Jump to content

Matoppskrifter som passer i båt


knutza

Recommended Posts

Å lage mat i båt er en utfordring, jeg tenkte derfor å starte en tråd hvor vi deler våre beste oppskrifter. Det bør også fremgå hvor mange bluss (event. stekeovn) som kreves. Da jeg er trådstarter bestemmer jeg herved at det ikke er tillatt med Bavaria/ orust-båt diskusjoner her :nono: .

her kommer min enkle, men gode skalldyr suppe.

Her trenger man kun ett bluss. Den bør serveres med en god hvitvin (men har selv sett at noen drikker cola til den)

 

Kutt 1 løk i små biter

Knus 2 fedd hvitløk (regelen her er: desto mer hvitløk, desto bedre)

Surres i 4 ss. olivenolje til de er blitt gyllen.

Tillsett 10 dl fiskekraft, 1 boks (400g) hermestiske, hakkede tomater.

1 gullerot i strimler (Jouliene)

1 purreløk i strimler (Jouliene)

smak til med salt og pepper

Kok opp og la trekke i 8-10 min.

Deretter kan man tilsette alle typer fisk og/eller skalldyr.

 

Smaker helt fortreffelig med blåskjell og reker.

 

Har man et godt brød til suppen er lykken gjort.

Link to post

En litt annen variant av Skages pizza:

 

Halvstekte baguetter deles på langs.

Smør på pizzafyll fra hermetikkboks.

Ost på toppen og stekes som på baguettepakken (pleier å være omtrent 200 grd i 9-10 minutt).

 

Lynkjapt og knallgodt :cool: og alle ingrediensene er langtidsholdbare.

Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808

Grunnet intensiv sensur og shadowbanning har jeg forlatt Fakebook, Insta og Twitter for godt, dere finner meg på https://mewe.com/i/sveinhauge og Telegram

  • Mahatma Gandhi, 1869-1948: Vaksinasjon er en barbarisk praksis og en av de mest fatale av alle vrangforestillinger som er aktuelle i vår tid. Samvittighetsfulle motstandere av vaksinasjon bør om nødvendig stå alene mot hele verden for å forsvare sin overbevisning.
  • Barnevaksiner
Link to post

En av mine favoritter er en sommerlett "Ovnsbakt makrell":

 

Fersk makrell, 1 middels stor pr. pers.

Løk, rød eller vanlig

Poteter, helst mandel...

Smør

Rømme /lett-rømme

Agurk

Sitronsaft

Sitronpepper, slat og pepper

Rødvin

 

Beregn 1 stor eller 2 mindre makreller til hver. Fileter fisken, pakk inn 1 og 1 filet i folie tilsatt løk (gjerne rødløk), smør, salt og pepper. Stek filetene i ovnen på ca. 180 gr i ca. 20 minutter. Serveres med mandelpoteter, agurksalat tilsatt litt sitronsaft og en god dash rømme.

 

PS: I stedenfor ovnsbakt, kan selvfølgelig makrellen grilles i folie eller stekes.

 

Bon Apetit!

Redigert av nimbuster (see edit history)
Link to post

545460x60.jpg

 

Kjøpte dette koke, steke og grill apparatet for noen år siden. Gassdrevet og kan stå på dekket. Bruker nok wokpanna mest, men er også fint å grille med. Woking av blåskjell er udmerket. Litt hvitvin i bunnen sammen med hvitløk og gjerne litt løk også. Prøv strandløk den smaker virkelig godt. Oppå med blåskjell. Når de åpner seg er de ferdig. Hvitvin i glasset og baguetter er herlig til dette.

CBK 538

LE5871-EINARSEN

Link to post

Jeg som ikke har annet enn grill eller bærbar gassovn, foretrekker på korte turer å spise pølse i brød, med potet salat. Utmerket. Pølser på grill er nydelig, med en grønn dansk en ved siden av:D Jeg er bare unggutten så vin og slikt er ikke min greie enda, men det kommer.

