Jump to content

Status på svenskekysten


ter-av

Recommended Posts

Nydelig vær i Marstrand i dag. Har vært på shopping i Göteborg. Ekspressbuss.

Av interesse ble svenske flaggfabrikkens butikk besøkt (NordWest flagg er i en str som båtbutikker ikke fører, 120 cm langt) og Clas Ohlson. Kjøpte bla dette klenodiet

http://www.clasohlson.com/no/Hånddrill/Pr304727000

Samt glassfibersparkel.

Gøteborg er en hyggelig by.

 

majorAndy kom innom for en prat også. Hyggelig :smiley:

 

REM: bimini vær i dag.

5cf1de72-b50f-639e.jpg

Redigert av Bitteliten (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Selv tak for øl og IRL-udveksling af erfaringer!

 

Man mærker virkelig at det er højsæson nu. Her er ikke propfuldt i havnen som jeg har set det før. Fuldt men her er ikke panik-fuldt. Gaderne vrimler med unge i sejlertøj. Her er sejlstævne (igen) - denne gang med RC44 tror jeg de hedder. Det var et flot syn da de kom brusende ned i det smalle sund mod mål i eftermiddags. Flotte både!

 

Og de rige er her også. Mange store både i havnen i aften. Her ligger Klem VII som var ejet af Maersk McKinney-Møller og nu er hans arvingers:

 

2ee6fd4b-c04d-3946.jpg

 

En meget stor yacht er også ankret op i lagunen. Men ellers har vejret været herligt

 

2ee6fd4b-c0b5-111a.jpg

 

2ee6fd4b-c0c1-fe5d.jpg

 

Også hyggeligt med traditioner. Denne båd har jeg et billede af fra mit aller første besøg i Marstrand for ti år siden:

 

2ee6fd4b-c0d4-1785.jpg

 

Nu er her ved at komme gang i festen. Man mærker det er weekend. Råberi og høj musik. Men ikke ubehageligt. Endnu.

Link to post
Share on other sites

Ankom til Skärhamn klokken 1130 og fik nok en af de sidste pladser. Allerede nu cirkler bådene rundt og her er sommercirkus. Også betænkelig nær min båd.

 

Lavede mit eget cirkus Marstrand da jeg skulle gå. Jeg havde brugt min stålkrog til at hooke op til udriggeren. Men da jeg var helt klar til at gå og havde løsnet alle fortøjninger kilede stålkrogen sig fast i udriggeren! Dum som jeg er hoppede jeg ned på udriggeren for at løsne den. Den kan man ikke. Det kostede et par våde bukser og sko. Vi har ikke så mange udriggere i Danmark.

Link to post
Share on other sites

Ja, jeg burde have kunnet regne ud at den bøje umuligt svarede til mit rumfang. Heldigvis kunne jeg gå armgang i søgelænderet.

 

Da jeg skulle lave lunch var min agurk dybfrossen?!?

 

Det viser sig at min termostat i køleskabet er rustet. Igen. Anden på to år. Fail design.

 

 

Link to post
Share on other sites

Vejret er ved at trække sig sammen til noget nu, meteorologerne lover op til kuling i nat og morgen tidlig. Jeg er glad for at ligge her i en med mange indkøbsmuligheder når vi får en lidt dårlig dag i morgen. Men mange andre har nok også tænkt sådan, for Skärhamn er nu proppet til aller sidste plads - og der kommer stadig både ind.

 

Jeg har fire både uden på mig, men heldigvis er alle fornuftige og sejlvante folk, der lægger ekstra spring i land i forventning om vinden. Mange er nok også kommet ind fra naturhavnene i dag.

 

Vi må se hvor blæsende det bliver, men et godt råd på Svenskekysten er da at fortøje for storm i dag.

 

 

Link to post
Share on other sites

Ankom Fjellbacka kl. 11., og her er det nå fullt. Ble litt ampert en stund, da jeg fikk kjeft av nabobåt, men ting ordner seg alltid hvis man har en grei måte å ta kontakt på.

Ludde med mannskap ligger to båter bortafor. Båter inn hele tiden, men de sliter med å finne plass.Får håpe været ikke blir helt ekstremt, men på en annen side, så er det værre steder å ligge værfast, enn her.

Link to post
Share on other sites

I går kveld ankom jeg Leangbukta, så nå er min svenske rundtur over. Startet med Stora Ed og Dalsand kanal, så ned til Gøteborg og derifra kysten hjem.

Litt blandet inntrykk angående kapasitet i havnene, men merker på meldingene nå at flere enn jeg slet med å finne havneplass ankommer man for sent. Synd det der, og som flere her antyder, at meldes det mye vind må man finne havn tidlig, for da kommer folk inn fra overalt og de som er i havnene flytter seg ikke. Til dere som fortsatt er på svenskekysten, hygg dere, for min del blir det kortturer i neste uke.

Link to post
Share on other sites

Er sjeleglad for at ferien er over fra en lugn tid på Bestkusten. Det blåser godt i fjorden i dag og tipper at havnene er smekkfulle.

Ønsker man en bedre tilværelse og har anledning til det; Legg ferien utenom fellesferien. Det gir garantert lave skuldre. Forstatt god ferie!


Medlem av KNBF og Totalmedlem NSSR. Husk lytteplikten K-16.
vimpel_entusiast_signatur.gif

Link to post
Share on other sites

Gratulere Tom, jeg må vente til Januar før jeg blir bestefar. Har begynt å glede meg allerede.

 

Ellers enig med Astor. Juni og August er om man mulighet til det, glimrende båtferie måneder.

