Jump to content

Status på svenskekysten


ter-av

Recommended Posts

Drit i yr, været er bra!

Ikke så bra at du føler behov for biminien ser jeg. Forøvrig enig med deg at alle flybåter burde ha bimini. Bimini gjør flybridge mye mer tilgjengelig både ved duskregn og når sola virkelig svir. Ikke det helt store problemet så langt i år kanskje, men den kommer nok i år også. Og når sola kommer legger vi ut på vår andre 3-ukers i år.

Fjord 26AC,  FjordDolphin 900, Princess 35, Fairline 43 Fly, HIghField 320, Ukjent 15´ med 9,9.

ad. planlegging:

"Selv den mest nitidige planlæggning, kan ei erstatte det reneste griseheld". StormP

"Alle kan ha en plan, inntil de får en knyttneve midt i trynet" Mike Tyson

Link to post
Share on other sites

Ligger idag/lå i natt i Grebbestad. Her er det fult, men var mulig å finne plass ganske sent i går ettermiddag. Idag går turen hvertfall til Strømstad, kanskje litt til, da jeg regner med at Strømstad er fult når jeg ankommer.

Natt mandag/tirsdag prøvde jeg å finne plass i Marstrand, smekk fult, ingen flyttet på seg pga vinden den dagen tror jeg. Fant plass på Nordøn, en grei privat hamn. Bra anlegg, men lite å se på ellers, men som overnattingsalternativt kan det være ett tips for andre som ankommer ett fult Marstrand.

 

Jori på tur

Link to post
Share on other sites

Jeg har besluttet at støtte den norske olie-økonomi og tage en stor uge til på Bästkusten. Regner med afgang herfra i eftermiddag og ankomst til Marstrand i aften ved 19-tiden. De har lovet tordenbyger sydpå, og da jeg er pysete sejler jeg ikke i torden. Regn er ok, men lyn har jeg det ikke godt med...men nu får vi se hvor nordligt de går.

Link to post
Share on other sites

Gikk til Marstrand i dag. Her er ruta, lite å ta bilder av. Som vanlig er dette et strekk med kvapsete sjø på S-SØ vind. Lette regnbyger i tillegg.

4e40a5f5-cac1-ec23.jpg

Og det så omtrent slik ut

4e40a5f5-cc83-dfbd.jpg

Måseskjær fyr, utenfor Käringön

4e40a5f5-cc99-8f25.jpg

Borgen på Marstrand

4e40a5f5-ccde-3c85.jpg

Masse ledige plasser her nå.

Link to post
Share on other sites

Man vet jo aldri, men god plass vil det neppe være på denne tida.

Du har jo ellers alternativene Marieholm og Spahotellet i Kebalviken rett nord for sentrum, begge med gratis ringbuss inn til sentrum.

Et annet alternativ kan være å ankre på svai eller gå inn til berget ved Norskeholmen/Edholmen i indre led rett syd for Strømstad.

Redigert av Arvid_A (see edit history)
Link to post
Share on other sites

MA, det er bra med utskiftninger her, og fortsatt ledige plasser. Longside på andre siden ligger det noen store. Om du sender meg en melding en time før dere ankommer kan jeg lete plass. To nødalternativer over natten er å ligge lag nr to med anker bak oss eller på Ringens Varv.

 

Men dere har jo noen timer igjen

Redigert av Bitteliten (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Tog hul på sommerferie nummer to i dag.

 

Afgik fra Helsingør klokken 1230. Udsigten sagde ret lille sø, men omkring Kullen var der 1 1/2 bølger og hvide toppe. Så var det lige før jeg begyndte at tvivle på DMI. Men efter Torekov roede det sig ned og resten af vejen var den rene parade-etape. Sol, skyer inde over land og komplet fladt vand.

 

Ud for Tylö så jeg pludselig noget på vandet

 

2ee6da2c-64fb-4db0.jpg

 

Jeg satte kursen derhen og da jeg kom hen så jeg..

 

2ee6da2c-6517-5d7f.jpg

 

...en tømmerflåde/flydebro i drift! Fire olietønder og et solidt dæk. Og en lang Line slæbende efter som jeg var lige ved at få i propellerne !

 

Jeg kaldte op til Sweden Rescue og underrettede dem om det. De ville vide hvor det var, og jeg sagde, at de kunne se mig på AIS'en. Og ganske rigtig. Det kunne de. Det er altså smart!

 

 

 

Ankom Varberg klokken 1530 for at mødes med en ven, der var på vej sydover. Han er på promo-tur for sin båd. Jeg var virkelig overrasket over hvor rummelig og godt indrettet den var! Rigtig flot indeni. Lidt mere kontroversiel udenpå.

 

2ee6da2c-6609-4a68.jpg

 

Afgik Varberg kl 17 til lige fladt vand.

 

Lige før Vålö var der lidt sorte skyer og regn og den flotteste regnbue jeg har set nogensinde, billedet gør det ikke ære. Den var perfekt.

 

2ee6da2c-65ed-b5a9.jpg

 

2ee6da2c-6626-6b29.jpg

 

Ankom Marstrand klokken 20 og blev taget imod med fantastisk service af Bitteliten, der anviste plads i Williams'en. Virkelig en hjælp når man ankommer træt og alene. Tak!

 

Lidt indkøb i Konsum og en hurtig middag.

 

2ee6da2c-6698-48aa.jpg

 

 

Og nu er ferie II i gang :-) kunne ikke være gladere nu!

 

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Link to post
Share on other sites

Ankom Varberg klokken 1530 for at mødes med en ven, der var på vej sydover. Han er på promo-tur for sin båd. Jeg var virkelig overrasket over hvor rummelig og godt indrettet den var! Rigtig flot indeni. Lidt mere kontroversiel udenpå.

 

2ee6da2c-6609-4a68.jpg

nåh, det var da den gule kanalbåd fra Berlin, ikke også?

Jan, Hvaler. Båter: 1977-2016 kano; 1987-1994 Nidelv 24; 1994-2009 Hvalerskøyte 29'; 2008 -- Winga Princess; 2016 -- kajakk

Link to post
Share on other sites

Ble Marieholm i natt. Egentlig hyggelig her, og betraktelig mer rolig enn i Strømstad. Var innom Koster, ved 13:00 tiden idag, der var det fult, det samme i hovedhavnen på Strømstad (som jeg antok). I dag går kursen tilbake til Norge.

 

Er kjempeglad for at vi tok tidlig ferie. Fulle havner og hullt trøkk høres ikke forlokkende ut. Marieholm er et koslig alternativ. Norskeholmen også.


Medlem av KNBF og Totalmedlem NSSR. Husk lytteplikten K-16.
vimpel_entusiast_signatur.gif

Link to post
Share on other sites

"Bitteliten"

Beklager litt sent svar men har ikke vært på nett :-)

Ja det er en slik som du har i jolla di men tror også den messing proppen også kan brukes. Sjekket Ringen og Watsky men de hadde ikke. har satt inn en trepropp imens så det fungerer. Men takk for engasjementet :-)

 

Ligger nå på Saxen ved smøgen , sola skinner og livet er toppers :-)

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...