 

På lengre turer er det grilling av større forsyninger. biff, sommer koteletter, pølser, grill ribbe osv. med potet salat, vanlig salat og noe som er utrolig godt, stekt løk og sopp. Tilbehør er ketchup, div dressinger, rekesalat, hvitløks smør, og fortsatt grønne danske som drikke.

 

Hvis jeg er med familien på båttur har vi muligheten til å lage det meste vi kan lage hjemme, så lenge kjøleskapet er stort nok.;)

 

:cheers:

Link to post

Anbefaler deg å prøve å ha taffel sticks på pølsa

Det er lettere med våtslipepapir en rubbing. Det er lettere med et til 2 strøk lakk en polering. Trebåt er ikke mere arbeid

Tidligere Båter: 21 fots tresjark m/sabb 22 (Tequila Sunrise) • 23 fots tresjark m/sabb 16 (Neptun) • 17 fots speilbåt i tre med vindskjerm og 25hk yamaha (Gjeld-frid I)

Link to post

Pinnekjøtt (eldhus røykt selvsagt) med kålrabistappe og mandelpoter er ikke så galt det heller... enkelt å lage er det også, rekker med to bluss siden potene koker så raskt

31.desember%20059.jpg

 

Ser egentlig ikke behovet for lavere kvalitet på maten ombord enn i heimen..

Tar forbehold om skrivefeil i alle mine innlegg, slik at de som utelukkende er opptatt av mine skrivefeil og meg som person kan kose seg med det de kan.. Mine innlegg er også basert på min mening og oppfatning omkring temaer både her på forumet og i samfunnet ellers, dette gjelder også om det ikke er tatt eksplisitt forbehold om det i selve innlegget.. :smiley:

 

Det er bare de som føler seg underlegne som er beskjedne - de dyktige fryder seg over det de har utført
Johann Wolfgang von Goethe 1749-1832

Link to post

Pinnekjøtt bør hels dampes i min. 4 timer(vi østlendinger er lurt til å tro det holder med 2), ser for meg at det blir en langdryg affære med mye etterfylling av vann om det skal gjøres på gassbluss. Ellers er jo Pinnekjøtt enkelt når det gjelder tilbehør.

Medlem av: KNBF - RS - Holmestrand Båtforening - Holmen Motorbåtforening - Norsk Trawler Klubb - Clipper Klubben

Båthistorikk fra 1975: Pioner 11(med rør-ramme) - 3hk Evinrude Yachtwin / 1979 Pioner 8 - 4 hk Johnson / 1983 With 300 Dromedille - 35hk Evinrude / 1979 Viksund 27 Columbi - Yanmar 3QM30 30hk / 1977 Marex 23 DC - Mercruiser 319D 180hk / 2005 Askeladden 525 Excel - Mariner 90 2-takt / 1987 Fjord 880 AC - FordSabb 2728T / 2011 Clipper 36 Sedan - Cummins QSB 5.9 230hk.

Link to post

4 Timer var da droyt.

Pinnekjott av lam holder 2 - 2,5 timer. jeg pleier forovrig aa la det faa 5-10 minutter i ovnen paa 200 grader rett for servering. Da setter fettet seg litt og ogsaa personer som i utgangspunktet ikke er saa glad i pinnekjott. elsker det.

 

Pinnekjott i baat: Ferdig dampet hjemme, nedkjolt. Dampe opp igjen ombord. syntes det hortes svaert saa enkelt ut.

MEDLEM I KNBF

VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP

Link to post

Vel siden vi har seilbåt så har vi ikke dårlig tid når vi er på sjøen eller i havnen, så at det tar noen timer å lage middag er ikke noe problem i det hele tatt..

 

Når det gjelder brændevin ombord, så er det djevelens munnvann og det kommer nok ikke nærmere enn til ripa... Er maten så dårlig at den må skyldes ned dårlig brændevin så er den ikke verdt å spise etter mitt syn..

