Jawik Svart 22.Februar.2008 Link til dette innlegget Svart 22.Februar.2008 Ovnsbakt Kveite ala S/Y SEBI. I disse kveite tider kan dette smake. Gjerne med en delikat Hvitvin. Sitér dette innlegget The old don't have to worry about avoiding temptation. When you're old temptation avoids you. Link to post
Ulv I Svart 22.Februar.2008 Link til dette innlegget Svart 22.Februar.2008 Ang. det å lage mat i båt. Fiskesupper burde jo være greit å lage vel? Vil det bli bra å gjøre slik: Man slenger ut snøre og putter det man får opp i gryta.. Litt torsk, makrell, kanskje klare å snorkle opp ei krabbe eller to :-) Renskes selvsagt... La dette koke en stund å sile ut kraften. Kraften brukes til å lage en kremet suppe som man har i litt reker, kokt torsk, osv. Med litt grønt til dette.. Eller finnes det noen kokker her som kan gi en bedre oppskrift på fiskesuppe, eller suppe/saus til f.eks kamskjell? Er ikke glad i blåskjell, dvs blåskjellsuppe smaker digg, men ikke selve blåskjellene.. hehe.. Sitér dette innlegget Båtløs etter hjerneslag, se siste nytt på bloggen http://www.ulvseth.no Pass på helsa.. du har bare den.. Når sjekket du blodtrykket sist? Link to post
mor Amica Svart 22.Februar.2008 Link til dette innlegget Svart 22.Februar.2008 Dette blir bra Ulven, bare pass på at du renskjærer litt av den fineste fisken og gjemmer den til suppen er omtrent ferdig. Så tilsetter du denne fisken i små biter og lar suppen trekke noen minutter før den serveres, tilsett gjerne også noen reker helt til slutt. nam nam.. fiskesuppe er noe av det beste du kan få når du er ute på sjøen. mvh Ella Sitér dette innlegget "Ja ha, ho e blank no, Folda;berre helgedagen. Men du skal få sjå henne ein dag når ho snakkar alvor. Da er ho eit vaksemenneske." (Olav Duun)Amicas bloggJøa kystlag Link to post
Sleipner93 Svart 22.Februar.2008 Link til dette innlegget Svart 22.Februar.2008 Kjempe tråd, masse gode oppskrifter her som må prøves! Ser at jeg må skaffe meg 2 bluss kokeapparat også! Sitér dette innlegget Link to post
Ulv I Svart 22.Februar.2008 Link til dette innlegget Svart 22.Februar.2008 Får vann i munnen bare ved tanken på hvor mye godt som ligger langs kysten og bare venter på oss.. hehe.. Har dykkerlappen, og har fått tak i en liten flaske* med luft som holder til 52 innpust, kan komme ned litt på dypere sted å finne krabbe, blåskjell, evt. fisk. Og med havai-slynga kan man nesten velge ut hva man vil ha. :-) * obs obs: Dykke med flasker med komp.luft er kun for de som har kurs og lappen på det, det skal ikke tas for lett å dykke med komprimert luft uten å vite hva man skal gjøre. Er vist flere om dagen som spør etter slike flasker uten å ha kurs eller certifikat, en kan få dykkersyken allerede ved et par meter.. så bare liten pekefinger der.. Men er enig med Sleipner her, masse gode oppskrifter. Samboer og jeg holder på å lage oss et lite hefte vi kan ha i båten med små enkle oppskrifter for å kunne variere kosten litt på turene våre. Vi gleder oss i hvertfall. :-) Sitér dette innlegget Båtløs etter hjerneslag, se siste nytt på bloggen http://www.ulvseth.no Pass på helsa.. du har bare den.. Når sjekket du blodtrykket sist? Link to post
Ojda Svart 22.Februar.2008 Link til dette innlegget Svart 22.Februar.2008 (redigert) Samboer og jeg holder på å lage oss et lite hefte vi kan ha i båten med små enkle oppskrifter for å kunne variere kosten litt på turene våre. Å vi andre gleder oss til at det ferdige heftet publiseres her i denne tråden Redigert 22.Februar.2008 av Ojda (see edit history) Sitér dette innlegget Den som venter på noe godt kan gjerne vente litt til. Link to post
