Jump to content

Ferietur på mjøsa - hvor?


valvolainen

Recommended Posts

Hei folkens!

Skal ta med fruen og koggen, og loffe oppover på mjøsa. Tenkte å tilbringe en ukes tid der, men er veeeldig usikker på hvor man bør reise? Er egentlig ikke avhengig av landstrøm, men trenger sårt overnattingsplass i form av teltplass/campinghytte.

 

Hadde vært hyggelig å kunne tilbrede litt fôr på grill, samt dusje litt fra tid til annen. Ser for oss at en campingplass kanskje er tingen?

Båten er forøvrig helt åpen, ramp er dermed uønsket og ønsker ikke dra med verktøy/bensin/stereo++ inn på hotell om kvelden.

Sosiale forslag mottaes med stor takk!

Det er forøvrig ingen av oss som har vært i nærheten av mjøsa før.

Link to post
Share on other sites

Tangen er bra. Båtsenden, innerst i Funresfjorden er bra. Helgøya er veldig bra. Rambekk på Gjøvik er bra, Stranda camping nesten på lillehammer er også bra.

Av disse stedene har Tangen camping og gjestebrygge, Båtsenden har camping og gjestebrygge, Stranda har det samme. Rambekk og Helgøya er bare Gjestebrygger, men hvis du spør båtforeningene får du sikkert slå opp telt. Alle nevnte steder har foreningene båtvakter på plass gjennom hele natten, så båten din vil ligge trygt ved gjestebryggene. Mjøsa er flott ogundervudert som båtsted. Mjøsa fra minnesund til Lillehammer er like langst som fra Oslo til Ferder fyr, for å sette ting i perspektiv. Hygg deg, båtfolket på Mjøsa er hyggelige og imøtekommende, så bare å spørre seg frem. I alle gjestehavner som jeg har nevnt vil du også finne toaletter og dusjer, Noen steder er dusjene fri, andre steder koster de litt.

 

Lykke til

Link to post
Share on other sites

Hei

 

Velkommen til Mjøsa!

 

Kan anbefale sund båthavn på Helgøya, her er det gjeste plasser og sanitaærbygg, det er badestrender og flere severdigheter i nærheten et lite tips er å ta med sykler vis dere har mulighet.

 

Havna ligger i nes sundet på Helgøya siden.

 

Google på Helgøya så finner dere endel.

 

 

Mvh

 

Nigris

Link to post
Share on other sites

Tusen takk folkens! Vi reiser imorgen, satser da kanskje på tangen som første stopp, så ser vi hvor det går etter det. Regner med vi tar turen innom hamar og til brummundal. Tja. Vi ser det bare an!

Vi gleder oss meget!

Stedene er notert, mange takk for innspill.

 

God sommer!

Link to post
Share on other sites

Polarn, ja jeg vet om ett bra sted til rimelig pris for en sesong.

Viken II, ligger i Totenvika, som blir langt sør i Mjøsa, han har fortsatt ledige plasser til en rimelig penge. Da vul du egentlig bare ha Tangen og Eidsvoll sør for deg, også ligger alle stedene på perler som en snor nordover. Bra utgangspunkt skal du teste Mjøsa ut og bor Sør for Mjøsa. Eidsvoll er også flott, men da må du gå helesøndre del av Mjøsa opp, hver hanh du skal ut på tur. Akkurat streket Eidsvoll-Tangen og Eidsvoll-Totenvika, er mer ett transport strek. Mjøsa er ikke så vakker der. Dyp, E6 på hedmarksiden, og bratte fjell på Opplandssiden. (Det er hvertfall min mening av det, andre finner sikkert det veldig fasinerende).

 

KennethG, kos deg, jeg skal selv utpå i dag.

Tangen som føtste stopp er bra. Hamar er ikke like bra for deg, kan du ikke sove i båten, men du må sikkert innom der å fylle bensin. Kun Hamar og Gjøvik du kan fylle drivstoff på.

Istedet for Br.dal, bør du ta Båtsenden. Ligger en km lengre inn i fjorden og har camping + sanitær. Br. dal har 6 gjesteplasser, ligger like ved E6 (30m unna, bråker mye)og har ikke camping.

 

Uansett for du en flott tur, og Furnesfjorden er fin å gå.

Link to post
Share on other sites

Det finnes "Sjøkart" over Mjøsa, Vorma og Glomma. Ser nesten ut som et vanlig sjøkart. Totalt inneholder pakken 25 kart. Både stor og liten skala, veldig detaljert. Kartene innholder oversikt over gjestehavner osv.

 

Har planer om å besøke Mjøsa neste uke, via sluse i Svanfossen/Vorma. Har aldri vært i Mjøsa med båt tidligere.

