Jump to content

Edit History

steyr t

steyr t

Hei, jeg har erfaring fra en tilsvarende motor som din.Samme størrelse og årsmodell,feilen du beskriver er også helt likt som det jeg opplevde.

Etter MYE feilsøking så fant jeg ut at det var for stor avstand mellom noen av hovedstrømkablene som gikk fra dynamo. Det ble da ett magnetfelt som ga motoren fusk på tomgang .Løsningen hos meg ble å legge opp en ny minuskabel på andre siden av motoren jeg la bare opp en 2,5mm2 som jeg rutet fra batteri og rundt andre siden av motoren,da ble den bra. Jeg ble 100%sikker på resultatet, da jeg kunne skru av/på motorfusk med å strekke en liten ledning med krokodilleklemmer rundt i motorrommet og sette den rett på blokka på motsatt side av der dynamokablene lå.Kansje noen kabler er blitt flyttet litt på i forbindelse med dynamoskiftet? Det står i installasjonsmanualene til de fleste motorer at pluss og minus kabler skal legges inntil hverandre slik at ikke magnetfelter som kan forstyrre motorens elektronikk oppstår. jeg har også opplevd tilsvarende feil på andre Mercruiser motorer. Det er i hvertfall lett og raskt og teste ut denne teorien .

steyr t

steyr t

Hei, jeg har erfaring fra en tilsvarende motor som din.Samme størrelse og årsmodell,feilen du beskriver er også helt likt som det jeg opplevde.

Etter MYE feilsøking så fant jeg ut at det var for stor avstand mellom noen av hovedstrømkablene som gikk fra dynamo. Det ble da ett magnetfelt som ga motoren fusk på tomgang .Løsningen hos meg ble å legge opp en ny minuskabel på andre siden av motoren jeg la bare opp en 2,5mm2 som jeg rutet fra batteri og rundt andre siden av motoren,da ble den bra. Jeg ble 100%sikker på resultatet, da jeg kunne skru av/på motorfusk med å strekke en liten ledning med krokodilleklemmer rundt i motorrommetog sette den rett på blokka på motsatt side av der dynamokablene lå.Kansje noen kabler er blitt flyttet litt på i forbindelse med dynamoskiftet? Det står i installasjonsmanualene til de fleste motorer at pluss og minus kabler skal legges inntil hverandre slik at ikke magnetfelter som kan forstyrre motorens elektronikk oppstår. jeg har også opplevd tilsvarende feil på andre Mercruiser motorer. Det er i hvertfall lett og raskt og test ut denne teorien .



×
×
  • Create New...