dennrick Startet 22.August.2022 Link til dette innlegget Startet 22.August.2022 Ok! Det er litt nye greier med seilbåt. Jeg har nemlig fått med en gassfyrt komfyr (stekovn kaller vi den på land). Hvordan opereres den hva gelder matlaging? Del gjerne erfaringer. Sitér dette innlegget Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 Sport | Bavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK | Bavaria 42 Vision Link to post
Morten_L Svart 22.August.2022 Link til dette innlegget Svart 22.August.2022 Jeg kjøpte en rund pizzastein og la på rist i stekeovnen. Det revolusjonerte både pizzasteking og brød/rundstykkesteking. Jeg pleier å varme ovnen godt opp med pizzastenen i (gjerne en del over temperaturen du skal steke på) og så justere ned effekten når du ha satt inn det du skal steke. Da kompenserer både pizzastenen og temperaturjusteringen litt for at det kun er undervarme. Jeg baker mye pizza og brød i båten Sitér dette innlegget Link to post
Nevermind Svart 22.August.2022 Link til dette innlegget Svart 22.August.2022 Jeg kjøpte også en Pizzasten. Den jeg kjøpte var 4-kantet, og så tilpasset jeg den med å skjære bort litt med en vinkelsliper med diamantskive. Hverken pizzasteder eller diamantskive koster stort, men pizzasteder fordeler varmen godt. Pizzasteder står nå fast i ovnen uansett hva jeg steker. Tidligere måtte jeg f.eks. flytte om på halvferdige rundstykker da noen ble brent på undersiden før noen av de andre ble ferdige. Det skjer ikke lengre. Sitér dette innlegget Link to post
shipahoy Svart 23.August.2022 Link til dette innlegget Svart 23.August.2022 Mener det sto i manualen til min Bavaria/Techimpex komfyr at det nederste stekebrettet alltid skulle stå i. Varmer komfyren opp og skrur ned varmen før jeg setter maten inn så høyt i komfyren som mulig. Sitér dette innlegget Link to post
Brigg Svart 23.August.2022 Link til dette innlegget Svart 23.August.2022 shipahoy skrev 5 minutter siden: Mener det sto i manualen til min Bavaria/Techimpex komfyr at det nederste stekebrettet alltid skulle stå i. Jeg har alltid praktisert dette, mulig det står i manualen også på Eno-komfyren. Stekebrettet har fast plass nederst og så plasseres pizza, rundstykker, lasagne eller hva det måtte være på rist midt i ovnen. Er ikke plaget med at maten blir svidd pga for kraftig undervarme. Sitér dette innlegget Viksund 340 St. Cruz: Tre-roms fritidsbolig med to terasser og fleksibel beliggenhet. 2009 - 0000: Viksund 340 St.Cruz Fly m/VP D6-370/HS80AE 2003 - 2009: Halco 29 Offshore Fly m/VP 41B/290DP Link to post
Bårdp Svart 23.August.2022 Link til dette innlegget Svart 23.August.2022 Jeg monterte et 600W elektrisk grillelement i toppen på gasskomfyren. Forvarmet den skikkelig med gass skrudde så ned varmen og slo på grillelementet i det jeg satte inn det som skulle stekes. Alltid perfekt resultat. Sitér dette innlegget Link to post
Martin_ Svart 23.August.2022 Link til dette innlegget Svart 23.August.2022 Bårdp skrev for 2 timer siden: Jeg monterte et 600W elektrisk grillelement i toppen på gasskomfyren. Forvarmet den skikkelig med gass skrudde så ned varmen og slo på grillelementet i det jeg satte inn det som skulle stekes. Alltid perfekt resultat. Hvordan installerte du dette grillelementet? Har du artikkelnummeret også? Høres ut som en hi-tech løsning for de som liker å mekke litt. Sitér dette innlegget Link to post
dennrick Svart 23.August.2022 Emnestarter Link til dette innlegget Svart 23.August.2022 Takk for innspill! Det høres fornuftig ut å sette en langpanne i det nederste sporet som et slags varmeskjold over flammen, og deretter bruke enten rist eller den andre langpannen over der igjen. Det skal jeg forsøke neste gang. Sitér dette innlegget Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 Sport | Bavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK | Bavaria 42 Vision Link to post
5nacks Svart 23.August.2022 Link til dette innlegget Svart 23.August.2022 I nye båten er det gasskomfyr hvor flammen kommer ut på midten i bunn. I gamle båten, kom flammene ut gjennom et perforert rør langst kantene av ovnen i bunn. Sistnevnte er en mye bedre løsning, da varmen fordeler seg bedre og vann får i tillegg mer overvarme. Sitér dette innlegget Link to post
