Jump to content

Frivillig i redningsselskapet.


Allan E

Recommended Posts

I Bergen har vi fire faste vaktlag. Hvert vaktlag har rundt fem båtførere,fem bestmenn og fem matroser. Vaktlagsleder setter opp vakter basert på vaktpreferansene de enkelte setter opp, og fyller inn med vakter dersom ingen har satt seg opp som ønsket vakt. Så det rullerer innad i vaktlagene.

I vintersesongen (Oktober-Påske) er det kun beredskapsvakt. Da går det ut tekstmelding til samtlige medlemmer ved en utrykning, og de første som melder seg tar turen. Uavhengig av hvilket vaktlag man er på. Det blir også endel treningsturer på vinteren.

 

I sommer-sesongen er det patruljer hver ukedag fra 17.00 til 24.00, og fra 10.00 til 24.00 i helgene. (Vaktbytte kl. 17.00).

 

Hvert vaktlag har "sin" uke, og en vanlig uke består av 9 vakter (det er to vakter pr. dag i helgene), da blir det i snitt 2 vakter pr. mann. Dette varierer nok endel, da noen er mer ivig enn avdre og setter seg opp på flere vakter.

 

Fått Uni Kragerø på stell igjen nå?

Mvh
Simon

Link to post
Share on other sites

15 crew som bemanner RS Sundt i Moss. Vakt hver 15. dag året rundt. Vakten er i utgangspunktet ett døgn. Som regel har vi patrulje fra tidlig ettermiddag til sent kveld - så beredskap med 30 minutters utrykningstid på natta. Vi sover hjemme - og rykker ut. En del av oss har kort vei til basen - så vi er normalt ute på ca 15 minutter.

 

På hverdager starter vaktene kl 17 - lengden litt varierende med sesong. I høysesong til midnatt. Helgene går det fra 11 på formiddagen til midnatt i høysesong. Ofte døgnet rundt pga stort behov :thumbsup:

 

Crewene har faste medlemmer - og vi trener mye sammen. Ved behov byttes vakter. Pleier ikke å være noe problem å få til - sjelden alle har ferie samtidig.

 

Varsling ved beredskap foregår ved at telefonen i skøyta er satt over til en beredskapstelefon som operativ leder har med seg alltid. Han ringer mannskap ved behov. Dermed har Tjøme og HRS bare ett nummer å forholde seg til - de ringer skøyta om de trenger oss.

 

Ved utrykning på dagtid har operativ leder en ringeliste over folk som jobber nære basen som kan ringes.

 

Vi bemanner skøyta året rundt. Eneste som stopper oss er is - så i vinter har vi vært i ro i noen måneder og kun vært på beredskap ved nød. Men nå er vi i full gang.

Redigert av Bitteliten (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Du har vel lært nå at du må ha hetten under haken nå Simon;-)

Ble det litt vått?? hehe

 

Her en en liten snutt fra søndagen, da jeg måtte være MOB :-) Video

D5L           Rana 13     Master 680     Skilsø 750cc     Dacapo 9000 flyer     SUN 33     Nordic oceancraft 28     Skorgenes 335   Skorgenes 375

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Ja, jeg ble våt:-) Men det var glidelåsen som lakk i skrittet...

 

Kanskje du ikke fylte i drakten ordentlig i nevnte område.. Haha.. Eller var det motsatt? :wflag:

 

 

Hvordan blir man sånn frivillig på redningsskøyter? Kunne kanskje vært interessant. Må man ha noen grunnkunnskaper/sertifikat eller holder det å være gla i sjølivet og vil være med?

Redigert av glalaks (see edit history)

Båtbensin burde man fått på blåresept! Samme med ankerdrammen. Det er jo den beste medisin! :yesnod:

Link to post
Share on other sites

Har hørt at den kommer tilbake til Kragerø til påske.

 

Kristiansand skulle ha den i to uker, deretter ble jeg fortalt at Arendal skulle ha den i tre uker, og det passer jo tidsmessig bra med at den da er tilbake i Kragerø til påske?

Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and!

Link to post
Share on other sites

I Oslo benytter vi ikke vaktlag, og trives veldig godt med det. Uni Oslofjord bemannes 16-24 på hverdager og 8-24 i helgene gjennom hele sommeren. I vinter har vi for første gang gått hele vinteren med beredskap, 30 minutter forspenning.

 

Vi har ca 20 mannskap i hver kategori, og setter oss på vakt når det passer. Det gir stor frihet til å ta vakter når man kan, og variere mellom mer og mindre aktive perioder. Det blir noe mer arbeid på styret med oppfølging av vaktlistene, men jeg vil påstå det stort sett går veldig greit, og veies opp av friheten det gir mannskapet. Dessuten vil jeg påstå at kompetanseoverføring og opplæring har stor gevinst av ordingen. Når vi ikke går faste lag, men går vakter med alle medlemmer av korpset (som fører kan man også ta bestmann eller matros vakter), lærer vi mye av hverandres måter å løse oppdrag på. Hvilke erfaringer har dere med faste vaktlag her?

Mvh,
SY Vilma Benita, Beneteau Oceanis 43, (Tidligere 4_Vinder)

Link to post
Share on other sites

  • 3 uker senere...

Oslo er vel også mer enn godt nok dekket med mannskap. Sendte en forespørsel dit i fjor, men fikk til svar at jeg burde finne en annen måte å støtte virksomheten på, gjennom barne- og ungdomsarbeid eller lignende.

 

Det er riktig. Heldigvis for Oslokorpset, men uheldigvis for de som måtte ønske å bli med som frivillig har vi en meget god rekrutteringssituasjon. Vi har faktisk så mange på venteliste nå at vi for tiden ikke tar inn flere på venteliste heller. Men dette kan jo endre seg, så ta gjerne kontakt igjen i fremtiden. Avhengig av hvor man bor er det ikke sikkert det er så langt til andre korps heller. Jeg vet at Mossekorpset var veldig ivrige på å rekruttere for et par sesonger siden, vet ikke hvordan det står til der nå.

Mvh,
SY Vilma Benita, Beneteau Oceanis 43, (Tidligere 4_Vinder)

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...