Jump to content

Blodsukker underveis...


glad

Recommended Posts

Hei,

 

Om en ukes tid drar jeg ut på tur i min 28 fots Alo med et lite mannskap.

Av erfaring vet jeg at det er viktig å spise nok når man er ute på tur for å holde humøret oppe bland manskapet, og for å være våken nok slik at en kritisk situasjon kan unngås og i værste fall håndteres bra.

 

Baksiden med en liten båt som min, med 2 parafinbluss og en vask med kaldt vann, er at det krever TILLTAK å lage mat.

 

En annen sak er at det ikke alltid er like lett å lage noe mat når båten krenger hit og dit.

 

Til å begynne med greier man seg fint med kjeks og rett-i-koppen, men etter noen dager er man nødt til å få i seg skikkelig mat. -også mellom måltidene.

 

Så det jeg lurer på er: Hva spiser dere når dere er underveis?

Noen forslag til noe som er godt&sunt&lett å lage?

Link to post

ferdige saker som kan nytes rett fra posen, sammen med en skive brød, eller rundstykke, og varm eller kald er favoritt hos oss. Dog er holdbarheten ikke all verden, men det kan nytes som frokost pålegg, lunch, lunch, middag og kveldsmat.

 

Eksempler ??

fra delikatessedisken på en vanlig supermarked eller fiskehandler:

fiskekaker

karbonadekaker

kylling, hel eller lår / eller vinger.

ferdig stekte koteletter.

 

Ikke noe gourmet måltid, men sammen med f.eks ferskt brød og en pose fersk salat, eller for den saken skyld en boks mais eller ananas på deling, er det ikke så verst. Spesielt ikke når man er sulten...

 

Suzuki - gift med ei gourmetkokke, bærer nok litt preg av det...

No boat needed..

Link to post

ferdige saker som kan nytes rett fra posen, sammen med en skive brød, eller rundstykke, og varm eller kald er favoritt hos oss. Dog er holdbarheten ikke all verden, men det kan nytes som frokost pålegg, lunch, lunch, middag og kveldsmat.

 

Eksempler ??

fra delikatessedisken på en vanlig supermarked eller fiskehandler:

fiskekaker

karbonadekaker

kylling, hel eller lår / eller vinger.

ferdig stekte koteletter.

 

Ikke noe gourmet måltid, men sammen med f.eks ferskt brød og en pose fersk salat, eller for den saken skyld en boks mais eller ananas på deling, er det ikke så verst. Spesielt ikke når man er sulten...

 

Suzuki - gift med ei gourmetkokke, bærer nok litt preg av det...

Hei.

 

Hva spiser dere egentlig når dere har lagt til/dregga opp?  Er dette forretten så kunne jeg godt tenkt meg å være med på hovedmåltidet gitt  :smiley:

 

Jeg for min del tar til takke med brødskiver når vi ligger på skrå eller ikke, og Svoldværpostei smaker godt i en sådan stund, og en med Nugatti til dessertskiven  :wink:

Et slikt måltid svelges best med et stort glass melk eller to, men det går også til nød med Cola, og når jeg har lagt til så spiser vi gjerne noe mer (gjerne grillmat) og da tar jeg ankerpilsen.  :drink:

[Moralens glade vokter!]

[Vinner OT-forum entusiast 2010]

[ ->>>>------------> Tilbake på OT 12.10.11 ]

Link to post

Hej !

 

vi bruker ibland ha mat som vi gjort klar i land, som bare er o värme!

 

det jag gillar best er 'enhands-mat' (enhandsmat= sådant du kan spise med bare en hand,

den andre handen behövs til o hålle fast tallriken eller deg själv :smiley:!)

 

exempel

 

Cili con carne

Mexikansk gryte

Gulashsuppe

Köttbullar o potatismos

 

kall öl o bröd......

 

 

choklad

godis

 

det finns veldi käcka mat-termosar, vilket jag lurer på o skaffe, der man kan förvare varm mat

om vädret börjar bli dåligt.

 

................................

 

när vi er på guttetur då har vi med Ivan, han er både kokk (proff-kokk!) og har skippereksamen, det er en bra kombinasjon på manskap................... :drink:

S/Y Gunga Din

Link to post

Hvis du ikke seiler hele døgnet, kan du ta med en mattermos som du fyller opp om morgenen med varm mat eller suppe. Mattermos er som vanlig termos, bare med stor åpning til å få stoppet mer solide ting ned i en kaffe.   :smiley:

 

Ragnar

Link to post

ps: ombord i Jokeren lever vi etter doktrinenen "suppe er ikke mat".

Unntaket gjelder fiskesuppe. Når vi er ferdige med å tilsette ekstra fisk, purreløk, poteter og andre grønnsaker, ligner det ikke lengre på suppe, men på lapskaus.

Fiskelapskaus...... :smiley::drink:

 

Suzuki

No boat needed..

Link to post

Tuppervare er tingen.. Du (eller fruen) kan lage de beste middager hjemme kjøle eller fryse dette ned i passelige porsjoner i plastbokser for så å varme opp i liten gryte på kokeaparatet i båten.

Kjøttkaker med potteter & brun saus er min favoritt.  :headbang:

Link to post

Hei,

Vi unngår å gå så langt i ruskevær at vi må lage varm mat utpå. Vi har fått kjelen og tallerkener i gulvet en gang. Det gjorde både skipper og mannskap virkelig stresset.

En gang ? Jøss, du kan ikke ha vært mye ombord i seilbåter. Å tilsette potetstappe i gryteretter er kokkens hemmelige våpen hos oss. Får den lauseste gryterrett til å lime seg perfekt fast til tallerkenen. Kan tom. spises opp ned.. :headbang:

 

Suzuki

No boat needed..

Link to post

Er ikke disse ferdig pakkene fryktelig dyre da? Synes å ha sett disse til en 70 kr stk.

Det er enkelt og MYE billigere å lage ferdig hjemme og ta med for å varme opp i båten.

http://www.xxl.no/product.asp?product_id=1009347

 

40 kr på XXL.

 

Det er helt greit syntes jeg. Det er jo ikke noe man spiser hver dag, men det er greit å ha noen liggende. Holdarheten er lang, maten er enkel å lage, og smaken er bra.

Link to post

Du må være innlogget for å kunne svare.

Logg inn med eksisterende, eller opprett ny, konto.

Opprett ny konto

Gratis og helt uforpliktende

Klikk her for å opprette konto.

Logg inn

Logg inn dersom du har konto

Logg inn


×
×
  • Create New...