Jump to content

6.1.1 Problem med "støv" fra dynamoreim


Guest HMeling

Recommended Posts

Guest HMeling

Har en Volvo Penta 145A innenbordsmotor hvor vannpumpe og dynamo drives av reim. Har problem med at det kommer en masse gummistøv fra reima og legger seg på delene rundt. Bruker original reim og har korrekt stramming. Har sett tilsvarende motorer som ikke har problemet. Kunne tenke meg at dynamo som kan justeres litt kanskje er ute av posisjon i forhold til de to andre reimhjula, men finner ingen god måte å kontrollere dette på. Er det noen som kan tenke seg hva som forårsaker problemet. Kan leve med det men det irriterer med alt dette svarte støvet på en ellers perfekt motor.

Link to post
Share on other sites

Hvis hjulene står rett i forhold til hverandre med stramming på reima (bruk rettholt el.) bør en sjekke at en har riktig type reimhjul på alle stedene. Har du byttet feks dynamo er det mulig du har fått en med for lite spor til den reima du bruker. Reima skal ligge under overkanten på hjulet, men ikke komme ned i bunnen. Vinkelen på sidene tror jeg er standard, men sjekk at den er lik på alle hjulene.

Hvis dynamoen er kraftig og hjulet har liten diameter kan reima ha problemer med å overføre kreftene uten å spinne. Sjekk skivediameter som den aktuelle dynamoen blir levert orginalt med. Kanskje en tidligere båteier har falt foe fristelsen til å sette på mindre skive for å sikre full lading på lavt motorturtall?

 

God sommer (20.2 grader på 1 meter dyp i Songvårfjorden ved Søgne i dag)

 

Mons

Mons

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...