Jump to content

Da var Hansvik også konkurs.


tkb

Recommended Posts

Blir det ikke for dumt å snakke om rammevilkår og politikk?

 

Min vurdering er: Hansvik poduserte i 20 år båter nesten uten å endre på noe som helst. Se bare på 18 combi,600 combi, 700 combi osv. Verden gikk ifra dem, så gjorde de et desperat forsøk med 630 cs. Grei nok båt men den ble 150000 for dyr. Så flyttet de produksjonen ut av landet og senket prisen på denne ene modellen, men for seint. Økonomien var allerede ødelagt.

 

De utviklet for noen år siden hansvik 900. Den er det solgt relarivt lite av og man kan anta at utviklingskostnadene ikke er dekket inn enda, altså et tapsprosjekt. 900 var en båt utenfor naturlig segment for en så liten fabrikant som Hansvik.

 

Hansvik har vært opptatt av Norsk kvalitet uten at jeg kan se annet enn at de ligger bak de fleste konkurentene.

 

For at man skal overleve inn i framtiden er det viktig å være i kontunerlig utvikling og det er for seint å snu seg når toget er gått. Det har vel Hansvik-gutta nå lært :saint:

Link to post
Share on other sites

Hansvik sine båter har desverre hatt mye dårlig kvalitet på arbeidet i sine båter,dette har selvfølgelig variert i fra år til år(har hatt flere Hansvik`er selv,så dette vet jeg).Men det er i hovedsak designen som har skortet hos denne produsenten.Du serverer ikke P`kallj design i 2011.Mange av deres båter kommer jo direkte i fra en støpeform i fra 70 tallet og det går ikke i dag. vi får håpe at de kommer sterkt tilbake.

Link to post
Share on other sites

Enig med de siste innleggene. Det beviser bare at man ikke kan leve av tradisjoner alene. Hansvik har rett og slett produsert noe som ingen vil ha, til en pris ingen vil betale. Hvis kvaliteten har gått nedover i tillegg. Ja, da tar det ikke så lang tid før konkursspøkelset banker på. Hansvik er vel også en type båt som har sitt største marked innenlands.

Link to post
Share on other sites

Hansvik har i dag en av de flotteste og mest praktiske daycruisere på det Norske markedet i 630 ht. Bare synd den ikke kom noen fem år før. Denne kom på markedet samme år som finanskrisen og selskapet har tydeligvis slitt siden. Denne modellen har ikke kommet ut til forhandlernettverket og hvordan skal man da kunne selge båt ?? Det kunne selvfølgelig gått bra hvis det ikke hadde stått fullt av Skibsplast, Askeladden, Bella, m.fl.ute hos forhandlerne. Man kan jo prøve å forestille seg hvordan man skal overbevise fruen om en båt man bare ser et bilde av på nettet når man kan gå rundt å studere konkurrentene hos forhandlerne. Dette måtte gå galt, synd for nå hadde de fått til noen bra produkter. Forøvrig burde de også kommet med en CS-variant som ikke bare var for "egotripper". Franskmennene er de siste årene kommet med sittegruppe på babord side for å gjøre disse båtene mer familievennlige , f.eks. MF 645.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...