Jump to content

Styrehusbåter gir gryende optimisme for båtbransjen


Ficher

Recommended Posts

Lite tyder på krise for båtbransjen hvis vi ser på omsetningen av styrehusbåter fra Beneteau og Jeanneau, som er solgt før de er pakket ut av plasten. Selv styrehusbåtene fra AMT er utsolgt, før den første båten er lansert og kommet til Norge.Vi har én Merry Fisher igjen, og vi hadde 70-80 båter, forteller Haneborg til Båtliv. Under et døgn etter ringer Haneborg og kan bekrefte at alt nå er utsolgt

 

Ja, styrehusbåter er veldig populære nå, men februar var også en forbausende god måned for skjærgårdsjeeper, mens daycruisere sliter tungt. Hvis markedet fortsetter som i februar, så er markedet på vei oppover. Vi krysser fingrene for at dette ikke har vært en februarflopp, sier Haneborg. Han forteller at Fritidssenteret må helt tilbake til 2006 for å finne en tilsvarende god salgsmåned

 

 

Mer info/kilde http://www.batliv.com/wip4/detail.epl?id=1251490&cat=5867

Link to post
Share on other sites

Vet at Jeanneau har kjøpt inn ca 100 forskjellige modeller av disse båtene samt Beneteau har vel også samme antall. ( har ikke korrekt antall til Beneteau )

 

Hva innvirkning har dette på bruktbåt salget som er meget labert for tiden ? Her er ca 100 stk som har kjøpt nytt ( mulig tenkt og kjøpe brukt båt ) :rolleyes: ......... håper de har solgt sin egen båt( om de har en ) før kjøp av ny båt.

Link to post
Share on other sites

blir billigsalg i bruktmarkedet på disse båtene om 2-3 år mao.

Om ikke billigsalg, tror jeg også at prisene vil falle en del pga antall kjøpere samt mange nye modeller som vil komme i styrhusbåter fra disse båtprodusentene. ( folk vil ofte ha nye /bedre modeller).Beneteau og Jeanneau har solgt 100 ++ båter på 1 år.......det er MYE .

Link to post
Share on other sites

Blir litt som Bakken motor som solgte uhorvelig mange UtternD55 under veiledende pris, gjerne til førstegangskjøpere. Hva skjer, jo etter 2-3 år blir det mange av disse til salgs på finn når eierene blir modne for å gå opp i størrelse :)

 

Men for all del, kjekke båter.

Link to post
Share on other sites

Disse båtene ser veldig kjekke ut. Ser flere har kjøpt dem i de siste årene. Enkle, ofte nesten spartansk invendig bygd og innredet. Har vært i noen av dem. Blir nok bedre og bedre etterhvert som de utvikles. Noen av de første modellene hadde bl.a. plexiglass i frontvindu. Det blir veldig ripete etterhvert så jeg på en i havna som eieren viste meg. Enkle pentryløsninger, og mange andre enkle løsninger.

Tror det nok er mange førstegangskjøpere og folk som har hatt jolle/skjærgårdsjeep som kjøper dem.

Får jo (tilsynelatende?) mye nybåt for penga.

... er jo bra at noe båt selger bra, men er det på kort sikt?

 

Kjenner jo litt leverandørsiden til flere båtprodusenter og for en stund siden var det ikke mye salg til disse iflg en jeg kjenner. Kan jo ta seg opp, men skal folk ha båt til sommeren bør det vel snart.

 

Begynner nok mer og mer å bli store, såkalt rabatter (høy veil pris - rabatt = riktig veil pris) :rolleyes:

Redigert av olpi (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Disse båtene ser veldig kjekke ut. Ser flere har kjøpt dem i de siste årene. Enkle, ofte nesten spartansk invendig bygd og innredet. Har vært i noen av dem. Blir nok bedre og bedre etterhvert som de utvikles.

:thumbsup: ...... samt fart/ mulighet for overnatting/ selvlensendedekk med kalesje om du ønsker / brukes hele året - lett og holde vedlike ( båt/motor ).

 

En av mange flotte båter i denne klassen .... http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=33857613

Redigert av Ficher (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...