Jump to content

bytte ut teakfineren


eysteind

Recommended Posts

Hei!

I båten min  er all innredning av teakfiner. Dette har begynt å bli stygt og har tenkt å fiffe den litt opp i vinter. Lakken som er brukt er begynnt å flasse litt og en del stygge merker er ikkje akkuratt fint. Dette har eg tenkt å pusse forsiktig ned og olje det.

 

Skapdørene er også i finer. Syns helt flate, firkantet dører er litt kjedlige og ikkje så veldig fine. Vurdere derfor å lage noen profilerte heiltre dører.

Snakte med ein lokal trappefabrikk som har veldig mange treslag. Ville helst ha pris på teak. Det kostet 40.000 pr m2!!! :lol: Dessuten er dette ein truga tresort dei bruker lite av. Derimot hadde dei noko som het noko som merbo/meraboe (usikker på skrivemåten) som liknet veldig teak, men var en god del billigere. Faktisk billigere enn eik/bøk.

Dette skal vere eit veldig hard treslag.

Har aldri hørt om det før og er usikker om dette er egnet i båt :lol:.

Har noen formeininger om dette?

 

Ønsker noen som ligner teak slik at forskjellen blir liten i førhold til fineren.

Link to post
Share on other sites

Snakte med ein lokal trappefabrikk som har veldig mange treslag. Ville helst ha pris på teak. Det kostet 40.000 pr m2!!! :lol: Dessuten er dette ein truga tresort dei bruker lite av....

Prisen du har fått her henger ikke på greip. Det er vel som å si: Vi er egentlig ikke interessert i å lage dette, men er du så dum at du betaler denne prisen, så..... :lol:

 

Det er jo mange båter som har teak-detaljer både her og der. Ta en titt på denne siden http://www.byggplast-batprylar.se/ under *Innr3edning* og så *teakdetaljer*. Her er det i ethvertfall vist frem ventilasjonsdører som koster fra en SEK 570 - 740 pr. stk. slik som bildet nedenfor viser.

 

Bilde

 

Det finnes sikkert mere info på Internett, dette fant jeg i farten.

 

Lykke til! :lol:

 

Kl. 1725: Tilføyelse - Se her http://www.pondussnickeri.a.se/  Her kan du finne priser på teakmaterialer, det ligger på en liten brøkdel av hva du har fått oppgitt.

 

Her kan du antagelig få bestillt etter avtale: http://www.lidkopingsbatsnickeri.se/

Link to post
Share on other sites

OBS!

Prisen eg fikk var heiltre teak pr kubikk!! Atså 40.000,- pr m3.

Då blir prisen 400pr m2 ved 1cm tykkelse og det blir vel meir rett, sjølv om prisen er jo ganske  stiv!

 

Veit at finer er mykje billigare, men det vil eg ikkje ha. Dei skal vere heiltre heilt gjennom

Link to post
Share on other sites

Dessuten er dette ein truga tresort dei bruker lite av. Derimot hadde dei noko som het noko som merbo/meraboe (usikker på skrivemåten) som liknet veldig teak, men var en god del billigere. Faktisk billigere enn eik/bøk. Dette skal vere eit veldig hard treslag.

Merbau eller Mirabow er et tropisk treslag som ligner på teak (som for tiden ikke er politisk helt korrekt å bruke, desverre!!!) det er også et hardt treslag, med mye olje i - synes du kunne bruke det. Ellers så har du også noe som heter Meranti (Dark Red Meranti) som kan gå som teak-erstatning.  :lol:

 

Forresten, så kan du få gjort mye med gammelt finér hvis det er nogenlunde tykkelse på teak-laget ytterst. Du kan jo prøve å slipe ned en flate først og behandle med Owatrol 1 og / eller Benar UVR uttynnet med White Sprit, vått i vått til mettning, så får du se hvordan det blir? :lol:

Hadde selv et "slitt" interiør på en Albin (Mørebas) Accent en gang, som ble "strøken" etter en del jobbing (les, sliping og lakking, sliping og lakking, sliping og ... :lol:...!)


Lykke til!

Walter_S

Medlem i Søndre Kråkerøy Båtforening og "Vraktangen Dram- og Lutefisklag"

Påstand: Isskrape er også båtutstyr! :o)

HADDE tresjark og Sabb 10hk G-modell fra 1990 MED HERLIG LYD! - Har nå konvertert til PLAST! Tromøy 23 m Sabb 2H fra 1975

Walter's HJEMMESIDE ><((((º>

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...