Jump to content

Status på svenskekysten


ter-av

Recommended Posts

Vassholmerne utenfor Grunnsund: Uegnet som netthavnli SW og NW.

Urshlmn på S-Koster: God og trygg nattehavn ved SW. NW, bop-bop

Fjord 26AC,  FjordDolphin 900, Princess 35, Fairline 43 Fly, HIghField 320, Ukjent 15´ med 9,9.

ad. planlegging:

"Selv den mest nitidige planlæggning, kan ei erstatte det reneste griseheld". StormP

"Alle kan ha en plan, inntil de får en knyttneve midt i trynet" Mike Tyson

Link to post
Share on other sites

Lidt billeder fra Svenskekysten som ønsket :-)

 

bilde

 

Den gamle lodsudkig på Käringön. Aktiv indtil 1960

 

bilde

 

Udsigt over byen. Næsten alle husenes gavle vender øst-vest.

 

bilde

 

Eka.

 

bilde

 

Idyl

 

bilde

 

Kirkegården. Indtil 1800-tallet blev borgerne på Käringön begravede på land i Morlanda, da der ikke var jord på øen til at begrave nogen i, men da man byggede kirken, anlagde man den på en klippe og fyldte ud med jord, man hentede fra omliggende øer.

 

bilde

 

Færgen ankommer. Øen er populært en-dages udflugtsmål.

Redigert av MajorAndy (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Lå ute på en holme sør for Lyekil siden fredag, men valgte å gå i havn i går kveld pga vindvarselet. Gikk rett til Grundsund og var heldige og fikk henge oss longside på båten til en snill og hjelpsom havnevakt. Flyttet på oss i morges og ligger nå perfekt i gjestehavnen mht vind, sol og drama som allerede har utspilt seg i havnen med dreggtau på kryss og tvers. Og vinden kom og skal vare ved noen dager

Link to post
Share on other sites

Hjemme etter en uke i Sverige. Var på koster til Torsdag. Rimelig fullt i Kostersundet, men i uthavnene er det alltids ledige plasser. Lå bl.a. på Arholmen. Havna på Brevik på sydsiden av syd-koster er skjermet for det meste, og der var det faktisk flere ledige plasser. 160,- pr døgn, 50,- ekstra for strøm, sittebenker, grillplass og butikk som man kan gå til, anbefales! Ellers tror jeg også mange hopper over flotte uthavner fordi det ikke ligger noen der fra før. Hvis man ikke liker å gå inn mot land på ukjente steder så er mitt tips å legge seg på vent og ta gummibåten inn for å utforske forholdene. Grebbestad var litt kaos på Fredag, fullt overalt men fikk handlet og kommet oss unna spetakkelet.. :) I området rundt Grebbestad er det mange fine beskyttede steder å ligge på svai, og også ledige skjermede plasser å fortøye til land. Gula Humpen på Torsdag var rolig, men på turen tilbake i går var det litt mer action.

 

Redigert av Vanntett (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Gik hele vejen fra Käringön til Gullholmen i dag. Ankom ved 10.30 tiden og bidrog markant til underholdningen i havnen ved forskellige tillægningsforsøg i den stride sidevind. Fik dog en plads med stævnen mod ydermolen. Fruen bidrog til underholdningen ved at have momentant blackout og ikke kunne huske noget om hvordan man lægger til ved en ankerbøje, at vi havde en bøjekrog, hvordan den skulle bruges mm. Jeg havde nok at gøre med at undgå at drive ind i andre både mm.

 

Men efter lidt forsøg kom vi ind og der kom sågar et par personer og hjalp. På pladserne står "hyrd plats" men de kan åbenbart godt benyttes når skiltet er grønt.

 

Nå, nu er vi her. Jeg har været i bad og Fruen laver æg og bacon til lunch, så alt er godt. En øl. Eller to. Så venter Tourens store bjergetape. Livet er skønt !!

Link to post
Share on other sites

Med kort fra Boxer.se. Købte et kort for to år siden og fylder en måned på hver sommer over nettet. Koster 375 sek eller så for en måned men fungerer så godt som problemløst. Giver adgang til Eurosport der sender TDF mm.

 

Har også et dansk boxer-kort og skifter når jeg går fra DK til Sverige.

 

Red: Stårnom det her : http://www.boxer.se/vart-utbud/boxer-mix-kontantkort/boxer-kontantkort/

Redigert av MajorAndy (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Efter en lidt kaotisk formiddag med stiv vind og skyer er det blevet en smuk aften her i Gullholmen, der igen viser sig fra sin bedste side. En del både her med tanke på den vind, der er meldt i morgen. Men en dejlig laid back stemning her, der er anderledes end den på Käringön.

 

Lidt billeder fra dagens promenader:

 

bilde

 

Solen er kommet

 

bilde

 

Fint besøg fra Norge

 

bilde

 

Husene ligger tæt på Gullholmen, der jo består af to øer: Store og Lille Gullholmen. Og så naturligvis af den meget større Hermandö til højre i billedet.

Redigert av MajorAndy (see edit history)
Link to post
Share on other sites

En tur til Gullholmen er ikke gjort uden en vandretur i naturreservatet på Hermandö. Meget, meget smuk og urørt natur!

 

bilde

 

Marker og blomsterenge

 

bilde

 

Små skove med lave træer..

 

bilde

 

...hvor naturen råder og træer og klipper går i et.

 

bilde

 

Lysthuset på Kvarnberget er åbent for alle

 

bilde

 

Her sidder man i læ mens naturen raser og kan nyde udsigten over øen.

Redigert av MajorAndy (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Ikke mange har flyttet sig fra Gullholmen i dag. Måske 4-5 stykker i alt. Men lige nu er der flere, der fylder vand og på andre måder signalerer at de går i morgen. Men der er nok lige så mange der kommer, så jeg tror ikke på pladser her i morgen eftermiddag.

Link to post
Share on other sites

Vi starter fra tjørn i morgen ettermiddag, er det noen som vet om det er håpløst å få plass på gullholmen, lysekil eller kanskje kungshavn nå. Er kanskje stappet i havnene nå når det blåser frisk bris +

Drevia i Lysekil har en liten gjestehavn som ikke mange nordmenn vet om, den er åpen for alle og har vanligvis plass selv om det er fullt inne i byen. Fortsett langs land forbi den vanlige gjestehavna til du kommer til de store båthallene - innerst i bukta ligger gjestehavna. Der er også Drevias båtutstyrsbutikk med litt av hvert.

 

Ligger selv i sxk bøye utenfor Skärhamn, gjestehavnene på vei ned hit så stappfulle ut , men 2 av 4 sxk bøyer her er ledige, max hastighet på vindmåler 18, 5 m/ sek

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...