Dreamer Svart 12.Februar.2010 Link til dette innlegget Svart 12.Februar.2010 Den fisken man får kjøpt i enkelte fiskebutikker i Oslo, kan knapt kalles fisk. Fersk skrei (max tre timer gammel) er vel noe et fåtall av østlendinger får oppleve. Det er derfor litt rart å høre oslofolk definere hva som er god og dårlig fisk. Skrei er havets indrefilet. Det må bare oppleves. Noe mer er det ikke nødvendig å si om den saken. Sitér dette innlegget Link to post
nimbuster Svart 13.Februar.2010 Link til dette innlegget Svart 13.Februar.2010 Ikke tvil om at de lærde strides! Til de virkelige forståsegpåere: Hvorfor sier mange fiskere/fiskebutikker "dryss på salt, pakk den inn og legge den i kjøleskap 2-3 døgn, og du vil se at kjøttet etter hvert begynnr å "tyte ut".....DA kan du tilberede den. Jeg gjorde det sist, og måltidet var helt fortreffelig! Helt fersk fisk vil vel nærmest gå i oppløsning hvis den kokes. Skrei som er behandlet riktig rett fra havet, kan gjerne slates og legges kjølig et par dager før den tilberedes....enig? Men, jeg vet jo selvfølgelig ikke hvordan fisken er blitt behandlet FØR jeg kjøpte den...slik er det vel med alt? Sitér dette innlegget Link to post
fiskebat Svart 13.Februar.2010 Link til dette innlegget Svart 13.Februar.2010 Det er nok nighet om at 1- 2 døgn på is -isvann eller lettsalt så er kvaliteten på tosrken best. At mange liker andre varianter som krølltorsk etc best er ikke så rart vi har alle våre favoritter. Men hold fiskehanlernes gjøremåter utenom diskusjonen. Det er utrolig hvor du kan repparere en dårlig torsk med salt og om du da heller ikke blir kvitt den før det begynner å lukte av den så er det bare å røyke den så blir den som ny. Røkt torsk med gullrotstuing er ett utrolig festmåltid om den ikke har hatt andre liv i døden først . Sitér dette innlegget Link to post
avmønstret5 Svart 13.Februar.2010 Link til dette innlegget Svart 13.Februar.2010 Ikke tvil om at de lærde strides! Til de virkelige forståsegpåere: Hvorfor sier mange fiskere/fiskebutikker "dryss på salt, pakk den inn og legge den i kjøleskap 2-3 døgn, og du vil se at kjøttet etter hvert begynnr å "tyte ut".....DA kan du tilberede den. Jeg gjorde det sist, og måltidet var helt fortreffelig! Helt fersk fisk vil vel nærmest gå i oppløsning hvis den kokes. Skrei som er behandlet riktig rett fra havet, kan gjerne slates og legges kjølig et par dager før den tilberedes....enig? Men, jeg vet jo selvfølgelig ikke hvordan fisken er blitt behandlet FØR jeg kjøpte den...slik er det vel med alt? At fiskebutikker hevder dette er vel nokså forståelig. På andre siden er den en kaller lettstrålet fisk helt ok, men den er ikke fersk. Nå sies det at mange fiskehandlere salter fisken etter at den har ligget som "fersk" fisk i flere dager. Da blir kvaliteten garantert dårlig. Så mener du at fersk fisk går i oppløsning når du koker den. Dersom du koker den ja, men fisk skal ikke kokes. Vannet skal kokes opp med salt (litt eddik bruker noen også) og så skal fisken trekke i vannet. Også langpanne kan brukes (i stekovnen), salt fisk og litt smør i bunnen. Bon apetitt Sitér dette innlegget Link to post
Sailing Moana Svart 13.Februar.2010 Link til dette innlegget Svart 13.Februar.2010 I dag hadde vi skreimølje for tredje gang i år. Finnes ingenting bedre enn fersk torsk, lever, løk, rogn og potet! Og det skal ikke være torsk som er flere dager gammel, den må være tatt tidligst dagen før herremåltidet, og må oppbevares i is. Og den skal ikke kokes, bare trekkes i noen minutter. Da holder den seg fast og fin! Sitér dette innlegget Fortiden uten seilbåt i forhåpentligvis en kortvarig peridode, men har ei toroms spissa til roing, dorging og tråling etter laks i ferskvann! Link to post
nimbuster Svart 13.Februar.2010 Link til dette innlegget Svart 13.Februar.2010 Korreksjon: Jeg brukte en vanlig betegnelse på å si "koke fisk" ...så som "kokt torsk" eller "koketorsk" som mange sier, i motsetning til "stekt torsk.'' Men, jeg visste at det ikke lød riktig. Både jeg og sikkert de alle fleste her inne vet jo at i praksis menes ikke det at den faktisk "kokes", men at den trekkes. Så det var bare en svikt i kommunikasjonen i forhold til fakta. Den som faktisk koker fisken, har ikke filla peiling, men det har jeg...så enkelt er det. Da var det rettet opp... Det striden står om, er om skreien er "etandes" dersom den er saltet og oppbevart kjølig i flere dager før den blir tilberedt. Selv syns jeg torsken/skreien blir best om den trekkes i noen minutter i en stor fiskekjele. Sitér dette innlegget Link to post
Jawik Svart 13.Februar.2010 Link til dette innlegget Svart 13.Februar.2010 Vin til Skreien Hvordan koke skreien Sitér dette innlegget The old don't have to worry about avoiding temptation. When you're old temptation avoids you. Link to post
avmønstret5 Svart 14.Februar.2010 Link til dette innlegget Svart 14.Februar.2010 Korreksjon: Det striden står om, er om skreien er "etandes" dersom den er saltet og oppbevart kjølig i flere dager før den blir tilberedt. Kanskje ikke nødvendig at jeg henget meg opp i å "koke", men en vet da aldri hva folk finner på Når du skriver om det som mange kaller lettsaltet torsk, er dette utmerket mat, men jeg er vant til (Nordnorge og Vestlandet) et annet tilbehør, og aldri rogn & lever som kun gjelder for blodfersk torsk eller skrei. Tilbehør for lettsaltet torsk kan være stekt løk, gulrot (gulrotstuing) bacon eller erterstuing (Østlandet), og selvfølgelig potet (gulløye?) & flatbrød. Sitér dette innlegget Link to post
Pathfinder Svart 14.Februar.2010 Link til dette innlegget Svart 14.Februar.2010 Ser det er mange her som foreslår ertestuing til fisken. Kunne være intressant å høre om de som sverger til dette tar seg bryet med å lage den fra scrach. Er jo synd om man anstrenger seg til det ytterste for å lage perfekt skrei, for så å ødelegge det med frysetørrede erter full av E stoffer og dritt. Sitér dette innlegget Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.