Jump to content

BMC Commander - bra motor?


Gew77

Recommended Posts

Lurer på å kjøpe en Fram 25 med BMC Commander. Har vært og sett på og vært på en liten prøvetur med den idag. Og fikk et godt inntrykk.

http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=29980986

 

Lurer mest på hvordan motoren er. Fint om noen kan dele sine erfaringer:)

Følg vårt båtliv her:

https://www.facebook.com/batlivet

Link to post
Share on other sites

Gew77 : Lurer mest på hvordan motoren er.
Tja, si det. Commander er vel den på 2,5 liter, eller 2,52 som den heter. Jeg vil tro den kan være like god som andre merker fra samme tidsrom. 70-80 tallet var vel dominert av volvo, yanmar, perkins, sabb, ford, bmc. Felles for alle, er problem med deler til så gamle motorer bortsett fra de enkle ting som filtere, impeller osv. Det er vel kanskje like greit, for hvis du ikke skrur selv er det neppe noe god butikk med en heloverhaling av så gamle motorer. Jeg ser denne er marinesert ved Fredrikstad motorfabrikk (fm). De brukte vel Bowman til varmevekslere og det er bra.

Det er vel bare og se etter de vanlige tingene. Peile olje og sjekke nivå på kjølevæske før prøvetur. Under prøvetur sjekker du tempen ved full belastning. Den kan nok stige litt, men med den motoren i den båten tror jeg ikke du kommer til å gå mye på full fart. Litt røyk kan det være, men det skal ikke være mye fra denne når den er varm. Ved kaldstart derimot ryker den, og må normalt glødes. Etter turen sjekker du olje og kjølevæske igjen.

 

I det hele tatt en grei motor hvis den er i stand, men det må du nesten finne ut selv. Den er ikke verre enn andre merker. Det klinger kanskje bedre i ørene med yanmar eller perkins, men å gå etter merkenavn når motorer kommer i denne alder blir feil. Da er det tilstanden til akkurat den motoren du ser på som teller, og ikke hva den heter. Altså kan en bmc være i god stand, mens en yanmar kan være skakkkjørt, eller motsatt.

Link to post
Share on other sites

Takk for svar! Var på prøvetur på fredag, og sjekket det du nevnte, tempen holdt seg ganske stabil på rundt 85 grader også med litt pådrag, samt at det var så godt som ingen røyk å se. Det er den motoren på 2,52 liter.

 

Får båten for 58 000,- og tror muligens dette blir vår inngang til båtlivet (og fritidssyssel både til tur og oppussing:))

Følg vårt båtliv her:

https://www.facebook.com/batlivet

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...