Jump to content

Byssepikens kulinariske fristelser


lurvetass

Recommended Posts

I dag har vi flyttet på oss og byssepiken har bunkret opp i Kragerø. Lunchen ble det ikke bilde av for det ble en pose grillede kyllingvinger fra ferskvaredisken og ferskt brød med smør. Fortært mens vi tøffer nedover mot Risør. 

Nå har vi gjemt oss på innsiden av Barmen.

Dagens middag var mer på linje med de andre dagene.

Laks bakt i panna med wokede grønnsaker og ris. 

20230709_200819.jpg.ebdc089f91e4ffe8fef52bf01c1a9508.jpg

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post

Liten oppdatering om serveringen her. Vi har rørt litt på oss igjen og er nå på Jomfruland. 

Middagen i går var rene luksusen, med kveite i rødvinssky, stekt sopp, brokkoli og poteter.

20230710_195732.jpg.35c97894c1dee1d1fc08e81191b59f10.jpg

 

Dagens lunch ble på Haga kafé her på Jomfruland, veldig godt, men ikke noe bilde av kjøpelunchen.

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post

Oi Oi Oi!

Her var mye snadder. Nå er ikke båtferien min startet enda, men som det matvraket jeg er så vet jeg at det er mye å glede seg til.

Til deres forlystelse er noen av fjorårets matminner ombord hos meg :)

 

Her var dagens fangst lyr som ble til fisketaco med chipotlesaus og quacamole

image.jpeg.65c1a21cfd853170db17efcfb3b3101e.jpeg

 

Og hva er vel bedre enn ekte italiensk pizza man kan dele med nabobåten?
20200425_185202.jpg.9a27169e687dfd9ec700c19957a1ffd6.jpg20200425_200942.jpg.0183de5f26e5fcbc0c6a78d232c0dcfb.jpg

Link to post

Fin tråd. Kom akkurat over den nå. Her er det ikke så ordnede forhold. Vi skulle flytte på oss og planen var å spise frokost underveis. Alle fikk mat. Bortsett fra meg. I farten vi har nå med seilbåt, så ble jeg glemt😅 Det ordnet seg heldigvis.

Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 SportBavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK  | Bavaria 42 Vision

Link to post
dennrick skrev 1 time siden:

Fin tråd. Kom akkurat over den nå. Her er det ikke så ordnede forhold. Vi skulle flytte på oss og planen var å spise frokost underveis. Alle fikk mat. Bortsett fra meg. I farten vi har nå med seilbåt, så ble jeg glemt😅 Det ordnet seg heldigvis.

Det var ikke pent av mannskapet. Vi er på Jomfruland der vi hadde en prat for noen båtturer siden 😀

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post

Middagen i dag ble til etter en vellykket handlestopp på Valle. Fruen kjøpte blåskjell, laks og steinbit så da var middagsvalget enkelt. Det ble fiskesuppe som vi begge er veldig glade i. 

Ble så godt så nå ble det bilde både av gryta og kapteinens suppebolle.

Turen går mot slutten og likevel dukket det opp en flaske cremant som passet perfekt. 

20230713_185005.jpg.96dcd0ed5aed27d971e35b64ab5d8d72.jpg20230713_184958.jpg.382838f008c277ff0fdc46cef00eb1a2.jpg

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post
JohnC skrev On 12.7.2023 at 11.06:

Oi Oi Oi!

Her var mye snadder. Nå er ikke båtferien min startet enda, men som det matvraket jeg er så vet jeg at det er mye å glede seg til.

Til deres forlystelse er noen av fjorårets matminner ombord hos meg :)

 

Her var dagens fangst lyr som ble til fisketaco med chipotlesaus og quacamole

image.jpeg.65c1a21cfd853170db17efcfb3b3101e.jpeg

 

Og hva er vel bedre enn ekte italiensk pizza man kan dele med nabobåten?
20200425_185202.jpg.9a27169e687dfd9ec700c19957a1ffd6.jpg20200425_200942.jpg.0183de5f26e5fcbc0c6a78d232c0dcfb.jpg

Hvilken pizzaovn er det?

Link to post

Dagens lunch.

Fikk flere valg i dag, men endte med lun leverpostei. Med tilbehør som bacon, sopp, epleskiver og litt grønt er det knallgodt sammen med en bayer.

Egen hjemmelaget leverpostei er best, men kjøpepostei går på tur 😀

Byssepiken rister brødet i panna først før hun legger alt klart på asjetter.

20230714_133042.jpg.86d5b1ad5a600759ad72845e66e066f8.jpg

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post
pipe skrev 1 time siden:

Kjøpte en slik i fjor sommer men den har enda ikke vært med på båtur.
Blir fantastisk god pizza.
Venter selv på en avansert båt middag til oss å være.
Blir nok ett bilde snart

Det vi lurer mest på er hvordan du gikk frem for å få servert varm mat etter Strømstad-turen.. 😜

Link to post

Byssepike ❤😂

Fantastisk inspirasjon, Lurvetass!

Litt enklere ombord på en 18-foter på dagsturer, så da blir det enten ferske reker, spekemat eller annet som ikke krever særlig tillagning. Ved strandhogg (vi prøver også å få til en overnatting hvert år) blir det tønnegrill, med det som lar seg lage der. Det er heldigvis kjøleskuff om bord, så min byssepike ordner all mat og drikke, og jeg fikser tur og en stille vik. Blir nok endel fra bakeriet og snackshylla også..

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...