tatt med meg en tradisjon fra min far: Whisky som drikkes fra korken ved siden av øl som ankerdrammen. Ellers går det i cognac, gode spanske brandyer og rye whiskey.

 

PS: ankerdrammen må drikkes fra kork! :smiley:

Redigert av vikers (see edit history)

Ser ikke båtene slik de er, men slik de kan bli!!

Forvalter "Aase II - N7" - en 52 kvm. Anker-båt fra 1917. Seil fra North Sails, Lowrance 3500c plotter og X51 ekkolodd.Medlem av KNS,KNBF,KTK,SA,DFÆL. Ønsker veldig å få tak på et skuteskrog på +/- 40 fot som jeg kan få sette istand.

Link to post
Share on other sites

Ellers har man en spesial fra Hadeland, en såkalt Hadelands Champagne! 96 og Nyco, drikk mens det bruser

Du har utelatt at 96'en må være fra egen produksjon, det er innslaget av fusel som gir denne champagnen den mye oppskattede eimen av brent gummi som man kan hygge seg med oppgulp av i opptil flere dager etter drikking.

I dette berømte drikkekultur-distriktet sier man også: " Såmmå å je drekk, bære je blir sjuk!"

 

Har ellers observert at at ankerdrammen stadig oftere inntas på brygga før avgang, og noen ganger blir det slett ingen avgang....og bra er vel det.

Danskene har en masse utsøkte kryddersnapser, selv sverger jeg til porse. Urolig mage ordnes med Underberg.

Med litt tåmodighet og fantasi kan man selv lage de festligste urte/krydderbrenneviner.

Her er en oppskrift på litt Julegodt, sden den tiden nærmer seg:

 

1½ stang hel kanel

3 tsk pulv. kardemomme

2 tsk hele nelliker

4 tsk skåret lakridsrot

2 tsk knust stjerneanis

2 tsk koriander

2 tsk galangarot

0.7 l sprit (45%)

 

Må stå i minst 8 dager, filtreres 2 ganger (kaffefilter), bør deretter lagres i noen uker.

All kryddersnaps skal nytes temperert. (Gjelder forøvrig også akevitt!) Kan ledsages av øl, men ikke umiddelbart! Skål :smiley:

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...