Jump to content

Effektmålere fra Østa Marina, erfaringer / nøyaktighet?


borghans

Recommended Posts

Er det noen her som har / bruker undermålere av den typen som er montert på kabelen, blå farge? Vi bruker slike undermålere for å måle forbruket på båtene i vår marina. Ved siste avlesning var det et stort avvik fra det totale forbruket på hovedmåleren og summen av undermålerene. Denne summen var mye lavere enn det hovedmåleren viste. Jeg lurer på om disse undermålerene er unøyaktige eller om det kan være båter med lavt forbruk, hvor målerene ikke registrerer dette forbruket? Det er lite sannsynlig at dette skyldes tyveri.

Håper dere har noe å bidra med.

Link to post
Share on other sites

Vi bruker disse målerne i havnen og de er ganske nøyaktig. Vi har tatt kontrollmåling av noen og de er alle innenfor oppgitte toleranser.

 

En ting vi oppdaget tidlig var at noen hadde byttet om på støpsel og kontakt slik at måleren var koblet motsatt vei. Dette resulterte i at måleren ikke registrerer forbruk i hele tatt. Heldigvis ble dette oppdaget svært tidlig atter at vi hadde kjøpt målerne, så det har ikke skjedd senere.

 

Det vil være alltid være mindre forbruk på summen av slike målere enn en hovedmåler. Du har spenningsfall i kablene ut til strømuttakene, dermed får hver måler lavere spenning. Når spenningen blir mindre blir også strømmen mindre og det gir ferre kWh, spesielt om vinteren med mye forbruk.

Link to post
Share on other sites

Det er ikke noe galt med målerne. Det hender at rederen har vert i båten og har varmet seg med å sette på en ovn på 1000W eller mer. Når han da forlater båten skjer det en forglemmelse, ovnen blir ikke slått av. Han kan da få et sjokk når han oppdager dette, spesielt om det er blitt lang tid før båten har fått neste besøk. Noen prøver da å bortforklare dette, men ved rutinekontroll av forbruket har det blitt oppdaget at slikt skjer.

 

I vår båtforening bygges det ut flere strømposter og der er det valgt Wattmeter for hvert uttak og med lås for hvert uttak. Disse blir montert i løpet av vinteren om været er brukbart. Tror det beste hadde vert betalingsautomat der man betaler på forhånd. I så fall hadde man ikke fått store forbruk ved å glemme at en ovn står på.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...