Jump to content

Anbefalt seilingsled fra Horten til Søgne


jonasbanken

Recommended Posts

Heisann,

Jeg planlegger å hente nyanskaffet seilbåt og seile fra Horten til Søgne førstkommende helg. Har ingen erfaring med aktuelt farvann og ønsker tips til seilingsled og havner på veien. Regner med 5 - 6 knops fart, så 60 nm om dagen bør være realistisk. Turen totalt er ca 135 nm, så ved gode forhold og tips ang. rutevalg kan vi muligens klare oss med to dagers seiling/motorgang.

 

På forhånd takk for innspill!

Link to post
Share on other sites

Innsiden av Bolærne, Vrengen, Tønsberg Tønne, Innsiden Svenner, klokkebøya på Rakke, nord for Stråholmen, innsiden av jomfruland, ned til Risør. Overnatt der. Så videre halveis utaskjærs til Tromøysundet, inn her til Arendal, ut fra Arendal ned mot Grimstad. Overnatt her. Så mot Lillesand og inn til Blindleia til Kristiansand, over fjorden, indre led forbi Olavsundet, og da er du vel hjemme? :flag_bp:

Grovt tatt etter husken. Er ikke mest kjent der.

 

Er det fint vær og stille går dere ut Oslofjorden til Færder. Setter kurs 3 nm utenfor Jomfruland og følger ytre kystled hjem.

 

Hvor lang tid avhenger av vær og hvor mange som kan styre alene og m dere vil gå i mørket

 

Fin båt den Linjetten! Gratulerer

Redigert av Bitteliten (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Kan svare for den delen av strekket jeg kjenner. Fra Arendal til Søgne går det ca 8-9 timer i 5-6 knops fart. Da går leia innaskjærs store deler av turen. Egner seg best for motorgange. Litt utaskjærs mellom arendal og Valøyene ved Grimstad. Så utaskjærs ved Homborside et lite stykke, blåser det kuling fra øst er det utrivelig ved Homborside. Etter det kan du gå hele blindleia innaskjærs. Lite seilmuligheter. Fra Ulvøysund og over til Randesund krysser du kvåsefjorden, de blir sjøen fort opprørt. Men fra Randesund til søgne er det mest innaskjærs igjen.

Endelig ble det Bobåt

Link to post
Share on other sites

Takk for svar. Ser på yr.no at det er meldt svak vind, bare et par, tre sekundmeter, så det ser ut som det kan bli mye motorgange. Har plottet en mer utaskjærs rute enn din foreslåtte, Bitteliten, bare for å finne ut av distanser, og så vidt jeg kan se er det fra Horten til Risør i overkant av 70 nm, og litt i underkant av 70 nm fra Risør til Søgne. Er det derfor nødvendig med overnatting i Grimstad?

Link to post
Share on other sites

Alt kommer jo an på vær og vind og hvor lange etapper en greier.

Dette er rake veien og utaskjærs hvis været er ok..

Ikke greit hvis en blir våt og kald

Horten Svenner 35nm eller Nevlunghavn

 

Svenner Risør 32nm

 

Risør Grimstad 33nm

 

Grimstad Ny Hellesund. 33nm

 

Er børen såder er det Ok havn på innsiden av Jomfruland hvis Risør blir for langt.

 

Lyngør er ok.

 

Er været elendig og en må gå innenskjærs blir det fort noen mil ekstra og da må en tenke på hvor en kan bunkre.

 

Vet ikke hvor lenge du kan kjøre for motor, før tanken er tom.

 

Her er vind og bølger

http://ifm.frv.dk/index.asp?USER=PLEASURE

 

God Tur

Kokekyndig maskinist kjent på kysten.

Link to post
Share on other sites

De melder svært lite vind på kysten utenfor arendal, så mye sjø blir det nok ikke. Fredagen ser det ut som noe østlig vind. Det er jo en veldig fordel for deg. Ser ut som den dreier over på sørvest og vest senere i helgen. Det er vel ikke så gunstig. Men som sagt, det ser ut som det blir lite sjø :thumbsup:

Endelig ble det Bobåt

Link to post
Share on other sites

Takk for tips. For å oppdatere tråden slik at den kan være nyttig for andre med fremtidig hentetur:

 

La ut torsdag kl 20:20 fra Horten, rundet Færder og fortsatte til Risør hvor vi ankom ca kl 08. Hadde en del frustrerende motstrøm etter Færder, hvor vi kun holdt 4 knop, ellers flatt hav og fine forhold.

 

Frokost og cowboystrekk i Risør fredag morgen, før vi fortsatte til Kr.sand kl 12. Medstrøm og medvind i ytre led nedover, maxfart 8,5 knop, supre forhold. Ankommer Kr.sand litt før kl 21. Burger takeaway fra Patrick's konsumert i båten påfulgt av leggetid.

 

Legger ut fra Kr.sand lørdag kl 10. Glimrende forhold forbi Lindesnes, før østlig strøm møter vestlig vind før Lista. Ganske skvalpete forhold helt frem til Egersund, hvor vi legger til rundt kl 22. Båten blir nå liggende der noen dager til været bedrer seg og vi kan ta siste etappe rundt Jærens rev før ankomst hjemmehavn i Stavanger.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...