Jump to content

Sjøvannskjølt VP 2002, lite kjølevann, hvit eksos


White-Sjark

Recommended Posts

Hei. Er det noen her på forumet som har peiling på kjølesystemet til penta 2002?? Vår motor er sjøvannskjølt, starter å går greit, men den ryker hvit eksos å kaster lite kjølevann. det er også varierende eksos når termostat åpner å lukker, det er også varierende lyd på motor når termostat åpner å lukker. blir en mykere lyd når termostat åpner, men det blir også mye damp i eksosen da. er det vanlig at disse motorene damper å kaster lite vann?? hva kan være årsak??

Link to post
Share on other sites

Hvit røyl tyder som du skriver, på forlite kjølevaann.Start med inntaket og finn ut om det ligger noe der.Gå videre til gearet.Kanskje det er blåskjell inni der.Neste er impeller evt utslitt pumpe.Neste kan være eksosbendet.På den motoren der er bendet litt spesielt.Der ligger ei rustfri plate i overkant av bendet slik at kjølevannet kommer ut i eksosrøret litt lenger bak en inntaket.Er det rust som stenger må det være på oversiden av den plata ved at veggen på støpegodset har est opp pga rust.Kjør gjerne en omgamg med systemrens på motoren.Det vil den i alle fall ha godt av..

Link to post
Share on other sites

Det kan være rur og/eller blåsjell i varmeveksleren også.

Med litt flaks fikser du dette med systemrens. Jeg ville forsøkt det før jeg hadde demontert andre deler som man står i fare for å ødelegge enda mer om det er lenge siden de var skrudd på før.

 

Det som slår meg er at dette ligger på saltvannssiden og systemrens brukes som regel på ferskvannssiden. Lager man en slynge i en bøtte feks, kan man sikkert kjøre det på saltvannssiden også, men da må du koble fra uttaket til eksosbendet og inntaket og ha begge disse i samme bøtte. Hullet i eksosbendet, tetter du midlertidig med en treplugg så du ikke blir oksosforgiftet.

 

Å sjekke inntaket og eksosbendet før du begynner med denne operasjonen er sikkert lurt. Teit å jobbe masse med motoren, slanger og f-skap om det er snakk om tett inntak.

 

RSL

NestBest - Bestway 40, Oppegård båtforening

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...