Jump to content

Kjøpsråd "Grand Banks"-aktig båt, Trawler


Jazzmatazz

Recommended Posts

Du må nesten ta turen og se på den, det er vel det beste.

 

En fin båt, selv om jeg synes den ser noe "hjemmemekk" ut, både med tanke på overbygg og innredning. Det trenger ikke være noe problem i seg selv, men ut fra annonsen går det fram at båten er av tre. Kan se ut som en blanding av heltre og kryssfiner. Dette kan være gode materialer lage båt av, men ser du på bildet av flybridgen kan du se at det er flere steder man bør være påpasselig med tanke på vanninntrengning. Kan være lurt å ha en tanke om hvor mye vedlikehold malt tre trenger og hvordan du skal bevare båten best mulig framover. Dette ser (ut fra bildene) ut som en båt som kan kreve mer vedlikehold enn en båt i glassfiber, selv om den ser velholdt ut ifølge annonsen. Trebåter som er riktig bygget og behandlet trenger ikke all verdens med vedlikehold, så du kjøper deg ikke nødvendigvis masse arbeid, men det er uansett lurt å ha noen tanker om framtidig vedlikehold i bakhodet når du er og ser på båten.

 

Så spørsmålet blir da om selger har bygget båten selv? Har han dokumentasjon av byggeprosessen på at han har gjort ting skikkelig? Hva har han i så fall gjort av tiltak for å hindre vanninntrengning? Han skriver båten er belagt med epoksy, hvordan er dette gjort? Med duk (bra), eller er båten bare lakket/malt med epoksy, noe som ikke er holdbart i lengden? Sjekk også ut hvordan drenering fra overbygg er løst. Ikke for på noen måte å henge ut selvbyggere, men jeg har sett mange drøyt kreative løsninger på både drenering, oppbygging av skrog og overbygg, styrkeberegning av spanter og kjøl, osv. Hvordan er lufting i krinkler og kroker løst, er det tørt over alt i båten? Hvilke løsninger har han valgt for slike ting som elektrisk opplegg, vann, ventiler og toalett? Er rekkestøttene skikkelig festet, det samme med kryssholt/pullere (med tanke på lekkasje og styrke)?

 

Er båten skikkelig bygget og løsningene OK trenger det ikke gjøre noe at båten er hjemmelaget. Den ser jo både praktisk og pen ut. Til syvende og sist er det vel mer snakk om hva lommeboka di vil :wink:

Link to post
Share on other sites

Båten er selvbygget og den var gjenstand for en artikkelserie i Båtmagasinet den gang. På husk fra artiklene burde det ikke være noe som helst "galt" med hverken båten eller byggeren -- artiklene var tillitvekkende slik jeg husker dem.

I've always been crazy, it has kept me from going insane.
vimpel_entusiast_signatur.gif

www.baatjuss.no  |  www.judiciumblawg.no

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...