Jump to content

Status på svenskekysten


ter-av

Recommended Posts

Fint :smiley:

 

Om du vil enda mer innaskjærs går du inn til Hankø N for Risholmen, gjennom Hankø sundet, så langs land mot Slevik kilen, videre mot fyret Slevik, forbi Flatskjæra og ut ved Strømtangen. Da slipper du det skvalpete området innafor Rauer også.

 

Etter Hærfølrenna går du kjapt over Sekken, så ned norskerenna mot Strømstad og såvidt ut i Kosterfjorden før du stikker inn ved det grønne ved Råssø som jeg viste over.

 

 

Link to post
Share on other sites

Hvordan skal man tolke disse værmeldingene for søndag 15.07.2012 i området Koster-Hvaler?

 

 

Smhi sier :Mellan sydväst och väst, 6-9 m/s ökande till 14-17 m/s.

Max medelvind: 19 m/s.

 

 

Yr sier: Flau vind, 1 m/s fra øst-sørøst kl 6–12 01d.png 14° 0 mm vindpil.0025.105.pngSvak vind, 3 m/s fra øst-sørøst kl 12–18 01d.png 17° 0 mm vindpil.0050.200.pngLett bris, 4 m/s fra sør-sørvest kl 18–24 02d.png 18° 0 mm vindpil.0075.225.pngLaber bris, 8 m/s fra sørvest

Redigert av Mar Brecha (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Jeg siger det igen: Denne side er den mest korrekte, detaljerede og troværdige side du finder:

 

http://ifm.frv.dk/

 

Ifølge den vil søndagen starte med lidt eller ingen vind men i løbet af dagen tiltager vinden og til aften blæser det op til 12 m/s fra vest. På grafikken kan du se, at vindfeltet rammer Orust-området hårdest og tidligst, men det er marginaler der gør det, og der skal ikke stor afvigelser til at vinden går enten nordligere eller sydligere.

 

Det ligner ikke en dag hvor man skal ligge i naturhavn...

 

 

Link to post
Share on other sites

Dagens langtur i rolig tempo gikk fra Fjällbacka til Hunnebostrand. Tok ca 1,5 timer i 5-8 knop. Fint vær, litt kaldt når skyene dekket sola.

 

I Havstensund møtte vi den flotte katamaranen til DykLeif på vei ut til Väderöarna med et titalls dykkere ombord. For de innvidde hadde de fleste Halcyon vinge system.

5db3280f-4a36-f068.jpg

 

Turen over Humparna var litt rullete, ikke minst pga dagens Princess

5db3280f-4a75-0adc.jpg

5db3280f-4a86-738d.jpg

5db3280f-4a9c-4943.jpg

5db3280f-4ab6-120e.jpg

 

I Hunnebostrand har de fått nytt flott stupetårn og badebrygge

5db3280f-4aed-d655.jpg

 

2 eller 3 generasjoner campingbiler

5db3280f-4c35-9c6b.jpg

 

Inni havna ble vi innhentet av en Pricess 55, eldre modell. Han hadde veldig dårlig tid og forsøkte å presse seg foran oss inne ved moloen mot syd. Han må nok skylde på flaksen for at han fortsatt har to hele propeller :smiley: masse ledige plasser da vi ankom 1030. Skjønte ikke helt hva han masa med.

 

Nå er der Kanaldagen. Offisielt åpnet og første svenske bandet spiller på torget. Vi får si som i kirken, de synger med den stemmen de har. Det skal de ha.

5db3280f-4c64-a1d1.jpg

"Refrenget de nå synger er Hei oh hå, hei og hå langt skal vi gå....." sikkert en shclager for de innvidde. Nå tok de pause til kl 16 :clap:

 

Masse sirkus og morro her idag, og havna begynner fylles opp. Power båtene med fri eksos og revehale/G streng truse i antenna har begynt å sirkle rundt allerede :thumbsup:

 

5db3280f-4cca-d3e0.jpg

 