CB. Svart 23.Februar.2008 Link til dette innlegget Svart 23.Februar.2008 Nå er ikke jeg særlig bevandret i kokkekunsten men vet å sette pris på god mat på sjøen. Hva er bedre enn litt russisk kaviar med champagne og vodka og toast til forrett. Kan forøvrig være hovedrett også, enkelt og greit å få i stand. Sprøstekt gakkgakk til hovedrett med en velsmakende rødvin av edel årgang. som den bedre halvdel har tilberett litt i forkant av båtturen Palaten schinken til dessert, deretter en velsmakende kaffe, Remy Martin samt en cigarrrr som blir ømt tent på av en nett blondine mens man nyter stillheten og solnedgangen. Da er livet herlig da dere Sitér dette innlegget Sport og fritid M.W.Lem. Kano, kajakk, Sommer og vintersport Link to post
Mulligan Svart 23.Februar.2008 Link til dette innlegget Svart 23.Februar.2008 Hva er bedre enn litt russisk kaviar Det er lov å fantasere. Men den der må du være foruten. Sitér dette innlegget Link to post
zooper Svart 9.Juni.2008 Link til dette innlegget Svart 9.Juni.2008 Minimalistisk TacoWraps Man trenger kun ett bluss, evt kjøleskap/boks om man skal være utpå mer enn noen timer. Poenget her er å kutte ned ingredienser og arbeid ned til et minimum, men likevel beholde mest mulig av kosen. Man dekker opp med papp, og man serverer alt tilbehøret fra embalasjen den kom i... og man drikker selvfølgelig rett fra boksen. Man trenger ikke mye plass, tid, redskap, eller arbeid for å lage dette, og det blir heller ikke mye oppvask heller - men smaker godt gjør det. -Pakke kjøttdeig -Salat, pose ferdikkuttet -Ost, pose ferdigopprevet -Burito Wraps - (trenger ikke varmes) -Boks Mais (kjøp de med egen puller slik at du slipper å bruke boksåpner) -Tacokrydder -Tacosaus -Rømme -Drikke: Øl eller Cola rett fra boksen Postet denne feil sted, så prøver på nytt Sitér dette innlegget Link to post
zooper Svart 10.Juni.2008 Link til dette innlegget Svart 10.Juni.2008 Blåskjell - alltid for hånden, godt, enkelt og billig. Kun ett bluss nødvendig, og er du villig til å erstatte brødet med vakumpakket nanbrød og fløten med Vikingmelk, da har du mulighet til å diske opp med en fantastisk middag når uventede gjester dukker opp, eller når turen varer litt lenger enn planlagt... forutsatt selvfølgelig at man har lageret med "nødprovianten" i orden - blåskjell finner man over alt. Man trenger heller ikke å ha kjølemuligheter ombord for å ha dette på menyen, kun et bluss og en kjele. Ingredienser: -Nysankede blåskjell (regn med 1,5-2 liter skjell per pers) -Hvitvin (anbefaler at man har flasker med skrukork om bord) -Provance krydderblanding, eller annen grønn krydderblanding -Hvitløkssalt -Fløte (eventuelt Vikingmelk fra nødprovianten) -Brød (evt nanbrød eller annet brødaktig fra nødprovianten) -Smør (Evt pesto fra nødprovianten, alternativt olje blandet med Provancekrydder eller hvitløssalt) Fremgangsmåte -Ring blåskjelltelefonen før du sanker og sjekk at skjellene ikke er giftige der du har planer om å sanke: 820 33 333 -Sank rikelig med skjell, godt under lavvanslinja, og på et sted hvor vannet ikke ligger dønn stille. -Kast alle skjell som ikke er lukket -Rens skjellene for ruer, skjegg og annet gørr - bruk kniv og oppvaskskrubb - skyll godt av dem -Hell 2-3 cm hvitvin i en kjele -Ha i skikkelig rikelig med Provancekrydder - du kommer til å spe ut med mer veske senere. -Ha i godt med hvitløkssalt - obs, bruk dette som du bruker salt, ikke for mye, du kan alltids smake til med mer, men ikke ta vekk! -Bring til oppkok og ha opp i skjellene -La skjellene dampe under lokk +/- 3 minutter til alle skjellene er åpne -ha opp i nok fløte så at det er nok saus til alle - ca 1/5 til 1/4 av kjelen -bring til et nytt oppkok, ta av platen og rør rundt og server -server sammen med brød og smør, evt med nanbrød og pesto eller annet du skulle ha for hånden -instruer gjestene om å kaste alle skjell som ikke er åpne! Sitér dette innlegget Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.