Jump to content

Edit History

JRK

JRK

Dette er jo en artig tråd og det er mye følelser ute å går. Smaken er som baken Hva er egentlig grillet kjøtt, og hva må til.

Hvorfor blir noe kjøtt saftig, mens annet blir seigt. Jeg er ingen spesialist men om jeg skal få dette til på en gassgrill, kreves det en støpejernsrist.

Hvorfor det? Min erfaring er at skal en biff bli saftig så må overflatene svies for å beholde saften. Og dette klarer man ikke på en gassgrill med rist. Selv om brenneren er påå 3-4 kW så forsvinner varmen når grillen åpnes om man ikke har skikkelig støpejernsrist. Man kan kanskje hevde at Støpejernsristen på en måte erstatter energien fra kullene i en kullgrill. 

For de som ikke har støpejernsrist er det jo bare å slenge en litt mindre,  oppå den vanlige risten

(Men for all det er jo masse man kan kan grille eller koke som jeg kaller det på vanlig rist. Hamburger, pølser , kylling og fisk)

JRK

JRK

Dette er jo en artig tråd og det er mye følelser ute å går. Smaken er som baken Hva er egentlig grillet kjøtt, og hva må til.

Hvorfor blir noe kjøtt saftig, mens annet blir seigt. Jeg er ingen spesialist men om jeg skal få dette til på en gassgrill, kreves det en støpejernsrist.

Hvorfor det? Min erfaring er at skal en biff bli saftig så må overflatene svies for å beholde saften. Og dette klarer man ikke på en gassgrill med rist. Selv om brenneren er påå 3-4 kW så forsvinner varmen når grillen åpnes om man ikke har skikkelig støpejernsrist. Man kan kanskje hevde at Støpejernsristen på en måte erstatter energien fra kullene i en kullgrill.

(Men for all det er jo masse man kan kan grille eller koke som jeg kaller det på vanlig rist. Hamburger, pølser , kylling og fisk)

Ellers så er jo steketermometeret min beste venn ved grillen om jeg skal helgardere meg større kjøttstykker.



×
×
  • Create New...