Anonym Svart 23.August.2022 Link til dette innlegget Svart 23.August.2022 (redigert) 19 hours ago, dennrick said: Ok! Det er litt nye greier med seilbåt. Jeg har nemlig fått med en gassfyrt komfyr (stekovn kaller vi den på land). Hvordan opereres den hva gelder matlaging? Del gjerne erfaringer. Komfyr er et navn vi gjerne bruker på en enhet med både stekeplater/bluss og stekeovn. De siste årene har rene stekeovner blitt vanlig på land ja, gjerne integrert i et høyreist kjøkkenskap slik at man slipper å bøye seg ned for å ta ting inn og ut. Redigert 23.August.2022 av Anonym (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post
Nevermind Svart 23.August.2022 Link til dette innlegget Svart 23.August.2022 Det er vel en Eno-ovn jeg har i båten min. Jeg har alltid en langpanne nederst i ovnen, og så ligger pizzastenen oppå den igjen. Midt i ovnen har jeg da en rist eller en langpanne alt etter hva jeg steker. Langpannen i bunnen fordeler noe varme fra brennerne, men ikke på langt nær så godt som etter at jeg la en pizzasten oppå den. Tenker jeg nok også bruker litt lengre tid på å forvarme ovnen etter at pizzastenen ble lagt inn. Sitér dette innlegget Link to post
dennrick Svart 23.August.2022 Emnestarter Link til dette innlegget Svart 23.August.2022 1 hour ago, Anonym said: Komfyr er et navn vi gjerne bruker på en enhet med både stekeplater/bluss og stekeovn. De siste årene har rene stekeovner blitt vanlig på land ja, gjerne integrert i et høyreist kjøkkenskap slik at man slipper å bøye seg ned for å ta ting inn og ut. Hehe - det var en grei presisering Jeg mente jo da komfyr som vi har hjemme på kjøkkenet. Båtversjonen vår har to gassbluss og en stekovn del, så --> Komfyr. Det var nok min entusiasme over å nå ha en "stekovn" del som tok overhånd i trådstart. @Nevermind Det med pizzasten er også et godt tips. Jeg har faktisk allerede tatt med en liten rund en i båten, for jeg tenkte å bruke den på en Magma grill som vi har montert ute. Dernest har jeg en til her hjemme, så den skal jeg sannelig også ta med til helgen. Kanskje får jeg plass til begge oppå langpannen jeg da monterer i det nederste sporet. Ellers, ja, det tok litt lengre tid å forvarme ovnen enn jeg trodde, men er usikker på hvor mye gass det vil gå med. Det finner vi ut av. Jeg har tilsammen 3 x 2 kg, der den tredje gassflaska (nesten alltid), etter planen, skal være ny og full. Har lagt den i brønnen til ankeret forut. Sitér dette innlegget Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 Sport | Bavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK | Bavaria 42 Vision Link to post
Gabi Svart 24.August.2022 Link til dette innlegget Svart 24.August.2022 Til info, min Dometic bruker 160g gass per time. Sitér dette innlegget Link to post
Torsen67 Svart 25.August.2022 Link til dette innlegget Svart 25.August.2022 Vet at noen legger en stekeplate rett over pizzaen. Da samles varmen der, og man får da mer overvarme på osten. Sitér dette innlegget Link to post
willmasta Svart 25.August.2022 Link til dette innlegget Svart 25.August.2022 Lagde 5 pizzaer i komfyren på båten i går. Sånn eldre type ovn med perforert rør som går i stor ring nederst. Steker alt øverst i ovnen, ikke noen problemer med svidd bunn. Dette var fersk bunn. Når jeg steker rundstykker etc snur jeg de ofte halvveis for å unngå å svi de. Sitér dette innlegget Link to post
dennrick Svart 26.August.2022 Emnestarter Link til dette innlegget Svart 26.August.2022 (redigert) Tenkte det kunne være på sin plass å gi en tilbakemelding på tipsene jeg fikk av dere her. Gjemmekontor i båten i ettermiddag, samt litt mer utforsking for å finne ut av ting. Middagen ble ikke avansert siden jeg er alene i båten ikveld: Grandiosa, men litt også for at resultatet idag skulle være sammliknbart med den forrige katastrofepizzaen. Komfyren er en Techimpex . Stekeplate i bunn, et par pizzastener som ikke passer helt (som jeg må få orden på), og pizzaen helt øverst. Det tok nok 45 minutter fra jeg satte på ovnen til pizzaen var ferdig. Sprø bunn, ikke antydning til svidd, og osten hadde smeltet. Ble bra Når madammen kommer imorgen, så kan jeg trygt si at heretter vil det gå fint å lage laks i aluform også (for vi ødela den forrige gang også) Redigert 26.August.2022 av dennrick (see edit history) Sitér dette innlegget Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 Sport | Bavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK | Bavaria 42 Vision Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.