Redigert av Sydvesten (see edit history)

Tar forbehold om skrivefeil i alle mine innlegg, slik at de som utelukkende er opptatt av mine skrivefeil og meg som person kan kose seg med det de kan.. Mine innlegg er også basert på min mening og oppfatning omkring temaer både her på forumet og i samfunnet ellers, dette gjelder også om det ikke er tatt eksplisitt forbehold om det i selve innlegget.. :smiley:

 

Det er bare de som føler seg underlegne som er beskjedne - de dyktige fryder seg over det de har utført
Johann Wolfgang von Goethe 1749-1832

Link to post

Enkelt, damp det ferdig hjemme før turen og gi det en rask oppdamping

Det er lettere med våtslipepapir en rubbing. Det er lettere med et til 2 strøk lakk en polering. Trebåt er ikke mere arbeid

Tidligere Båter: 21 fots tresjark m/sabb 22 (Tequila Sunrise) • 23 fots tresjark m/sabb 16 (Neptun) • 17 fots speilbåt i tre med vindskjerm og 25hk yamaha (Gjeld-frid I)

Link to post
4 Timer var da droyt.

 

Dampet pinnekjøtt på søndag og da lot jeg det dampe i 3 timer, 2,5 hadde sikekrt holdt. Som sydvesten skriver så er litt ettersteking i steikovnen noe enkelte foretrekker, blant annet fruen.

En annen måte å gjøre dette på er å fylle vann slik at det står overkjøttet og la det dampe tomt (nesten da) i stekeovnen på 140 grader

Det er lettere med våtslipepapir en rubbing. Det er lettere med et til 2 strøk lakk en polering. Trebåt er ikke mere arbeid

Tidligere Båter: 21 fots tresjark m/sabb 22 (Tequila Sunrise) • 23 fots tresjark m/sabb 16 (Neptun) • 17 fots speilbåt i tre med vindskjerm og 25hk yamaha (Gjeld-frid I)

Link to post
Pinnekjott av lam holder 2 - 2,5 timer. jeg pleier forovrig aa la det faa 5-10 minutter i ovnen paa 200 grader rett for servering. Da setter fettet seg litt og ogsaa personer som i utgangspunktet ikke er saa glad i pinnekjott. elsker det.

 

Pinnekjott i baat: Ferdig dampet hjemme, nedkjolt. Dampe opp igjen ombord. syntes det hortes svaert saa enkelt ut.

 

Dette kan du Mariell. Skulle nesten tro at du var vestlending.

"hvis vannlinje er det viktigste.... kjøp en tømmerstokk" (Lano2)

Link to post
Dampet pinnekjøtt på søndag og da lot jeg det dampe i 3 timer, 2,5 hadde sikekrt holdt. Som sydvesten skriver så er litt ettersteking i steikovnen noe enkelte foretrekker, blant annet fruen.

 

Naa var det jeg og ikke sydvesten som nevnte det da. :wink:

 

Har party til 25 personer hjemme i Desember hvert aar. Ett av aarets hoydare. da staar kjelene paa i droye 2 timer og dras til side. oppi kjelene ligger kjottet og gogjor seg mens kaalrabin skal bli mor til aa lage mos av. Naar kaalrabistappa og potetene er ferdig .Gaar kjottet en rask tur inn i ovnen for servering. Nydligt.

PS. Pinnekjottet fra Spekeloftet i Hemsedal er det som faller best i smak hos oss.

MEDLEM I KNBF

VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP

Link to post
Dette kan du Mariell. Skulle nesten tro at du var vestlending.

 

Er ekte Ostlending, men har kokkelert i droye 30 aar, og hatt mye vestlendinger blandt mannskapet.

