Jump to content

Påsketur 2011 Møre&Romsdal,hvor?


Geirh

Recommended Posts

Påsken startet med mye vind og regn i palmehelga. Fra mandagen og utover var det rolig vind hele påsken. Fra langfredag var det skikkelig finvær med over 20 grader på kysten av Nordmøre.

 

Vi kom oss avgårde fra hjemmehavna på mandag etter at vinden hadde løyet. Først besøkte vi kjente på hytta deres i Bispøyan ved Kvenvær på Hitra. Deretter gikk turen over havet til Veiholmen.

 

veiholmen.jpg

 

Et idyllisk sted helt nord på Smøla. Stedet var en gang et rent fiskevær, men som mange andre steder har nå fritidshus og kulturliv blitt en større del av aktiviteten. Desverre var det lite som var åpent, antagelig fordi det var for tidlig på året.

 

På onsdagen gikk vi fra Veiholmen og til Grip som ligger ute i havet rett nord for Kristiansund.

 

grip1.jpg

 

grip2.jpg

 

Grip er et gammelt fiskevær med tett bebyggelse på det meste av den lille øya. Stedet ble fraflytet på 70-tallet, og husene benyttes nå til fritidsboliger. Men de fleste av husene er tatt godt vare på slik at stedet fremstår antakelig minst like bra som det gjorde den gang det var fastboende her.

 

Både Veiholmen og Grip er steder som vi har hatt ønske om å besøke i mange år nå, men det har aldri vært passelige værhorhold de gangene vi har vært i dette området. Begge stedene ligger ute i havet slik at det ikke skal mye vind til før forholdene på sjøen blir ubehagelige.

 

Etter oppholdet på Grip fortsatte vi til Kristiandsund hvor vi ble liggende i tre døgn. Torsdagen var grå og regnfull, og vi benyttet sjansen til en rundtur med sundbåten Rapp. Sundbåten, eller bussbåten som minsten døpte den til, går i rutefart mellom de forskjellige "landene" i Kristiansund. Vistnok skal dette være verdens eldste kollektivtilbud i kontinuerlig drift.

 

rapp.jpg

 

Langfredag hadde vi egentlig planlagt å fortsette ferden oppgjennom Trondeimsleia. Men siden det kom flere andre båter med barn ombord valgte vi å bli en dag til. Og været var så nydelig at det ikke var noen grunn til å stresse. Problemet var at vi ikke hadde pakket sommerklærne til påsketuren. Slik været ble savnet vi shorts og bikini. Det kom og gikk båter fra gjestehavna i Vågen hele tiden, men stort sett lå det rundt 20 båter her i påskehelga. Ikke dårlig så tidlig i sesongen. Her er jentene fra to av båtene på rotur i gjentehavna:

 

krsund.jpg

 

Lørdag fortsatte vi til Eidestranda i Aure, og også her var det sommervær.

 

eidestrand.jpg

 

Sent søndag ettermiddag tok vi siste etappen tilbake til hjemmehavna i Agdenes. Hele turen fra Kristiansund og oppover var det speilblank sjø knapt med en eneste vindkrusning. Dette opplever vi ikke hver dag!

 

Brigg

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...