Jump to content

Garmin GPSMap 4008 tar ikke inn satelitter


bare lek(k)er

Recommended Posts

Roger jo skrev for 5 timer siden:

Goggel  finner heller ikke internbatteri. i garmin 4008  eller Gps

 

Som @abbor skriver over benytter nyere plottere, og sikkert nyeste utgaven av 4008, flash eller eprom-teknologi. Da er internbatteri overflødig. Men Garmin har altså opplyst at det skal være et CR2032-batteri, men som da antagelig kun gjelder de tidligste utgavene av 4008 som kom i ca 2006.

Google vet beviselig ikke alt. Det var lite hjelp å få av Google da @Worry II og jeg i sin tid begynte å bytte internbatterier i Simrad CX44 😅.

Link to post
Share on other sites

Da har jeg fått oppdatert til siste program versjon. Som fryktet gav ikke det et positivt resultat heller.. Begynner å tro at feilen ligger i selve antennen. Da er det kanskje like greit å bruke litt makt og se om det er noe åpenbart galt? Hvis jeg alikevel må kjøpe ny, så spiller vel det ingen rolle. Sitter litt langt inne å bruke 3-4000 på en så gammel plotter, for kanskje!! å få den til å virke 

Link to post
Share on other sites

Hulda skrev 22 minutter siden:

Du kan få kjøpt en 4008+ 4012+ braketter+ ny antenne+ ikke utpakket slepe-ekkolodd+ dokumentasjon+ noe kabler etc av meg for NOK 10000.

Takk for tilbudet, men sier nei takk. Ser seatronic har kampanje på plottere nå, skal jeg sprenge budsjettet, så blir det nok på noe nytt 

Link to post
Share on other sites

bare lek(k)er skrev 54 minutter siden:

Ja, kanskje B&G? Har egentlig alltid forbundet det med seilbåt, men da har jeg en plotter når/hvis jeg konverterer tilbake 🙄

B&G er vel designet for seil. Det er 'et annet navn' i samme consern som er beregnet for motor. Husker ikke i farta. 

 

Problemet vi har med Garmin, er blant annet at den vil oppgradere og restarte når den finner det for godt. Selv etter at vi har slettet superprogrammet Active Captain og disablet WiFi, driver maskinen fremdeles og roter med advarsler og oppgraderingsønsker. Fullstendig ut av det blå, når det passer som minst. Hadde det ikke vært for at vi allerede hadde Garmin radar, ville vi nok valgt noe annet.

Link to post
Share on other sites

For å slippe å lage en ny tråd på samme plotter så låner jeg din her.

 

Jeg har samme plotter som har funket kjempefint frem til i dag. Jeg mister ikke GPS dekning, men den bruker veldig mye lengre tid på å starte opp og få signal. 

 

I tillegg så har jeg mistet radar valget i menyen. Den brukte jeg på sist tur da alt var normalt så tipper det henger sammen. 

 

Usikker på årsmodell på min og hvilken type antenne jeg har. Men kan feilen være relatert? Ble dere enig om det var batteri i plotter eller ikke? 

Link to post
Share on other sites

Tror konklusjonen ble at det ikke er batteri hverken i antennen, eller plotteren. Har ikke kommet i mål selv. Har forsøkt å koble på nytt igjen, uten resultat. Har også renset kontakten i plotter og kabel med elektronikk rens. Er vel i ferd med å gi opp.. har forsøkt å få lånt meg en gps antenne for å teste, men har ikke hatt noe hell med meg ennå. Antennen er forseglet, har forsøkt å åpne den også, men ikke fått det til. 

Har du oppdatert programvare?

Link to post
Share on other sites

  • 2 uker senere...

Hei

En mulig måte å sjekke din 4008 på er å ta den med til en annen båt med Garmin GPS, og koble den til der (tror hovedkontakten på de fleste GPSMAP modellene er identiske). Hvis du da får posisjonsdata er mottakeren/antenna i din båt kaputt (eller brudd på kabel?).

Ser at det er mulig å kjøpe ny mottaker til din modell hos Garmin (3000 kr)

Jeg fikk samme problem med en GPSmap 3010C, med GPS mottaker 17-HVS. Etter start viste displayet først at 17-HVS var tilkoblet, men etter en stund "lost GPS connection". Søking på nettet indikerer at dette sannsynligvis skyldes at mottakeren er "fried".
Det er ikke mulig å kjøpe ny mottaker fra Garmin (3010C er kun NMEA183 kompatibel).
Jeg fikk kjøpt en Navmann GPS mottaker med NMEA0183 output på Finn (veldig billig), etter litt testing fungerer denne greit (må bruke NMEA input, ikke Garmin).
Men mottakeren gir tydeligvis ikke dato i riktig format; I prosessen greide jeg å resette plotteren, så datoen er nå 10 Nov 2008.

Dette gjør at den er veldig treg til å finne posisjon hvis den har vært slått av lenge.

 

PS!  Er det noen i Leangbukta som har GPSMAP ombord og som er villig til å la meg koble på min plotter?
Da skal datoen i følge manualen bli oppdatert.

 

Link to post
Share on other sites

Hulda skrev On 30.6.2024 at 20.44:

driver maskinen fremdeles og roter med advarsler og oppgraderingsønsker. Fullstendig ut av det blå, når det passer som minst. Hadde det ikke vært for at vi allerede hadde Garmin radar, ville vi nok valgt noe annet.

Jeg har alltid hatt garmin .....også i den nye båten er oppsatt med 2 skjermer men dette har jeg ikke opplevd før.
Oppdatering har foregått med SD brikke.
Du bor jo i Garmin land så hvorfor ikke ta kontakt med importør?

Link to post
Share on other sites

Jeg er på fornavn med Garmin Support, veldig greie gutter begge to. Sist lagde Garmin ball fordi den ikke fikk kontakt med Active Captain over WiFi. Så slo jeg av WiFi, og det likte den heller ikke i starten. Mulig det har stabilisert seg nå. Bruker ikke Hulda i juli.

Link to post
Share on other sites

Er på budsjett, så ble bare 9"cruise.. men det følger jo med svinger til den, så da får jeg også dybde og badetemperatur (når båten skal opp neste gang) som jeg ikke hadde på den gamle Garminen. Blir ikke så mye fisking her i indre Oslofjord, så er mest dybde og vanntemperatur som er mest aktuelt 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...