Jump to content

Hvor får jeg tak i forbruksmåler/strømmåler for 12V likestrøm?


Lars Hansen

Recommended Posts

Hei, larshans. Det er ikke feil å montere føleren fast til utgangen av fordamperen

 

Når du sier mener du vel motsatt, med termostaten på max? (mener da høyest mulig temp)

Har ikke sagt at det er feil at føleren sitter på fordamperen, men dette vil selvsagt føre til at skaptemperaturen ikke blir konstant ved store svingninger i omgivelsetemperaturen. Kan sammenlignes med å ha golvføler på varmekablene i huset, det blir da javn varme i golvet, men ikke i rommet. Skal kablene brukes som eneste kilde til oppvarming, blir det best med romføler.

 

Dersom føleren i skapet ikke har skikkelig kontakt med fordamperen (dersom det er ment at den skal ha det), vil kompressoren gå hele tiden uansett hvordan termostaten er innstilt, eller ihvertfall til det blir j***i kaldt i skapet.

Link to post
Share on other sites

vil kompressoren gå hele tiden uansett hvordan termostaten er innstilt, eller ihvertfall til det blir j***i kaldt i skapet.

 

Hei! Det vil den vel ikke hvis den lar seg innstille til ønsket skaptemp.Du kan jo ta føleren løs fra fordamperen.Feste denne til et egnet sted i skapet. Kalibrere denne til ca +4. Da vil jo kompressoren starte og stoppe i henhold til dette, og :cheers: blir passe kaldt.

Link to post
Share on other sites

Nu kjenner ikke jeg til den termostaten du har, men normalt sett har disse et ganske så lite arbeidsområde.

 

Hei! Det vil den vel ikke hvis den lar seg innstille til ønsket skaptemp.Du kan jo ta føleren løs fra fordamperen.Feste denne til et egnet sted i skapet. Kalibrere denne til ca +4. Da vil jo kompressoren starte og stoppe i henhold til dette

Som du skrev i inlegget over, så er det et ganske lite arbeidsområde på termostaten. Dersom en termostat har arbeidsområde beregnet for å måle på fordamperen, er den ubrukelig dersom den blir festet noe annet sted enn dette.

Da vil kompressoren gå hele tiden.

 

Tror det var Isotherm jeg hadde, denne termostaten var ihvertfall fast kalibrert til å føle på fordamperen, og hadde ikke mulighet for å bli justert utover dette. Dette var ihvertfall opplysninger jeg fikk når jeg kontaktet dem.

Link to post
Share on other sites

Da vil kompressoren gå hele tiden.

Ja, hvis så er tilfelle er det helt riktig

 

ikke mulighet for å bli justert utover dette. Dette var ihvertfall opplysninger jeg fikk når jeg kontaktet dem.

Hvis det ikke finnes noen form for innstilling så er du jo nødt til å ha den der den er plassert. Men hvis det skulle finnes en form for innstilling kan du jo putte føleren sammen med noen isbiter i vann, når all isen er nessten smeltet vet du at du har null grader på føleren. Har du da et termometer putter du dette i vannet og suplerer med varmere vann til du måler, eller hører at den legger inn på den temp. du ønsker. Du har en kalibrert termostat. Hvis ikke kan du jo kjøpe deg en annen som er beregnet for kjøleskap hos en kuldegrosist. Koster ikke så mange kronene.

Lykke til

Mvh Spilli

Link to post
Share on other sites

Takker for innspill, min konklusjon er at ingen har noen forklaring på selve problemet; Termostaten synes å oppføre seg forskjellig avhengig av omgivelsestemperatur. Føleren sitter på fordamper og jeg tror den er væskefylt. Temperaturinstillingen sitter i selve skapet. Husker ikke her jeg sitter i 30 grader pluss, om noe av denne leamikken er ført ut av skapet og bak til der kompressoer står. Om så er tilfelle, kan jo det være en forklaring. Men, synes det virker rart. Det er tross alt slik at temperaturen i skapet øker med omgivelsestemperaturen. Om deler av dette termostatsystemet skulle blitt påvirket av økt varme, burde egentlig temperaturen i skapet blitt redusert (kompressor gått mer) slik jeg resonerer.

 

Og bare for å repetere. Skapet går "normalt", skrur seg av og på og holder på en måte jevn temperatur. Men, om det blir kjølig i båten, så synker temperaturen fra rundt 5 til minus mange grader. Og på varme sommerdager kan det fort bli for varmt i skapet om jeg ikke reduserer temperaturinnstillingen.

 

 

Mvh. BEG

Jeg har muligens ikke alltid rett, men til gjengjeld tar jeg aldri feil.

Link to post
Share on other sites

Takker for innspill, min konklusjon er at ingen har noen forklaring på selve problemet;

 

Mvh. BEG

Hei BEG. Å gi den endelige og fulle forklaringen er ikke alltid så enkel. Min personlige oppfatning av problemet ditt er: Termostatføleren din føler slik den skal, og stopper og starter i henhold til innstilt temp. Denne føler jo ikke skaptemp, og vet jo ikke hvordan det er der. Det du forteller, som jeg selvsagt tror på bekrefter jo egentlig dette, Hvis du har mulighet for det, så prøv å gjør som jeg har prøvd å forklare i innlegget over.(Flytt føleren til skapet)

Fortsatt god ferie :sweat:

Link to post
Share on other sites

  • 1 måned senere...

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...