Jump to content

pris på propell duoprop


bjørn haugland

Recommended Posts

Det var det da. Har en gammel halco 26 med KAD 42 og et 290 drev med B 4 propeller. Dette gir 30 knop (+ - 1). Iflg tabeller er det nermeste jeg kommer på stålpropeller C 4, men tabellen for KAD 42 og C 4 går fra ca. 32 knop og oppover.Synes det blir dyrt om det ikke funker.

Link to post
Share on other sites

Ja, det blir fort et dyrt eksperiment, men man kan jo alltids selge det man ikke trenger på Finn og stort sett få dekket egenkostnaden.

 

Men, spørsmålet blir jo også om det er bryet verdt å bytte til stål. Vet ikke om du vil få noen merkbar gevinst all den tid du opererer i et såpass lavt hastighetsområde. Det er vel en grunn til at det i VP-tabellen står "For speeds above 35 knots we recommend the stainless Type C propeller."

 

Kompisen min klarte å vrake stålpropellene sine rett etterpå ved å tygge de grundig mot en sten, etter først å ha vraket de opprinnelige alu-propellene på samme måte. Han endte opp med å kjøpe seg nye alu-propeller. De fungerer like bra for ham (på en Ibiza 25 med KAD 43, som gjør ca. 35 +/- knop) og blir billigere i lengden hvis han fortsetter å tygge opp propeller i det tempoet....

Redigert av Stevens (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...