Jump to content

1993 omc cobra 5.8 starter problem


PrebenThorsen

Recommended Posts

Har noen vært ute for start problem på en omc cobra 5.8 etter bytte av starter og startkrans? Motor skal vist være i super stand men når den skal starte så høres det ut som den glipper på tenner, kan det være han bare har feil starter eller startkrans, inegn problem når motor er varm sier ahn , for da trenger den bare litt turning for å starte, men på kald så slipper den så mye at han sliter med å få start. Motor ser helt strøken ut, ingen rust ingen flassing av lakk, ser super bra ut. Kan problemet være så enkelt?

Redigert av PrebenThorsen (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Tenk heller på batteri og strømtilførselen, den tykke + kabelen fra batteri til starter, samt startbatteriets minustilkobling, og alle koblinger langs disse to kabler.

Det som skjer er at startrele ikke får nok strøm til å holde starterdrevet inne i tannkransen på svinghjul. Når det ligger inne går det mye strøm til å tørne motoren. Returfjæra på releet trekker da drevet tilbake igjen fordi fjæra blir sterkere enn elektromagneten som også skal ha en del strøm.

Når drevet slipper tannkransen blir motstanden borte, og magneten får igjen mer strøm, og prøver og presse drevet inn igjen, som roterer fra før.

Prøv med ett nytt batteri eller gå over kabler. Spenningsmåling av batteri gir ofte en falsk trygghet. Høy hvilespenning betyr ikke alltid at batteriet er i stand til å dra starter.

 

Det at det går bra når motor er varm kan også ha med batteriet å gjøre. Motoren har da nylig vært i gang og ladet batteriet, men når det har stått lenge i ro er det dårligere.

 

Hovedbryter er ofte et svakt punkt i strømtilførsel.Burde vel også nevnt strømtilførsel til og fra tenningsnøkkel og ned til startrele. Bør jo være iorden den også.

Redigert av hegra (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...