Jump to content

Raymarine eller Garmin kartplotter?


Tommy_H.

Recommended Posts

Men visst fordras det aktiveringsknapptryck på radar respektive plotter för att kunna växla mellan funktioner i plotter och radar och dessa extratryck behöver man ju inte om man har separata apparater.

Om du har radar som eneste skjermbilde har alle "soft keys" radarfunksjoner. Om du har delt skjerm må du først velge rett vindu på skjermen. Er det kart som er aktivert (rød ramme rundt vinduet) så får du kartfunksjoner - er det radar får du radar funksjoner. Alternativet hadde vært mange knapper :wink:

 

Det beste er nok separate skjermer. Gjerne 25 tommere. Men de er så veldig dyre, og det er få båter som har stort nok instrumentbord. Jeg liker heller ikke Furunos "rollerball" og softkeys løsning med knapper på panelet merket A, B, C, D, E som har ulike funksjoner avhengig av hvor langt ned i menyen du har gått deg bort. I mye sjo er det vanskelig å bruke. Og nettopp i mye sjø kan gain være viktig å jobbe aktivt med.

 

Jeg har tenkt på å ha en separat skjerm til radar på førerplassen nede, men vi sitter mest oppe på fly - og der er det ikke plass til to store skjermer

 

Kan tillegge en liten morsom kommentar fra Finansavisens Motormagasin på lørdag. Her mente journalisten at kartbord for papirkart var unødvendig. Lystbåter bør nå også kun kunne kjøres på elektroniske kart slik nyttetrafikken gjør mente han. Tydelig at journalisten bør ta et litet kurs i hva nyttetrafikken har av utstyr for å være godkjent uten papirkart. Doble systemer, og betydelig dyrere enn våre "leketøy" samt regelmessige oppgraderinger av kartene.

Redigert av Bitteliten (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...