MEDLEM I KNBF

VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP

Link to post
Share on other sites

Tidlig opp i nydelig vær i Marstrand. Da jeg og bikkja gikk siste tur før avgang kl 0700 møtte vi sistemann på vei hjem fra fest. Vi smøg oss ut fra plassen 0730, da hadde vinden tatt seg litt opp og sjøen over Marstrandfjorden var litt tung fra NV. Vi gikk indre led mot Klädesholmen. Gjennom det trange sundet ved " bettong hanen" og videre mot indre led mot Jungfruhålet og Skjærhamn

Dette er første trævlern jeg har sett som er mosegrodd på styrhustaket..

5cf1c5e8-19d3-6dc7.jpg

 

Fine viker som gir le, skjærgården våkner til en ny dag

5cf1c5e8-1a0a-c3ca.jpg

 

Rett utenfor den trange leia står Skagerak inn, fine brott

5cf1c5e8-1a60-1d49.jpg

 

Vestre Skjærhamn i morgensol, rett før akvarellmuseet

5cf1c5e8-1a94-6132.jpg

 

Denne var innom Marstrand i går. Kjekk hyttebåt i Kyrkesund. Usikker på om det er nye 300 hesteren eller 350 hestere bakpå.

5cf1c5e8-1b02-2e4e.jpg

 

Mollösunds kjente profil. Smekkfull havn her. Er nok smart å bruke Dockspot her.

5cf1c5e8-1b3c-93fc.jpg

 

Dette skiltet har Sjöreddningen satt opp. De er vel lei av å dra folk av grunna. Det er faktisk en grunn til at den røde staken står ved siden av denne grunna :smiley:

5cf1c5e8-1b85-8009.jpg

Disse to nordbaggarna så ut til å ha separasjonsangst. De lå aldri mer enn 50 meter fra hverandre. De kunne sikkert spart litt diesel om de hadde byttet på å slepe hverandre :wink:

5cf1c5e8-1bda-bb86.jpg

Men de var flinke til å slakke av for de mindre som hadde våget seg ut :thumbsup:

5cf1c5e8-1c50-0983.jpg

 

Men det var det ikke alle som gjorde.

5cf1c5e8-1c72-621e.jpg

Nei, det er ikke oss... Dette er en svensk søsterbåt som ble så glade for å se oss at de nesten drukna seilbåten. De holdt denne farten videre mens de kjørte slalom mellom båtne de innhentet og møtte. "Mi får bruga vettet mi som har det....." tenkte jeg

 

Nå ligger vi på Gullholmen. Ankom kl 10, og da hadde havna knapt våkna. Vi surra rundt litt (i den grad det er plass til det) helt til en vennlig sjel tipset om ledig plass på brygga med utleide plasser. Og jammen kom vi ved siden av en norsk NW420 som vi møter her nesten hver sommer

5cf1c5e8-1e96-ca77.jpg

I fjor lovet jeg jr ombord der en tur i jolla. Men så dro vi til hver vår kant. I dag ble løftet oppfylt. Et kvarters tur på Elløsfjorden i full fres satte spor. Vet ikke om han far ombord etterhvert går lei av maset til sønnen om ny jolle. Jeg hørte han starta å mase rett etter at vi kom inn :smiley:

 

Når vi ankommer så tidlig får vi mye ut av dagene så båten ble vasket utvendig og vokset med en ny type spray voks fra Jotun, motor og gear er sjekket, diesefilter drenert og motorrommet vasket. Spray voksen til Jotun fungerer, men bare etter at jeg tørket av båten med papir etterpå. Det hvite vokslaget som den nye oppskriften skulle unngå var der fortsatt det :smiley:

 

Nå venter vi på at kulingen skal komme. Er meldt SV 16 ms her.

Redigert av Bitteliten (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Ellers enig med Astor. Juni og August er om man mulighet til det, glimrende båtferie måneder.

Nei, nei nei! Juli er og blir feriemåneden for båtfolket. Det begynner å bli fullt nok i begynnelsen av august de siste årene,Så ikke snakk så høyt om at det er fint da.

Redigert av Lars H. (see edit history)

Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden

Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår

Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag.

Link to post
Share on other sites

Takk for hyggekige hilsener. Mvh: Bestefar.

 

Ref. Bitteliten: Jeg synes grisekjøringen i år har vært værre enn f.eks. i fjor. Jeg så i dag noen av de grelleste eksemplene, og det er deilerne som får mest juling da hekksjøgeneraler skal gå forbi skutesiden deres i plan, eller enda værre i halvplan. Sjelden jeg er oppe med den stygge fingeren, men i dag måtte jeg det.

Siden vi er gjester på svenskekysten, er det med en viss tilfredstillelse jeg registrerer at det i 99% av tilfellene er svensker selv som står for de grelleste eksemplene.

Link to post
Share on other sites

Enig med Tom i at de fleste griskjørerne heldigvis har svensk eller ikke noe flagg i det hele tatt på båten. I dag derimot tok en norsk båt som min, bare uten taket, kaka allikevel. Fullt trøkk gjennom den smale leden fra Hunnebostrand hit til Fjällbacka, i slalom mellom båtene. Vi gikk tre båter samme vei og alle fikk "gleden" av å oppleve denne idiotkjøringen på ulike strekk i denne trange leden. Skjønner ikke at det er mulig å forstå så lie av hva du driver med, og vise så lite respekt for andre mennesker. Et utmerket eksempel på mer penger enn vett, og et lite flatterende øyeblikk for oss med norsk flagg på hekken.

Hilsen Ludde

 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...