Jump to content

Finne lekkasje fra dekk på Comfortina?


Prebensen

Recommended Posts

Hei,

 

Høstens regnvær har vist at jeg har en eller flere lekasjer på dekk på Comfortinaen. Vannet går ikke via salongen, men havner rett i kjølsvinet. Antakelig på babord side. Etter å ha vært borte fra båten i et par uker var det helt fullt. Vannet er ferskt, så det er ingen tvil om at det kommer ovenfra.

Har lett på dekk, men finner ingen åpenbare hull eller skader.

Så finnes det en smart måte å finne ut hvor vannet kommer fra? Eller er det typiske steder jeg bør lete?

Link to post
Share on other sites

Dekkskontakten for EL tilkobling mast, ofte en syndebukk. Rekkestøtter pullpit/pushpit og alt annet som er festet i dekket.

 

Denne jobben må gjøres når det ikke regner. Begynn systematisk med vannslangen,ikke sprut over hele båten kun spesifikke områder av gangen, punkt belastning med vann. Mye jobb men må gjøres, en under og en over dekk med vannslangen. Vær nøye med hvor du spruter vann.

Link to post
Share on other sites

Denne båten har ingen dekkskontakt. Kablene kommer ut under masta og tilkobling skjer nede i stilken.

Jeg forutsetter at vi snakker om en C32.

Det vil alltid komme inn vann gjennom masta på disse. Tetningen ved blokkene vil aldri være helt tett. Rør til kabler er heller ikke tette. Og det kommer litt inn via likrenna. Alt dette havner helt uproblematisk nede i stilken.

Mansjetten rundt mastekraven kan også være vrien å få tett.

Det er brukt en eller en annen form for silikon til tetning på disse båtene. Denne går etterhvert i oppløsning. Det kan resultere i lekkasje ved røstjerna som også kan havne nede i stilken.

Denne unike lille båten har ikke noe hovedskott som sådan. Den har ei syrefast ramme fra kjølen og opp til der du har festet vantene.

Lekker det der så løsner du vant og tar vekk strekkfisker. Kan gjøres med masta på. Den står like støtt. Så skrur du av den firkanta plata rundt røstjerna, fjerner alt av gammel tettemasse, legger Sikaflex 291 rundt røstjerna og skrur plata tilbake på plass. Deretter maskerer du med tape 5 mm. ut på plata og opp på røstjerna og legger ei fuge med Sikaflex 291. Her er det nå pottetett.

Når det gjelder rekkestøtter så sitter jo disse i fotlista. Skulle det lekke gjennom bolten gjennom dekk har du en svær jobb foran deg. Det er hundrevis av skruer å skru ut for å få ned himlingene inne i båten. Gjør rent under føttene til rekkestøtta og bruk Sikaflex 291 her også.

Dette punktet hvor rekkestøttefoten er skrudd fast er et svakt punkt på denne ellers bunnsolide båten. Jeg har laminert opp en forsterkning inne som går ned på skrogsiden og utover i dekk. Støtta bøyer seg eller foten sprekker uten at båten tar skade.

Redigert av Mulligan (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...