Jump to content

Galvanisert/syrefast mot messing.


Goddis77

Recommended Posts

Gjorde siste del av vinterklargjøringen i går. I den forbindelsen skulle jeg bare kjenne på slangene til skrog-gjennomføringene. Hadde ikke mer enn tatt i slangen, før messingstykket som er koblet til skrog-gjennomføringen smuldret opp. TENK om dette hadde skjedd midtfjords.....

 

Er der noen regler for hva metall en kan bruke mot hverandre???

Link to post
Share on other sites

Spurte en gang Paul fra Ladac om det vill bli tæring hvis jeg hadde en syrefast gjennomføring 10 cm fra en messing gjennomføring og hans svar var:

Det er ca 0,5v mellom syrefast og messing i sjøvann. Med bare 10cm mellom messing og stål, lager du et batteri. La skroggjennomføringer som sakt være like, dersom det er mulig.

 

Tilsvarende blir det hvis du kobler en syrefast kuleventil på en messing gjennomføring. Trolig ennå verre da de står koblet tett inntil hverandre og sålenge det står saltvann inni gjennomføringen og opp i kuleventilen - noe det gjerne gjør på kjølevannsgjennomføringer.

Link to post
Share on other sites

  • 4 måneder senere...

Er det noen nye erfaringer med de moderne syrefaste skroggjennomføringene? Går det bra å koble forkrommet messingventil på slike, eller må hele pakken, også etterfølgende slangenippel være syrefast? Vurderte å bytte noen 10 år gamle messinggjennomføringer til syrefast, men har fått betenkeligheter da forhandleren her ikke hadde alle delene i syrefast.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...