Jump to content

Elektrisk feil Beetle 645 1,7 diesel


Agreo

Recommended Posts

Når jeg slår på lanterner og instrumentlys så kommer tenningen på uten at nøkkel står i. Ser fra skjema at disse får spenning fra samme punkt, men kan ikke se at tenningslåsen får derfra. Tror derfor at dette kan ligge på jordingen, noen som har noen tanker? (Prøvde på det andre stedet men der var det dødt )

Link to post
Share on other sites

Agreo : Tror derfor at dette kan ligge på jordingen
Stor mulighet for det. Kommer du til på baksiden av panelet, kan du koble en kabel fra batteriets minuspol og til minus på ett av instrumentene. Bare vær sikker på at det er ett minuspunkt du kobler til. Se om ikke kontrollampene nå slukker.

De fleste instrumenter får minus fra en felles minuskabel i hurtigkoblingen som sikkert denne motoren har og her hentes også minus til instrumentbelysning og trolig også lanterner. Får du brudd på denne går minus gjennom giverene på motor og til kontrollampene, som dermed lyser selv om de ikke er slått på (tenningen av)og til minus på instrumentbelysning. Givere fungerer altså som minus når den orginale minuskabel ikke er til stede.

Link to post
Share on other sites

  • 1 år senere...

Vet ikke hva resultatet ble hos Agreo, men dette er jo ikke vanskelig å finne ut selv. Finn frem koblingsskjema og finn ut hvor lanterner er koblet til minus. Ofte er dette en skinne eller boks hvor flere forbrukere er tilkoblet minus. Fra skinnen eller boksen strekker du en kabel ned til batteri minuspol. Hvis tenningslamper nå slukker og lanterner lyser med normal styrke er det brudd eller dårlig kontakt på den orginale minuskabel. På koblingsskjema finner du den orginale, og du bare følger denne inntil bruddet er funnet. Det er enklere med en prøvelampe til å oppspore bruddet, men sjekk nå først med denne testen slik at du er sikker på at det virkelig er brudd. Lyser det fremdeles i tenningslamper er det noe annet som er feil, men da får du heller komme med tilbakemelding.

Lykke til, og kom gjerne med tilbakemelding samme hvordan det går. Det er jo det vi lærer av. :thumbsup:

 

 

Vil bare legge til at bruddet vil da være et sted mellom skinnen/boksen og batteri minus. Ikke mellom boks og lanterner.

Redigert av hegra (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...