Jump to content

Erfaringer med Agder 840 til familie på 5?


k-line

Recommended Posts

Er på utkikk etter vår første båt og kikker en del på Agder 840 og lignende båter. Utgangspunktet var ønske om en 30-fots båt, men har falt for Agder 840. Det jeg lurer på er om noen har erfaringer med å være 5 personer på lengre båtferier i denne båten? Her er det tre barn fra 0-6 og to voksne. Vil vi fort vokse fra den, eller er det en båt vi kan ha glede av i mange år fremover? Bør vi velge en modell med soveplass til barn i front, eller funker det å sove tre personer foran i båten?

Link to post
Share on other sites

Hei og velkommen til baatplassen Agder 840 er en veldig god og trygg båt sammen med Joda og Elwaro så er dette veldig trauste og gode båter med god plass ombord, men de er runde i hekken og har en tendens til og rulle litt i sjøen,de kan virke noe baljete men for all del er dette fine båter til en grei pris. :flag_bp:

Link to post
Share on other sites

Takk for svar. Har ikke kjørt Agder 840, så vet ikke hvordan den oppfører seg på sjøen. Nyttig med tilbakemeldinger på det. Er Joda 850 TC mindre runde og baljete? Har sett litt på denne - http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=33681913 - hva tror du?

 

Liker båter som har god uteplass, uten tak (vil være ute så mye som mulig - også når vi kjører), gode muligheter for soving til hele gjengen og helst med akterkabin. Andre innspill på båter som tilfredsstiller disse kriteriene?

Link to post
Share on other sites

Soveplasser til fem personer kan da umulig være noe problem i en Agder 840, selv nyere modeller hvor det er færre soveplasser.

Vi har en 86-modell og den er det sengeplasser til 3 voksne og 4 barn (4-8 år) i. I motsetning til nyere modeller er det i denne soveplasser på begge sider av døren til akterkabin og åpen "hattehylle" i front foran salongen.

 

Da sover 1 av de største barne i denne "hylla", 2 voksne og 1 barn i salongen og 1 voksen og 2 barn i akterkabin.

 

Ellers så synes jeg også utplassen er veldig god. Båtens lengde og bredde er maksimalt utnyttet og masse stueplass under dørken.

Link to post
Share on other sites

Skroget på nyere Agder er forbedret, for bedre fart og sjøegenskaper. Sjekk Joda og Agder opp i mot hverandre og gå for det som passer best. Begge båtene er bra og har vært en stund på markedet. Synest selv nyere Agder båter er flotte og har bedre plassutnyttelse. Med ca 150+ hk motor gjør begge båtene bra fart.

Baugpropell er en fordel da det er bra vindfang i begge båtene.

 

Elwaro 30 har good plass men har mindre fartpotensiale.

Link to post
Share on other sites

Vi har hatt denne i snart 10 år. Vi er familie på fem, der mamma og pappa sover foran, og jeg og de to andre "barna" har sovet bak. dette har funket fint frem til nå, men jeg er 15 og en annen på 17 så begynner å bli litt trangt nå med 3 bak men det går helt fint enda. 5 personer fungerer veldig greit i den båten :thumbsup:

Link to post
Share on other sites

Hei. vi har noen båtvenner med en slik Joda 850TC . Det er en båt som går veldig fint i vannet.

Byggekvaliteten er også bra.

Selv har vi Skarpnes 30. Dette er en båt med god plass og veldig grei og stødig i uthavn.

Men har ikke like gode sjøegenskaper som Joda.

Link to post
Share on other sites

Hei

Jeg ville sjekket ut sollux 850. Fantastisk familiebåt. Jeg har hatt en slik i noen år og var veldig fornøyd med den. Fordelen med denne kontra agder er at den har en veldig kjekk senterkabin med plass til to barn plassert under førerplass, i tillegg til akterkabin med plass til to voksne. En veldig praktisk løsning og mye kjekkere enn en båt med kun en akterkabin. Pen og praktisk båt, men ikke så stort fartspotensiale, marsjer rundt 12 knop med en sånn. Ellers kan jeg anbefale elwaro 30, et hav med plass og særdeles gode sjøegenskaper.

Redigert av slogmåken (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Takk for mange svar. Fint forum for nykomlinger!

 

Positivt å høre at det går an å vokse med barna i en Agder 840. Ellers er det supert å få tips til andre verdt-å-sjekke-ut-båter. Solluxen virker veldig praktisk, så spørs om vi ikke må ta en titt på den. Har en Skarpnes 30 i familien, og har brukt den mye. Agder har mange tilsvarende løsninger som Skarpnesen, så lett å like den. Men det er bra å sjekke ut alternativer og det er mange båter som ligger ute i distriktet her (sørlandet), så gode muligheter for å få sett båtene live. Utrolig med brukbåter som legges ut nå forresten - synes det pøses ut på finn.no hver dag. Godt utgangspunkt for kjøper!yesnod.gif

Link to post
Share on other sites

  • 4 uker senere...

