Jump to content

D5L og D5LA på baatplassen.no


Poseidon

Recommended Posts

Tastet du feil bare eller har det blitt noe som heter klasse 8?

 

Jeg registrerte det samme, men tok det bare som et tegn på at Bitteliten bor alt for nær svenskegrensen :giggle::giggle:

 

Nei, det har ikke blitt noe som heter klasse 8 her i Norge. Men når det gjelder de enkelte lands "yachtsertifikater" så råder det full forvirring. Det finnes knapt to land med like ordninger. Ikke engang innen EU har man klart å enes om hverken sertifikatbetegnelser, grenser, rettigheter eller annet. Det virker som om hvert land tviholder på sitt og forventer at alle andre skal godta akkurat deres ordninger :sad::sad:

Med vennlig hilsen POSEIDON

Link to post
Share on other sites

Hvor i Stavanger ligger Poseidon? Blir liggende her (i Stavanger) frem til Fredag og tenkte å ta en rusletur å kikke litt i morgen.

POSEIDON II ligger ved Tømmervikstraen, NØ på Hundvåg. Du ser den på AIS'en. Det er kanskje litt langt å rusle fra sentrum, men gi meg et pling på tlf 900 81 452 så plukker jeg deg opp på BB-kaien(?) med bil. Da kan vi kombinere både besiktigelse og kafferaddel....

(Men det må være torsdag for jeg drar til København fredag morgen).

Med vennlig hilsen POSEIDON

Link to post
Share on other sites

 

 

På den foreløpige kalenderen ser det ut for at samlingen for D5LA vil bli 06. - 09. januar 2011. Samlingen for D5L ser ut til å bli 27. - 31. januar for navigasjonsfagene og 07. - 11. april for de andre fagene.

 

Siden dette alt i alt blir et mer omfattende kursopplegg enn vi tidligere har kjørt - nesten som doble kurs - blir det dessverre nødvendig å øke prisen litt. Men siden interessen ser ut for å være såpass stor håper jeg at vi skal klare det NOK 12.500 for D5L og NOK 6.000 for D5LA. Disse prisene inkluderer absolutt hele kursene, inklusive materiell, kart, bøker, eksamensgebyr, etc. Det eneste som kommer i tillegg vil være den enkeltes reise og opphold i forbindelse med samlingene. Der vet jeg av erfaring at mange ordner seg privat med kjente i Stavanger, men vi har 100 lugarer til rimelig rådighet ombord i Nattruten SANDNES, så vi finner alltid en god løsning :wink:

 

Prøvde å se om jeg kunne melde meg på til DL5 på websiden men fant kun de faste kursene. Hvor melder en seg på?

Link to post
Share on other sites

Da er jeg påmeldt og gleder meg stort!
Påmeldt og gleder meg stort eg og :)

Ja, begge to er registrert og begge skal nå ha fått bekreftelse pr mail.

Det skal bli spennende å se hvor mange som har lyst til å være med, for jo flere deltagere, jo mer "spenst" blir det i diskusjonene mens vi holder på! Mange med ulik bakgrunn og ulike erfaringer gir kurset større utbytte for alle parter.

 

Jeg gleder meg også; selv om jeg vet at det blir travelt!

Med vennlig hilsen POSEIDON

Link to post
Share on other sites

.....

Jan - om jeg tar D5L igjen - kan jeg da oppgradere til D5? :lol::wink:

 

Tja, du kan jo oppgradere til D5 når du selv måtte ønske, men jeg ser for meg at du i første omgang vil få problem med å løse ut D5-sertifikatet, pga kravene til fartstid, dvs 36 måneder godkjent fartstid på dekk. Deretter vil du om fem år stå overfor vanskeligheter med å dokumentere de 12 måneders "ordentlig" fartstid som kreves for fornyelsen - iallefall hvis du skal kombinere det med din nåværende jobb :saint::saint:

Med vennlig hilsen POSEIDON

Link to post
Share on other sites

Kan Poseidon forklare hva han mener med "hatt bruk for"? Jeg skal ikke sette i gang en lang diskusjon om behovshierarki (næring, shelter, kjærlighet, intellektuelle utfordringer osv). Personlig vil jeg nok havne i gruppen som ikke hadde "bruk for" D5LA, men det er noe med å ha kunnskap utover det man rent direkte bruker hver dag. Dersom vi skulle stoppe læringen på det stadiet hvor vi kan det som skal til for å overleve, ville ikke verden bli brakt mye fremover!

Laholm

Link to post
Share on other sites

Kan Poseidon forklare hva han mener med "hatt bruk for"?

 

Poseidon er på reise i helgen, men jeg tror jeg kjenner ham godt nok til å svare: Med bruk for D5L menes at man har (eller planlegger å kjøpe) båt > 15 meter. Tilsvarende "bruk for" D5LA blir da at man har båt > 15 meter og planlegger en lengre utenlandstur.

Link to post
Share on other sites

Ja, jeg er i Roskilde denne helgen i anledning et møte. Idag har vi bl.a. vært innom på Vikingskibsmuseet og med en størrelsen enkelte av disse vikingskipskopiene har så ville nok vikingene "hatt bruk for" D5L er i våre områder og minst D5LA da de seilte til eksotiske strender som Vinland og Myklagard. Men det var jo før etableringen av et visst direktorat :giggle:

 

Fra spøk til alvor: jeg skjønner godt hva Laholm egentlig mener og vi er nok fullstendig på linje der. Jeg kan med sikkerhet si at ingen av kursdeltagerne noensinne har kommet med den minste hentydning i retning av at D5L / D5LA skulle være "bortkastet". Tvert imot, jeg har fått drøssevis av tilbakemeldinger av typen: "det er blitt mye, mye kjekkere å ferdes på sjøen etter D5L-kurset; jeg ser ting på en annen måte og har en helt annen forståelse av hva som skjer :sailing::sailing:

 

Men ellers inneholder svaret fra Penny den lille formelle biten som lå inne i min lettvinte formulering . . . .

Med vennlig hilsen POSEIDON

Link to post
Share on other sites

Må jeg melde meg på, på nytt?

Tenkte du kanskje sendte ut informasjon til de som tidligere i år har meldt seg på nettkurs.

 

Jeg regner med å ha kontroll på alle som har meldt seg på tidligere og jeg kommer snart ut med mer info. Men det kan jo glippe, så hvis noen finner det merkverdig at de ikke hører noe mer fra meg må de selvfølgelig bare ta kontakt!

 

Du er forøvrig behørig registrert på min liste :smiley:

Med vennlig hilsen POSEIDON

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...