Jump to content

Hva har du gjort med båten i dag?


Polarn

Recommended Posts

Har revet ut dassen og ribbet hele do-rommet for slanger og kabler og gamle lamper osv. Skal bygge det opp på nytt, male og legge ny dørk. Taktrekk blir en utfordring. Hvor finner man slikt for en billig penge? Er jo bare skai, ikke skrogtrekk.

Birkeli?

Hør med de på Hsøm på Eydehavn. Leverte 6 puter til omtrekking og nytt skum.. Billig

Link to post
Share on other sites

Første tur på over et halvt år uten mototrøbbel!

 

Hadde først vært overivrig med motorvasken og fjernet for mye smørning på gasswieren. Så fikk jeg temperaturalarm, og rensket kjølesystem og byttet termostat. Så var jeg plaget med luft i dieselsystemet og fant til slutt ut at fødepumpa lakk. Skiftet olje og filter og fødepumpe på torsdag, og har hatt en fin tur i dag uten noen problemer :-)

Link to post
Share on other sites

Takk for det. Er meget godt fornøyd med resulatet mtp. utgangspunktet...

 

Har vært igjennom et vell av produkter og teknikker. Båten har vært vannskjøttet i mange år før mitt eie. Riper i alle retninger. Dype søkk etter både tauverk og skitne fendere. Båten bar tydelige preg av å ha ligget i båsen uten ettersyn hele sesongen med klønete fendring og fortøying.

 

Prøvde å slipe ned med eksentersliper og 1000 pads og 2000 pads, både vått og tørt. Er fortsatt synlige "grisehaler" etter slipingen (i "rett" lys/vinkel). Med andre ord; Tenk deg om to og tre ganger før du går på å pusse ned et slikt skrog!

 

Det beste resultatet var den siden vi ikke slipte først. (Som også så værst ut før vi begynnte) Her våtslipte vi de værste partiene for hånd med 2000 papir (med kun vannrette bevegelser) før vi rubbet med NorpolR10. Gikk så over med en one-step compound ( fra mernzerna) og tilslutt båtpolish fra autoglym. Vi var 6 stk som holt på effektivt i ca 6 timer hver. Nå har jeg igjen å rubbe alle vertikale flater over fenderlist, polish på alt over fenderlist, og så mange lag med voks jeg gidder over hele båten. Håper jeg da slipper billg unna høstpussen.

 

Har brukt for det meste billige biltemamaskiner (PM150) Hadde to av den gamle 1200w biltemamaskinen (17-080) Disse er egentlig helt ubrukelige. Hadde også to av "den nye typen"17-075. Disse er noe bedre, da de har mye mer krefter på lav effekt, men går fort varm og ryker ved litt belastning, spesielt når du polerer antisklibelegg etc. Til slutt hadde vi en proffmaskin (oscillerende). Denne var selvfølgelig i en klasse for seg selv... Har brukt opp 8-10 skumpads fra biltema. Disse er helt greie påhelt slette flater, me møter du en kalesjeknapp, fenderlist, eller egentlig alt som ikke er slett, går de i oppløsning.

Redigert av Per Tore (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Oksalsyre på fribordet (med støtte fra SY "Fordehler") - og vips var gulfargen vekk! Dessuten spadd opp enda litt sandblåsesand med gelcoat- og bånnstoffrester fra i høst, klar for stoffing under vannlinja og voksing over vannlinja. Krana kommer på lørdag ...

Jan, Hvaler. Båter: 1977-2016 kano; 1987-1994 Nidelv 24; 1994-2009 Hvalerskøyte 29'; 2008 -- Winga Princess; 2016 -- kajakk

Link to post
Share on other sites

Montert min ekstremt avansert batterimonitor :wink:

 

http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Bil-tilbehor/Bilelektrisk/12-volt/Batterimonitor-1224-V-2000028594/

 

Konstatert at vv berederen er tett etter vinterens ompakking av Jarlsø Marina

 

Spylt bort litt måkeskitt

 

 

Noen som har tips til hvorden jeg kan ta bort voks fra teak, bortsett fra å slipe?

Link to post
Share on other sites

Guest Avmønstret#

Runde x for å tette det jævla bendet mot nikkepumpa. Kon kobling som har dryppet diesel nå i snart ett år, både bend og nikkepumpe var nye ved montering. Så vi får se ved neste oppstart. 

 

Koblet opp splitter og ais mottaker til PC og fyra opp Opencpn. Se der ja :-) Tok inn strømstadferja 12nm fra båsen så rekkevidder en grei nok. Må finne ut hvordan jeg setter opp alarmer osv i Opencpn. Har en plan om å speile pc skjermen til et nettbrett i cockpit slik at jeg ta en kikk hvis alarmen går uten å gå ned i båten. Prøvde en løsning med noe software mot telefonen, det fungerte men syns det lagget mye osv. Tror det var Teamviewer eller noe i den dur. Så det blir litt googling for å finne rette software for speiling. 

Link to post
Share on other sites

Jeg har skiftet olje og filter + dieselfiltre. Og så har jeg byttet alle slanger for varmtvann fra berederen. Flere steder inne i båten begynner teaken å bli sliten. Jeg fikk et tips om å bruke Jo-Ni møbelpolish, og etter litt testing ser resultatet helt utrolig bra ut. Så imorgen blir det å gå løs på problemsidene med en klut. Nå er det litt for mørkt, men etter en natt søvn i båten, er det bare å sette i gang. Og hva innehlder Jo-Ni? Jo, vaselinolje og White Spirtit!

Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden

Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår

Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...