Jump to content

Status fra Telemarkskanalen


Figaro

Recommended Posts

Hei, etter å ha lest reisebrev fra bl. a. Hulda fra en forblåst svenskekyst, fikk jeg lyst til å fortelle om en fantastisk tur fra Oslo til Dalen i Telemark. Har nå vært ombord i 4 uker, og ligger nå i Ulefoss etter 12 sluser fra Dalen. Vindstille og ingen bølger (selvfølgelig) i smale idylliske kanaler og innsjøer, hyggelig slusebetjening og vakker natur. Litt dårlig nettforb. så jeg får ikke lastet opp bilder, men det kan komme senere-------nå gjenstår det å komme ned Skienselva og videre ut på kysten. Håper på stille vær der også, det hadde vært topp.

Meget interessante historiske steder langs kanalen, og kanalhistorie har vi studert hele veien. Så alle båtfanter: Dette kan anbefales!

Not like everybody else----owner of metal boat and plastic car (Think) + MGB 68 mod.

Link to post
Share on other sites

  • 1 måned senere...

Hei BP venner !

Vi var på vår første tur i Telemarkskanalen i sommer og det blir ikke den siste.

Veldig avslappende og spesiellt. Vi var heldige og kom "ut" igjen før flommen ble så ille at slusene stengte. Var jo litt spente som "nybegynnere" selv om vi var sammen med et par som hadde tatt turen for noen år siden. Første lærdom var positiv. Ved slusa i Skien var det bare å gå inntil brygga nærmest slusa så ordnet hyggelige slusevoktere med betaling osv og så åpnet de og forklarte videre om turen oppover og hva som var lurt å tenke på osv.

Løveid sluser var neste.206.jpg merkelig at det ikke var mer opplegg for gjestehavn der. Så idyllisk med servering og greier. Det så i allefall slik ut, men vi sjekket det ikke. Første overnattingsted ble i "uthavn" ved Kjeøya. Veldig idyllisk. Helt til det kom en kar med et voldsomt markeringsbehov. Hadde han kunnet kjøre rundt båtene så hadde han nok gjort det.004.jpg Neste gang legger vi til ved Munken. Der skal det visstnok være nydelig mat og et flott sted å være. Så gikk turen over Nordsjø til Ulefoss. 011.jpg Fin gjestehavn med dusj,toaletter og kiosk. Litt nær veibroa, men trafikken stilner jo utpå kvelden. Ca 5 min til Ulefoss sluser, men bli her litt og besøk hovedgården, kanskje museet. Og så er det handlesenter i gangavstand med vinmonopol som er åpent noen dager i uka. Står du opp om morran så rekker du Ulefoss, Eidsfoss, Vrangfoss og Lunde sluser, men da ble i allefall vi forsynt med sluser den dagen. Det er ikke noe slit, men det skal gjøres. Når du da kan gå ut av slusa i Lunde og legge deg i verdens mest idylliske gjestehavn da senker roen seg. Gangavstand til butikk her også.

Vi dro innom Kilen feriesenter.233.jpg Ikke bruk tid på det. I følge kartet skal denne plassen ha det meste av tilbud, men nei. Dette er en campingplass med brygge. På brygga er det ikke vann og strøm. Utriggerne har ikke plass til båter på 30 fot. Toalettanleggene lå langt unna og kiosken/butikken fant vi aldri. Campingboerne som var der sa at butikken bar var åpen når eieren fant det for godt.

Turen gikk videre dagen derpå.223.jpg

Kviteseid er en flott plass,men toalettanleggene som lå i et åttekantet bygg i en rundkjøring var ubrukelige. Jeg har aldri sett værre toalett noen gang. Dusjen gikk til nød an, men da skal nøden være stor. Gratis havn. 30 kr for strøm, men vi var uheldige med at det var konsert med band på spisestedet ved brygga så det ble en sen natt. Synd det ikke var mulighet til å legge seg litt unna.Driveren av spisestedet var veldig behjelpelig.244.jpg Han var klar over toalettproblemet og var flau på kommunens vegne sa han.Landstrømmen var det mye feil på,men han hadde brutt opp boksene og koblet en lampe på en av dem. Når den lyste var alt i orden sa han.

Vi håper på bedre tilstander neste gang. Det har visstnok vært toalettanlegg i bygget nærmere havna tidligere. Derfra gikk vi tilbake igjen, men neste gang håper vi på bedre vær så da går vi til Dalen.

Summa summarum, en deilig tur og slusevaktene: FANTASTISKE.

Redigert av Luna III (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Tenkte litt på denne turen selv, men 12x4m hmmm skeptisk. Svingete og litt strøm så kan det bli en utfordring. Særlig i møtesituasjoner. Kan hende bildet lyver litt, men hvor bredt er det her eventuelt på det smaleste. Idyllisk var det.

 

Per Harald

https://baatplassen.no/i/blog/per_harald/index.php?

 

Vis hensyn på sjøen. Ja til obligatorisk båtførerbevis.

D5LA I boks.

Link to post
Share on other sites

Denne lå i gjestehavna i Lunde og kom fra Tønsberg.050.jpg

Ikke akkurat hurtiggående og lett å manøvrere vil jeg tro, men kanskje plenty HK.

Vi møtte aldri noen og det tror jeg ikke man skal gjøre heller. Slusevaktene kontakter hverandre og gir beskjed når du evt må vente pga motgående trafikk enkelte steder.

Se på Telemarkskanalen.no Der vil du finne opplysninger om bredde,dybde, høyde og lengde. Som sagt: Victoria går der. Vet ikke bredde og lengde på den, men hun fyller en sluse og vi lå to Riviera 925 ved siden av hverandre i de fleste sluser.

Redigert av Luna III (see edit history)
Link to post
Share on other sites

  • 5 uker senere...

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...