5db3280f-4cd8-d542.jpg

Redigert av Bitteliten (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Har gransket diverse værmeldinger. Ser skal blåse veldig i morgen ved Marstrand, men at dette først kommer til Koster utpå ettermiddagen. Vi vurderer å gå fra Tanumstrand til kragerø/ risørtraktene i morgen tidlig, i fem seks tiden. Hva tror dere, kommer vi da greit klar av vind og bølger før det setter inn? Akkurat nå er det jo lite vind her og nordover, og det skal det være til i morgen ettermiddag. Men lengre syd blåser det opp tidligere

 

Link to post
Share on other sites

Marida, tror ikke det var meg. Jeg koste meg med motorromssjekk og vask av akterdekk tidlig på morran før jeg og bikkja løp en times tur. Vi var nok begge prega av at han var urolig i natt pga fyrverkeriet. Ellers syntes vi sirkuset i byen var morsomt å se på. Vi valgte jolla over til Bella Gästis pga folkemengden i går :smiley:

 

Vestavinden drar seg på nå og skal i følge SMHI øke til 16 m/s. Ikke noe problem å gå i, men det er nok få andre som flytter seg, så det er bedre å bli til flytterushet tar seg opp på tirsdag :smiley:

 

Jeg er litt urolig for de som ligger på brygga ved Bella Gästis. De får vinden rett i sida nå. Vi får ha litt beredskap med jolla om noen trenger assistanse. Den har god trekkraft og er smidig i slike operasjoner.

 

Nå kom akkurat Sunseeker parhestene. En hvit Predator på 55+ og en sort Predator på rundt 70. Litt uvant at de største båtene er svenske. Og det er en ting jeg synes å se. Det er færre store, nye båter. Mer eldre båter av mer normal størrelse.

Redigert av Bitteliten (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Kom hjem fra Koster i går etter å ha ligget værfast/vindfast i sundet et par dager. Har vært utpå i 17 dager. Jeg lurer på hvor alle de store gutta har dratt på ferie? Veldig mye master og sånne gamle små som meg utpå (båten altså) Mange har vel gått i sommeropplag på Finn ?

Link to post
Share on other sites

Ligger nå i Marstrand og her blåser det som h....... De fleste her har vært ute å satt på strikker og flere tau. En seilbåt var uheldig å fikk tau i propellen ved tillegging og jeg var ute å komuniserte med dem i jolla. Kom noen brannmenn fra andre siden og fikk slept dem utapå en annen seilbåt. Havnevakta fortalte også at ingen båter ble flyttet selv om noen reserverte. Var uheldig å mistet lenseproppen/ ekspasjonsproppen til jolla. Var borte på Watsky men den hadde ikke. Noen som tilfeldigvis vet om et sted her som kunne ha noe slikt ? Ellers er det fult her nå. . .

Link to post
Share on other sites

Nå måler seilbåtene steady 16-17 m/s og stadig perioder med 20-21 m/s her på Käringön

Vi var 10 Norske og en Danske som tok tak i en svensk Comfortina som ligger på utsiden av bryggen og nappet med vinden inn tvers. Uten strekkavlastere i baugen, og kryssholtene var begynt å bevege seg... Vi vikk dratt han opp longside med baugen mot vinden. Eldre ektepar som var relativt perplekse. Og svært takknemelige for hjelpen de fikk.

Og en stor Seadoo vannscooter som fikk stans og gikk ned. Jeg trodde det var umulig, men altså ikke. Bare 20cm av baugen på scooteren var over vann. Guttungen som kjørte fikk panikk, men ble raskt plukket opp.

Men å ligge værfast på Käringön blir uansett ikke feil. Vi har hatt middag på Petersons og matjesill med nubbe på Simsons prestgård. Særlig bedre blir det faktisk ikke!

Link to post
Share on other sites

Christina II, hva slags jolle har du? Er det proppen akter du trenger? Jeg fant en båtutstyrsbutikk i Hunnebostrand i dag, kan sjekke i morgen om du vil. Jeg sjekket delelagret mitt, men jeg har bare holderen til bunnpluggen og ekstra ventilinnmat til en Zodiac, og en TPS til en Williams liggende :lol:

 

Vi har satt på bungy strekkavlastere og et spring forover for å dempe båtens svinging fra side til side. Virker som om det løyer litt nå. Var en tur ute i jolla tidligere i kveld og da fikk sjøen hvit i innløpet til Sotekanalen :smiley:

Redigert av Bitteliten (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...