Har ogsaa laert noen Sor og vestlands kokker aa lage komler i aarenes lop. De var kun vant til Toro Posene :cryin:

MEDLEM I KNBF

VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP

Link to post

Det å la Pinnekjøttet får 10min i stekeovnen før servering kalles "Skjerping". Foretrekker helst "Fjord"-årslam selv, da det er både maritimt og har litt mer kjøtt enn års-lam. Der bør det benyttes 4 timer damping synes nå jeg da. Pinnekjøtt kan aldri bli for mørt !

Medlem av: KNBF - RS - Holmestrand Båtforening - Holmen Motorbåtforening - Norsk Trawler Klubb - Clipper Klubben

Båthistorikk fra 1975: Pioner 11(med rør-ramme) - 3hk Evinrude Yachtwin / 1979 Pioner 8 - 4 hk Johnson / 1983 With 300 Dromedille - 35hk Evinrude / 1979 Viksund 27 Columbi - Yanmar 3QM30 30hk / 1977 Marex 23 DC - Mercruiser 319D 180hk / 2005 Askeladden 525 Excel - Mariner 90 2-takt / 1987 Fjord 880 AC - FordSabb 2728T / 2011 Clipper 36 Sedan - Cummins QSB 5.9 230hk.

Link to post
De var kun vant til Toro Posene :cryin:

 

Ikke flir AV KOMPISEN MIN, JEG OG toro LAGER MYE GOD MAT SAMMEN. Jeg og han laget kålrabistappe tilsammen på søndag. Brukte 3dl kraft fra pinnekjøttet, 5 poteter av middels størrelse og 2 gulroter . Mengde veske 0,5-1,0 dl mere en det som skulel være på 2 poser. Dette er mikser som kan gjøre ting enklere i båt og.

 

Bruker og Toro sin ertesuppe slik den er til saus over.

 

Peppersausen innblandet stekesyen fra pannen er og suveren.

 

Orientalsk gryte tilsatt mere papirika og ferdig brokkoli blanding duger og :drink:

Det er lettere med våtslipepapir en rubbing. Det er lettere med et til 2 strøk lakk en polering. Trebåt er ikke mere arbeid

Tidligere Båter: 21 fots tresjark m/sabb 22 (Tequila Sunrise) • 23 fots tresjark m/sabb 16 (Neptun) • 17 fots speilbåt i tre med vindskjerm og 25hk yamaha (Gjeld-frid I)

Link to post

Toro er en god venn aa ha det. er alltids noen toro poser av ymse slag i baaten. greit aa bruke som base hvis det ikke er grill vaer.

 

Mat som passer i baat?

Har ikke saa mange oppskriftene aa komme med. blir mer matlaging av typen, "man tager det man haver". Saa en dash av ditt ogsaa en dash av datt. saa ble det middag i dag ogsaa.

 

Noe som er enkelt er:

Hel indrefilet okse eller svin. Er det mokkavaer gaar det fint i stekeovnen.

Tilbehor: folie dampet fersk Champiniong(Champ. scharlottlok,hvitlok,smor en eller annen grillkrydder blanding). Pakkes inn i foilie. legges paa grillen i en 5-10 minutter.

Bakte popoteter eller Hasselback poteter.

Blandet salat.

Saa her trenger man ikke kokemulighet i baaten i det hele tatt. en grill holder. Og du imponerer andre rndt deg som holder paa aa brenne noe grill flesk eller polser.

 

 

 

Tilbake til Kaalrabi stappa. Kok kalrot til godt og mor, trenger dobbel saa lang tid som poteter. Hel av vannet hiv oppi en klump med SMOR. Ikke margarin.

Kjor massen i kjokkenmaskinen til det er blitt en mos. Kryddre med salt hvit peppr og litt muskat nott. Tilsett noe kokekraft fra pinnekjottet og noe Matflote. stappa skal naa vaere litt tynn. Tilsett potetstappe pulver (Gjerne TORO Jon Kaare) :wink: til den er passe tykk. Bedre stappe faar dere ikke.

Redigert av Mariell (see edit history)

MEDLEM I KNBF

VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...