bjornas Startet 31.Juli.2012 Del på Facebook Startet 31.Juli.2012 Konemor er ikke fornøyd med den rødspriten jeg kjøpte på Jula da vi prøvekjørte Omnia-ovnen vår til matlaging. Hun mener den setter en ekkel rødspritsmak. Jeg er i grunnen enig, og ber om forslag til andre og "bedre" rødspriter. Er det f eks lurt å bruke Originol, som man får kjøpt i Sverige? Evt andre "typer" / merker rødsprit? Alle tips mottas med takk. Sitér dette innlegget SRC 2010 - LE 8550 D5L 2012 D5LA 2013 LRC 2014 Link to post
enter4u Svart 31.Juli.2012 Del på Facebook Svart 31.Juli.2012 Prøv "Fin Fyr" Får kjøpt det på OBS. Soter ikke og lukter ikke Sitér dette innlegget Link to post
Akora Svart 31.Juli.2012 Del på Facebook Svart 31.Juli.2012 Ps, de selger og fin fyr på de fleste båtsjapper. Sitér dette innlegget Link to post
Bergen dørk Svart 1.August.2012 Del på Facebook Svart 1.August.2012 (redigert) Vi bruker Omnia i kombinasjon med Fin fyr. Har ikke dette problemet. Stemer rundstykker, baker kaker....fungerer supert! Redigert 1.August.2012 av Bergen dørk (see edit history) Sitér dette innlegget mvh Bergen Dørk Link to post
haknuts Svart 10.Mars.2013 Del på Facebook Svart 10.Mars.2013 (redigert) Du kan bruke bioetanol peisbrensel. Har funnet det helt ned mot kr. 25/l Mvh H嶡r Redigert 10.Mars.2013 av haknuts (see edit history) Sitér dette innlegget Bli med! Link to post
haknuts Svart 11.Mars.2013 Del på Facebook Svart 11.Mars.2013 Stakk innom SeaSea i dag og plukket opp en slik ovn. Håper den kommer til anvendelse - blir med på høyfjellet i påsken hvor vi kun har gassbluss. Håvar Sitér dette innlegget Bli med! Link to post
Eureka Svart 11.Mars.2013 Del på Facebook Svart 11.Mars.2013 (redigert) Fangsmenn på Svalbard har brukt ovner ala Omnia i lang tid.. Skjønner forøvrig godt at konemor til trådstarter ikke var happy etter bruk med rødsprit. Fin Fyr soter ikke og er det som skal brukes på Origo spritbrennere. Redigert 11.Mars.2013 av Eureka (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post
bjornas Svart 11.Mars.2013 Emnestarter Del på Facebook Svart 11.Mars.2013 Oppdatering fra trådstarter: Konemor prøvde Fin Fyr i sommer - hun var kjempefornøyd og dermed er Fin Fyr godkjent og klart til bruk! Takk for alle gode råd og innspill! Sitér dette innlegget SRC 2010 - LE 8550 D5L 2012 D5LA 2013 LRC 2014 Link to post
Worry II Svart 11.Mars.2013 Del på Facebook Svart 11.Mars.2013 (redigert) En 25-pack med Rema-rundstykker og en Omnia, og du har ferske rundstykker hver morgen i mange dager :-) Bruker Fin Fyr, ja.. Redigert 11.Mars.2013 av Worry II (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post
Eureka Svart 11.Mars.2013 Del på Facebook Svart 11.Mars.2013 Blir spennende å se hvordan den funker på Wallas safeflame 1000, med støpejernplater, i seilbåten. Er det noen som vet hvordan det funker på Wallas med keramisk plate? -har både det og Origo i Grandezzaen. For de er vel litt utsatte for overoppheting, mener jeg å huske. -og når man ikke har en hel flate, som en kaserolle eller stekepanne på, så blir det vel noe mindre varmeopptak mellom plate og kjelebunn? Hvilken temp/ styrke kjører dere platene på når dere bruker Omnia? Det fine med Omnia er jo at en får utnyttet varmen, i salong, samtidig som maten lager seg selv. Sitér dette innlegget Link to post
haknuts Svart 11.Mars.2013 Del på Facebook Svart 11.Mars.2013 (redigert) Begrepet "rdspritbrenner" burde nyanseres. Det er jo etanol vi snakker om, og jo renere jo bedre. Rdsprit ble neppe oppfunnet for 堢rukes som brensel. Fin Fyr er foredlet for 堢rukes i spritbrennere. Minner igjen om bioetanolen - peisbrenselet. Gir ogs堳v沴 lite os og koster under halvparten av Fin Fyr. H嶡r Redigert 11.Mars.2013 av haknuts (see edit history) Sitér dette innlegget Bli med! Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.