 

 

img_0521.jpg

 

img_0524.jpg

 

img_0523.jpg

Link to post
Share on other sites

er det mange umerkede skjær der?

Båthistorie:2015-dd 1987 Master 820 m BMW D636 180 hk.  2016-dd 1985 GH 15 lux m 1996 Suzuki 55. 2010-2016 1984 Flipper 470S m 1996 Suzuki 55 og 1996 Johnson 35. 2009-2015 1981 Scand Classic 25 m Sabb Status Marine 42 hk. 2005-2010: 1982 With 2000 CC Dromedille m 2005 Yamaha 130, 1989 Yamaha 140 og 1983 Yamaha 75. 2001-2005 1991 Flipper Flash m 1989 Yamaha 140, 1986 Yamaha 175 og 1987 Suzuki 115. 1999-2004 1978 Selco 16 Selstar m 1984 Evinrude 60, 1998 - 2001 1987 Finnsport 420R med 1991 Mercury 50, 1995-1998 1975 Skibsplast 14 m 1980 Suzuki 50 og 1967 Mercury 50. 1985 - 1995 1985 Askeladden 9 m 1986 Suzuki 9,9 og 1967 Johnson 5.

Link to post
Share on other sites

tom-ass, ja jeg er enig med deg. Ett annet kapittel for seg selv er bølgene på Mjøsa. De fra sjøen/kysten skjønner ikke dette før de opplever det selv. Men på Mjøsa kan det fort bli litt utrivelig med bølger på bare 1 meter og som allerede har hvite topper. Dessuten kommer de mye tettere enn det folket fra sjøen er vant med. Under slike forhold kan det være litt vanskelig å se alle markeringene. Markeringene varierer i fra stolper til bøyer.

Men slik at det er også er opplyst. Mjøsa har redningsbåt som ligger stasjonert på Gjøvik, så de som er medlemmer av Redningsselskapet, bør notere seg nødnummeret. Videre er Mjøsa relativt smal på de fleste stedene, så man ser alltid land og vil således drive i land enten på Hedmark eller Opplandssiden. Som alle andre steder er også båtfolket på Mjøsa hjelpsomme med hverandre og stiller opp og tauer hverandre inn, skulle det være behov for det. Senest i helgen tauet en bekjent av meg en Snekke som dieselpumpen hadde gått fløyten på.

Nå har jeg snart "markedsført" Mjøsa mye i denne tråden, men bare spør er det flere som lurer på noe og jeg skal svare etter beste evne. Mange på Mjøsa tar båtene sine ned til kysten for to-tre uker midt på sommeren, det er jo ikke noe iveien for å gjøre det motsatte heller for å oppleve en annerledes båtferie. Alle havner på Mjøsa har også gode muligheter for å kjøre tilhengere ut, mye brukt av Trolling-folket bl. annet.

Link to post
Share on other sites

Da var man atter på plass på Årnes igjen.

Det var en aldeles fantastisk tur! Vi hadde egentlig Tenkt å legge oss på minnesund, ettersom oppover vorma går i rundt 4knop for oss, men det var en skikkelig tragisk campingplass, Garasjen min er triveligere enn campinghyttene der. Godt tips; AVOID. Så da ble det atter nordover mot tangenodden, muuulig vi glapp over 0.8 grensa på vei bortover, ettersom det ble ni timer i rooolig snekkefart.

 

MB/WINNIE: Takk for en trivelig aften! meget trivelig båtforening, og en trivelig campingplass. Det ble telt første natta, reiste derfor videre innover til båssenden, enormt flott anlegg der. Trivelige mennesker også der, flotte annlegg. Et ekstra pluss for vår del var at vi fikk en leilighet resten av tiden, så da hadde vi et flott utganspunkt. Tur/retur hamar og innom brummundal, flotte plasser!

Forøvrig spesielt nydelig og 'skjærgårdsaktig' når man runder neset på vei ut fra tangenodden.

 

Gamle fm'en gikk som en klokke hele tiden, 30-35 driftstimer tror jeg det ble, 10 timer i strekk på hjemveien igår. Litt fusking ved godt pådrag med lite i tanken, så må se å fa renset fra tank til forgasser. Nødløsning: Fylle på en tiliter med bensin, eller slå av på gassen. Litt soting på den ene pluggen, men en halv omdreining på fullfartskruen så gav det seg.

 

Må også nevne, det var utrolig fint vær hele uken, noe som ikke akkurat var negativt for oss i åpen snekke.

Me kjem atte!

Link to post
Share on other sites

Apropos sjø; På hjemturen hadde vi god sønnavind, noe som førte til relativt krapp sjø. Litt ulempe i en åpen båt, da vi naturlig nok var gjennombløte da det roet seg inn i fjorden mot minnesund. Men, fortsatt strålende sol, så man tørket fort opp igjen. Gøy er det!

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...