Jump to content

Jolle eller redningsflåte?


Astor

Recommended Posts

Pensjonsalderen kommer snikede på oss alle. Om ni år skal vi kose oss opp og ned langs kysten med Astor, som da er blitt 45 år! :lol:

Bytte jobb, nei aldri. Trivsel med en hyggelig jobb er mer verdt enn lang ferie. Husk, vi har jo Pollen og Borgen..... :cheers:

God helg! Den første helgen siden påske vi ikke drar på sjøen.... :nonod:

Redigert av Astor (see edit history)


Medlem av KNBF og Totalmedlem NSSR. Husk lytteplikten K-16.
vimpel_entusiast_signatur.gif

Link to post
Share on other sites

Astor kansje du og fruen skal teste den litt , så finner dere fort ut om den passer til deres bruk .Men som mange sier her ,så er ei jolle på 230 nesten ubruklig .Men til å ha som en livbåt , så kansje den holder mål.Selv om jeg også tviler på det , skal ikke rare bølgene til før du fyller den med vann med to voksene oppi . Det er jo en ting til , når du først har fått deg jolle .Det kan jo være flere ting det er ok å bruke den til,bare det å komme inn å handle mange plasser uten jolle kan by på store utfordringer.Da er jo jolla kjekk å ha ,bare hive anker å ta jolla inn på systembolaget/ICA . Jeg har en Zodiac ribb på 285 ( tils)som jeg syntes blir litt liten , når det bølger litt .Så jeg vil bytte den ut i en 330,som kan brukes til litt mere .Men som du sier du skal jo kun ha den som livbåt,men jeg råder deg strekt til å teste den litt med fruen ombord .Da tipper jeg det blir båtbytte ,kansje ikke til en ribb som er endel tyngere og ikke minst dyrere .Men til en med dørk som er mye stødigere og tåler litt mere vær , men dette er det kun du å fruen som bestemmer .

Men når du spør , så er min menig og tydeligvis mange andre .At en jolle på 230 ,den er kun til morro inne i bukta i finværet . Men dette finner du ut av Astor ,men finn det ut før det har gått 10 dager.Se på nettet ( Finn ) det vrimmler av joller tils, mange selger for å bytte i større. Lykke til

 

Tine IV

Medlem i Solviken båtforening , Redningsselskapet og KNBF
Vi sees på sjøen og lytter på K-77

Link to post
Share on other sites

Hvis det skal monteres nye davitere, og det ikke skal være snapp, så ville jeg gått for ILAS, Withall eller lignende; da henger jolla stabilt presset opp, i tillegg til at du får vinsj som er ganske praktisk om fruen skal håndtere dette. Jeg monterte på min forrige båt daviter uten vinsj. Det varte i omtrent en sesong før det ble påmontert ILAS (riktignok kjøpt bruk) med vinsj og uttrekkbar støtte-arm som jolla presses oppunder.

Link to post
Share on other sites

Hmm.. hva er sjansen for at det er høye bølger som gjør at Astor kan få bruk for redning?? Nesten ingen spør du meg. det er brann, en løs slange eller grunnstøting som meste sannsynlig, og da vil en gummibåt være det du trenger.

Mvh

Pjolter

I`!;I`m still confused, but on a higher level. FJORD 38 AC • Polar 20 Vp http://www.home.no/pjolter

Link to post
Share on other sites

Jolla har allerede fått Astor påmalt. Dermed er det bestemt at det er denne jolla vi vil ha. Mine ledd tilsier ikke bruk av jolla til noe annet enn livsnødvendig opphold. Kanskje til å padle på varme dager inne i Pollen. I dag er lås innkjøpt slik at den nå ligger fastlåst til moderskipet.

 

En trawler det enste fornuftige farkosten vi fant i markedet som passer kroppen til skippern. Her kan vi fritt gå overalt på dekke og fbb uten de store gymnastikkøvelsene. :lol: Dette er et valg man gjør når man passerer de 60 og vil holde båtlivet i gang et par ti-år til.

 

Brann er det som vi har i tankene når vi anskeffet jolla. Skulle uhellet være ute gir DSC og AIS den sikkerhet at man finner oss der ute. Fruen var engstelig for våre turer vinterstid. Derfor denne jolla. :lol:

 

Det å bruke jolla til å reise inn å handle er heller ikke noe godt argument. Vi holder oss vekk fra fellesferien og all trengsel. Er det ikke plass drar vi bare videre. Eller som vi vanligvis sier:- Det blir alltid en plass. :wink:

 

Jeg tror vi har ulike behov når det gjelder båtbruk vi båtfolk. Jeg har ingen store behov for å måtte ferdes langt avsted. Bare en sving rundt nærmeste odde er for oss balsam for sjelen. Og det å treffe folk vi trives godt sammen med....

 

astor_paa_vakers_2.jpg

Redigert av Astor (see edit history)


Medlem av KNBF og Totalmedlem NSSR. Husk lytteplikten K-16.
vimpel_entusiast_signatur.gif

Link to post
Share on other sites

Enig det, Traust. Ikke særlig vakkert. Jolla ble desverre for bred til den delen av akterhytta som er ledig for den slags.

GBen har en flott hekk i teak som jeg nødig ville skjule...

Vi finner vel på noe.

Redigert av Astor (see edit history)


Medlem av KNBF og Totalmedlem NSSR. Husk lytteplikten K-16.
vimpel_entusiast_signatur.gif

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...