Jump to content

Nyttig med stekovn i båt?


Elmer

Recommended Posts

Jeg kjøpte min pizzastein på Jernia for flere år siden: Pizzastein.

Den er lik denne på bildet, bare at min er firkantet. Den passet akkurat inn i stekeovnen hjemme, men da vi ville ha den ut i båten, ble den skåret til på ene kortsiden for å passe.

How is education supposed to make me feel smarter? Besides, every time I learn something new, it pushes some old stuff out of my brain. Remember when I took that home winemaking course, and I forgot how to drive? - Homer Simpson

submiss blog

Link to post

For romslige båter med stor bysse, så er det nok ekstra fint å ha ovnsbakte saker til måltider. Jeg for min del har to bluss og grillplate til dette, og i uthavn grill/bål med rist - noe som gjør at jeg gjerne kunne vært ute i mange uker uten å spise det samme to ganger.

Noe som er godt til grillkosen er rundstykkevarianten av "pinnebrød" på bålet (glørne).

Brød holder seg også lenge ferskt ombord hos meg..trikset er å ha med ferdig skivet brød nedfrosset, la disse ligge på frossen kanne med vann (4 liters) i bunnen av kjøleboksen og ta opp de skivene du skal bruke til hvert måltid. Tiner raskt og er ferskt hele tiden.

Ovnsbakt fisk eller kjøtt planlegges bare og tas på bålet med folie i koselig uthavn. Kosen ved å lage mat på denne måten er vel så stor som komforten med stekeovn. Slipper da den store komfyren, gass-slanger og oppbevaring av store gassflasker (jeg har to Biltema-bluss). :)

 

En annen ting er at barna setter mye større pris på å steke pølsene på bål istedet for på grill/bluss i båten, så bål er mye brukt i vikers-familien!.

Ser ikke båtene slik de er, men slik de kan bli!!

Forvalter "Aase II - N7" - en 52 kvm. Anker-båt fra 1917. Seil fra North Sails, Lowrance 3500c plotter og X51 ekkolodd.Medlem av KNS,KNBF,KTK,SA,DFÆL. Ønsker veldig å få tak på et skuteskrog på +/- 40 fot som jeg kan få sette istand.

Link to post
Jeg kjøpte min pizzastein på Jernia for flere år siden: Pizzastein.

...

 

Et tips til dere som har pizzastein:

I uthavn fyrer man opp et bål og rigger det til slik at pizzasteil varmes kraftig opp av dette. Lag opp dipper av forskjellige varianter (bbq, hvitløk, løk, sopp, chili etc. etc.. fås også kjøpt på glass). Bruk kjøtt i tynne skiver og stek rett på pizzastein underveis i måltidet. Hver man er egen kokk og med det rette tilbehøret er dette utrolig godt og meget trivelig form for måltid!

 

Red: Glemte å si at steinen må pensles lett med olje før dere steker ting på denne + at annet enn kjøtt også er godt å steke her.

Redigert av vikers (see edit history)

Ser ikke båtene slik de er, men slik de kan bli!!

Forvalter "Aase II - N7" - en 52 kvm. Anker-båt fra 1917. Seil fra North Sails, Lowrance 3500c plotter og X51 ekkolodd.Medlem av KNS,KNBF,KTK,SA,DFÆL. Ønsker veldig å få tak på et skuteskrog på +/- 40 fot som jeg kan få sette istand.

Link to post

I vår båt sitter det en elektrisk komfyr med over og undervarme, Grillelement og microbølgeovn. Vi bruker den til opptining av brød, steking av halvstekte rundstykker/brød, hjemmelaget pizza, lasagne, fløte- gratinerte poteter osv. Vi bruker ovnen minst 1 gang daglig.

Som tilførsel bruker vi innenbords dieselaggregat eller landstrøm :yesnod:

Stekovn i båten er nyttig :cheers:

 

Kan også nevne at vi hadde en Scand Baltic før nåværende båt, og savnet etter steikovn i båten var stort, mindre bakemuligheter og pommes frites ble feks. varmet i panna. Noe som faktisk fungerte tilfredsstillende! :) Båten vi leide en ukes tid i Sverige året før Balticen hadde stekeovn med gass med undervarme, den fungerte veldig bra! Gassdrevne stekeovner bygger også på hyttestekeovn prinsippet med kun undervarme ;)

Redigert av prin435 (see edit history)

Princess 435 volvopenta_sotw.gif

Pretty Woman, Oslo

Link to post

Fikk et tipps tidligere om å bruke en stor gulvflis som pizzastein. Så at det var linket til det lenger oppe i tråden. Så planen er å ta mål av ovnen og gå til Megaflis å få en vareprøve :cool: og vips så har jeg pizzastein. 20.-kr spart

Ellers er jeg meget fornøyd med å ha gasskomfyr i båten. Brukes flittig hele sesongen/året. Den er litt tregere nå på vinteren. Det er jo sånn gass blir det.

Når vi skal bruke ovnen er vi nøye med å forvarme ovnen før maten blir satt inn.

Fikk en tabell som beskrev dette samt en del andre tips. Samt vilke innstillinger den måtte ha på de forskjellige tempraturer.

Den som aldri har en drøm vil heller aldri oppleve at en drøm går i oppfyllelse

O.H.

Sandvik 945 TAMD41M 163 grønne små hissige hingster.

Link to post

Bruker gassovnen omtrent daglig i sesongen, har ovn av typen SMEV med grill. Viktig å forvarme ovnen lenge før maten settes inn. Er godt fornøyd med den, men den må passes på så ikke flammen slukker etter opptenning. Mener at forsikringsselskapene kan avkorte forsikringen hvis noe skjer og gasslangen er mer enn 3 år.

Mange som ikke engang vet at det er årstall stemplet på slangen.

Fant regulator med slange som var stemplet 2003 sist høst hos SMART Club,påpekte dette overfor betjeningen som sa de skulle ta action øyeblikkelig,men uken etter lå de samme slangene fremdeles for salg i hylla!!

Link to post
Mener at forsikringsselskapene kan avkorte forsikringen hvis noe skjer og gasslangen er mer enn 3 år. Mange som ikke engang vet at det er årstall stemplet på slangen.

Jeg har også hørt om denne 3-årsregelen. Jeg anskaffet tre slanger og har tenkt å skifte ut slangen fra kobberrør til ovn hvert 3.år. Så kom jeg til å tenke på at slangene kanskje burde være merket med årstall, men har ikke sett noe slikt. Hvordan forsikringsselskapene skal finne alder på slangene er for meg en gåte. Gass skal man være forsiktig med. Jeg er nå på utkikk etter gasslekasjedetektorer, og jeg tror at det nå står mellom Plastimo og Bep.

Link to post

Yaragass anbefaler å skifte slangen med intervaller på mellom 2-5 år avhengig av bruken, så 3 år er vel en grei "middelverdi" mer om saken her...

Redigert av Sydvesten (see edit history)

Tar forbehold om skrivefeil i alle mine innlegg, slik at de som utelukkende er opptatt av mine skrivefeil og meg som person kan kose seg med det de kan.. Mine innlegg er også basert på min mening og oppfatning omkring temaer både her på forumet og i samfunnet ellers, dette gjelder også om det ikke er tatt eksplisitt forbehold om det i selve innlegget.. :smiley:

 

Det er bare de som føler seg underlegne som er beskjedne - de dyktige fryder seg over det de har utført
Johann Wolfgang von Goethe 1749-1832

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...