Da er båt kjøpt! Det ble modellen vi har kikket mest på - Agder 840. En 2001-modell. http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=34185480

 

 

Tror dette blir veldig bra! Nå skal vi bare fikse litt på puter og muligens legge gulv innendørs i stedet for teppe, så får vi det slik vi vil. Noen som forresten vet hvem man kontakter for å legge gulv?

 

Stor jubel i stua for ferske båteiere! :)

Link to post
Share on other sites

Gratulerer med ny og romslig familiebåt!

 

Vi hadde selv en Agder 840 (1986 mod) i 12 år og var 5 i båten under alle ferier. Vi hadde den gamle typen med 3 køyplasser i AC, og her sov de tre guttene. Mor og jeg hadde da hele forkabin for oss selv. Dette fungerte utmerket for oss. Du har nok allerede funnet ut at den mest praktiske løsningen for dere vil sikkert være motsatt, avhengig av hvor gamle barna er.

 

Tidlig på 90-tallet forandret imidlertid Agder på undevannskroget slik at båten skulle tåle større motor og høyere fart. Det ble først prøvd med kraftigere motor på eksisterende skrog, med den følge at farten ble så høy at båten ble løftet ut av vannet, og begynte å klatre på kjølen. Da mister du sidestabilitet, noe som kan være direkte farlig. Kjenner til personer som monterte 222 hk Yanmar i den gamle typen med dyp kjøl, og det gikk ikke bra, de fikk i alle fall ikke utnyttet motorkraften fullt ut.

 

Agder tok altså konsekvensen av stadig større krav til mer motorkraft, og kortet ned kjølen, slik at nå er den mer som en reell halvplaner å regne (har alltid vært kategorisert som halvplaner, men hadde i utgangspunktet ganske dyp kjøl) Den "gamle" Agder oppførte seg bedre i grov sjø, men tålte altså ikke så høy fart som den "nye". Man får jo aldri både i pose og sekk. Valg av båt vil alltid medføre kompromisser, og ved å konstruere et undervannskrig som tåler høyere hastighet, må nødvendigvis sjøegenskapene forringes noe. Det er et prioriteringsspørmål, og når kundene forlanger fart må produsenten rette seg etter dette.

 

Alt i alt har dere fått mye båt for pengene. Agder er vel den mest volumiøse båten i dette segmentet, med sine 3,2 m bredde på 27,5 fot. Bredden har mye å si, og det resulterer i en rommelig båt hvor alle har god plass til enhver tid.

 

Agder er også en meget lett båt å manøvrere, den snur "på femøringen", selv uten baugthruster. Med BT i tillegg, vil dere aldri ha noe problem. Ypperli familiebåt til grei pris. Denne båten vil dere sikkert få mye glede av i mange år.

Redigert av Carwell (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Gratulerer med flott båt. Har selv en 88-modell Agder 840 og er veldig fornøyd. Dere har det nye skroget som tåler mer fart. Frua og jeg er mest alene på tur og vi er rundt de 50, men sover som hovedregel i akterkabinen. Dette fordi det er greit å ha forkabinen intakt mht besøk, TV-titting m.m. - og så kan køya i akterkabin ligge klar med sengetøy. Ulempen er hvis man må på toalettet på natten. Forøvrig føyer jeg meg til det som er skrevet om manøvrering. Vi har ikke baugpropell, og har egentlig ikke savnet det. Men i sterk vind er det selvsagt en fordel, da det er litt vindfang i disse båtene. Nyt båtlivet! :smiley:

Link to post
Share on other sites

Takk for gratulasjoner og gode beskrivelser av erfaringer med bruk av denne båten! Hyggelige folk her på forumet:)

Tror vi har gjort et fint kjøp - fikk prisen ned en del fra prisantydning, så sitter med en veldig god følelse nå.

 

Veldig gøy å høre fra dere som har testet den ut. Nå gleder vi oss til å få den ned til oss. Kommer allerede til helgen, så da skal vi gå over den og se hva vi vil fikse opp i. Den er ganske så fin til å være 2001-modell, men fint å freshe den opp litt med trekk, gardiner og som nevnt gulv.

 

Morsomt å høre hvordan dere har valgt å bruke båten med tanke på plassering av voksne og barn. Vi var så heldige å finne en båt med soveplass i forpiggen, så her kan minste tilskuddet (11 dager;)) sove noen år. Tenker de to største på 3 og 6 sover bak. Følelsen da vi så på den var at det er en veldig romslig båt, så tror det er et godt valg med tanke på plass.

 

Sønn 6 år mente det var den fineste båten han hadde vært i (selv om han også har befart en 2,5 millioners Bavaria - lover godt!).

 

 

God idé å snakke med båtbyggeriet - de kan i hvert fall modellen, og da blir det pent utført. Skal sjekkes ut!

 

Her er det også noen som kjenner hisotrikken til skroget - det er godt å høre at vi har havnet på den nye versjonen!

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...